S. O. S! Vírusos a számítógépem, de nagyon! Mit tegyek?
1)Nem kéne pánikolnod. 2)Legalább kicsit mélyebben ha jártas lennél a számítástechnikában (meg a sok agyatlan trükkben, amikkel megvezetik az embereket, lásd hirdetés), akkor nem lenne ilyen gondod. Először is, az ilyenek elkerülése végett szedd le a uBlock Origin nevű adblock bővítményt. Nálam ez lett a befutó, előtte adblock plus volt, de az mára hatástalan lett a hirdetésekkel szemben. Ez volt a megelőzés része.
Egyébként nem is értem, minek nyitottál meg hirdető oldalt? Meg melyik oldalról van szó? Csak érdekel, azért kérdem.
A megoldásra rátérve, ha tényleg vírusos a géped, a legegyszerűbb mód az újratelepítés. Áthatóbban elvégezve személyes fájlok lementése, ezek után az egész tároló formázása, újratelepítés. Utána a még szűz, személyes fájlok nélküli rendszerre be kell szerezni egy jó vírusirtót. Vissza kell rakni a személyes fájlokat, de előtte az összeset végig kell vizsgálni, így kizárhatod az újrafertőzés veszélyét. Utána jöhet vissza ami átment a vizsgálaton. Ezt én "paranoid" módszernek hívom :D Még sosem kellett alkalmaznom (szerencsére). Esetleg még próbálgathatod malawarebytes-al, kaspersky próbaverziójával (vagy bármelyik mással, széles a választék) telepítés előtt kiirtani a mocskot, de ha nem megy akkor reinstall. Egyébként nem muszáj az egész tárolót leformáznod, elég csak a rendszerpartíciót. Mint említettem, az a teljesen biztos tuti módszer (paranoid) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!