Szoftverfejlesztő szakmához mennyire van szükség egyetemi diplomára?
Egyre több helyről értesülök úgy, hogy a cégeket inkább a gyakorlat, tudás, tanulókészség érdekli, mint egy diploma. Tapasztalatok alapján mit mondanátok?
Előre is köszi az értelmes válaszokat :)
"de ezt hiába magyarázom olyanoknak"
Egyebkent nem ertem, hogy minek a feneert kene magyaraznod barmit is? Szeretsz vegtelen vitakat kelteni, netalantalan pont ez a munkad? :D :D
#17:
nem végeztem egyetemet, 14 éves koromban magamtól kezdtem el programozással foglalkozni, akkor 4 év alatt CSAK 1 projektem volt ahol kb 83.000 sort írtam meg (mellette volt még jó néhány más amit csinálgattam)
szintén 4 éve foglalkozom játékfejlesztéssel hobbi szinten, munka mellett és mégis tudok csinálni saját projekteket és betudok csatlakozni mások mellé is, hogy referencia munkát gyártsak
jelenleg főállás mellett fizetős munkát is csinálok ebben az irányban és webfejlesztőként sorra találnak meg évek óta munkával
ha valaki annyira nem képes, hogy oda tegye magát és a szabadidejéből a tanulásra annyit áldozzon, hogy a végén legalább 1 jó referenciát összerakjon, az ne is csodálkozzon, hogy ilyen mentalitással nem sokra viszi
én gyakran futok bele olyan feladatba 10+ éves tapasztalattal, hogy még soha nem csináltam, de meg kell oldanom
ilyen ez a szakma, persze el lehet az ember a langyos vízben is önmagát ismételve, az is életképes felállás, csak aki fejlődni akar, annak az kevés
Mi a trollkodás neked? Ha nem mutatsz rá, hogy te mit érzel annak, nem fogom megtudni.
Ahogy azt se, miért mersz olyat állítani vadidegenekről, hogy nem való nekik a pálya?
Lehet, hogy nálad bekapcsolódik egy gomb, ha valakinek érzelmei vannak és történetesen kétségbeesett, szomorú.
Szerintem te is az lennél, ha 1 éve nincs életed, semmi életed és még ezen felül minimum 3 évig így lesz, a célodat pedig vagy eléred, vagy nem. Hogy megéri-e,? Igazából nem, sajnos karrierista vagyok és törtető, a karriert az életem elé helyezem.
De megnézném, te mennyire lennél kétségbeesett.
Ja, hogy napi 4 óra tanulás pasizás, barátnőkkel kávézás és sport helyett kevés?
Ja, hogy szabadság alatt elutazás helyett napi 8 óra tanulás kevés?
Veletek sincs miről beszélgetnem
"Veletek sincs miről beszélgetnem"
Akkor a jovoben megkimelsz minket az ertelmetlen obegatasodtol? De akkor ki kell talalnod egy masik kamu provokativ sztorit! :D
"Regota figyelem a munkassagod itt,"
Egy névtelen oldalon biztosan meg tudod figyelni...
"ha kerjuk, hogy mutass valami kodot, hogy konkretabb tanacsokat adhassunk, nem teszed,"
Tettem fel kérdéseket konkrét kódokkal is, olyan brutális, bántó, ordenáré stílust kaptam, hogy általában azzal végződött, hogy nem is olvastam a saját kérdésemet, azt se tudom, mi lett végül.
Olvasom néha más, konkrét feladattal kapcsolatos kérdéseit is, hogy tanuljak belőle. Hát a stílus, amit a válaszolók megengednek maguknak.
Bocsi, hogy nem úgy születtünk, hogy tudjuk.
Bocsi, hogy 14 évesen a korosztályunkkal foglalkoztunk és a hobbijainkkal, ha voltak és nem pedig programoztunk éjjel-nappal.
"viszont panaszkodsz mindig, jo reszletesen kifejtve, hogy ohh milyen szomoruuuu a sorsod :D"
Tény, hogy én (IS) szoktam hosszan írni. Mások is. Nem mindenki, de van, aki igen.
Annyira nem érzem panaszkodósnak, főleg nem magamról. Nekem az a véleményem, hogy az élet egy nagy kalap sz.r, általában mindenkinek, ritka az, akinek nem egy rakás f.... az élete.
"megjatszva a nyomorekot, provokalva az embereket, hogy jo hosszu vitak kerekedjenek."
Pont azt nem értem, hogy melyik része a válaszaimnak (vagy a kérdéseimnek), ami miatt nyomoréknak érzel?
Talán ha egyszer rámutatnál, tudnék rajta változtatni.
"Bocsi, hogy 14 évesen a korosztályunkkal foglalkoztunk és a hobbijainkkal, ha voltak és nem pedig programoztunk éjjel-nappal."
Akkor miért nem abban képzed magad, amivel hobbiként is foglalkoztál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!