Milyen vírus ez? Telepítsem újra a Windows-t inkább?
Helló mesterek!
1337x nevű torrent oldalról töltöttem le egy progaramot ami vírusos volt. A telepítőben volt a vírus!! Egy csomó ismeretlen dolgot pakolt fel a gépemre.
Amiket lefuttattam:
ESET Online scanner - 68 fertőzött fájlt talált és elvileg törölte is..
Malwarebytes - 32 fertőzött fájlt talált és törölte.
Lefuttatam őket újra, de már nem találtak semmit. Így elvileg már nyugodt lehetek, hogy nincs több vírus a gépen? Vagy jobb lenne újratelepítenem inkább? Köszönöm a válaszokat előre is!
1. Nota bene: tessék hanyagolni a megbízhatatlan helyekről való letöltögetést. Szoftvert csakis a készítőjének weboldaláról vagy megbízható forgalmazótól.
2. Ha mégis warezolnál, mielőtt futtatnád/telepíted a programot, ellenőrizd le több víruskereső eszközzel - ha kicsi a telepítő, online:
* [link]
3. Ha mégis megtörténne a baj, akkor csökkentett módban
futtass több kártevőkeresőt:
* Malwarebytes: [link]
* HitmanPro: [link]
* AdwCleaner: [link]
* Zemana: [link]
* Kaspersky: [link]
* Drweb: [link]
esetleg rendszerinduláskor lefutót:
* [link]
Indíts el egy feladatkezelőt és nézz végig egyesével az összes folyamatot, ha nincs gyanús, akkor örülhetsz, elvileg.
Nekem volt már olyan, hogy proxy vírus a registry-be írta be magát.
Töltsd le az Eset Internet Securityt innen: [link]
Ezután indíts el egy 30 napos ingyenes próbaverziót, amint rákattintottál, már csinálja is az első ellenőrzést. Amiket talál azokat nyugodtan töröld ki, és miután kitörölte (akár le is szedheted a programot), nyugodt lehetsz, a vírusok, PUP-ok és Ransomwarek az utolsó szálig kipusztultak a gépedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!