Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen egy rossz szoftverfejle...

Milyen egy rossz szoftverfejlesztő munkahely/munkakörnyezet?

Figyelt kérdés
Milyen negatívumokat tudnátok felsorolni?
2019. ápr. 29. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Elképzelések:

Ahol nem biztosítják a megfelelő feltételeket, de elvárják a munkát. A csapat nem tart össze, hanem szivatják egymást. Fontos információkat nem osztanak meg egymással. Mindent neked kell kitalálnod, a főnök szigorúan be akarja tartatni a határidőket, a program pedig egy nagy sárlabda. Egy igazán rossz munkahely több antimintát is megvalósít.

Mindezeket nem tapasztalatból tudom, hanem az antimimintákból. Itt nézegetheted őket:

[link]

2019. ápr. 29. 21:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Mesélek egy helyről ahol másfél évet(!) húztam le diákként egyetem mellett. Órabérben voltam, alapvetően nem rossz fizuval, de elötudással a témában. Zömében diákok voltunk a projekten, no architect. Nagy cég, 100+ alkalmazott, főként állami megrendeléssel. Elsőnek jöttek valami nagy keretrendszerrel, ami majd sok mindent levesz a vállunkról. Idáig minden szép és jó. Azonban ez csak mese volt. A rendszer tele volt buggal, használhatatlan. Beégetett dolgok, aminek nem a keretrendszerben a helye. Ezeket mindet mi javítottuk, csináltuk a PReket a frameworkbe, de e miatt a saját dolgunkkal nem haladtunk. Ha jött egy blocker bug, mindig az jött, hogy léptessünk verziót, ami másik 5 dolgot vágott haza. Amikor a saját projektünkön dolgoztunk, akkor az idióta BA aluldefiniált igényeit próbáltuk kibogozni. Ezt "1 soros leírás egy featurre" módon képzeld, túlzás nélkül. Volt hogy gyanúsítgatott minket, hogy azért nincs kész valami, mert megmódosítottuk a leírást és kivettük az igényt. A Jira history szépen mutatta, hogy ő baszta el. Mivel sose volt kész semmi, minden azonnal kellett, rendszeres volt a havi 240 óra munka, vasárnapi szarlapátolás, napi 19 óra munka. Ehhez egy "Köszönöm hogy odatettéket magatokat" email se jött, csak a cseszegetés szombat reggel 7kor, hogy dolgozni kellene, mert gáz van. Rendszeresen voltak igények, amit releaselni kellett másnapra (túlzás nélkül), mert beígérte az a kretén. Nem lehetett tervezni, az óráimra alig jártam be. Kellett a pénz, ami akkor jól is jött. Fiatal voltam és egy életre megtanultam, mikor kell beadni a felmondást és keresni valami mást, ahol megbecsülnek. Tanulni nem sokat tanultam ott, cserébe diákokkal akartak nagyot kaszálni. A projekt vége hatalmas bukás lett, 5-6 misi minusszal zárták, DE átvette a megrendelő. Ahhoz a szarhoz bottal se nyúlnék és tagadom, hogy azon valaha is dolgoznom kellett.

Remélem ezzel sikerült átadni...

2019. ápr. 30. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!