Hogyan tudja az unokatesóm még mindig használni a Windows XP-t? 18/f
Eredetileg Vista volt a gépén, de az helyett letöltött egy XP-t, és azt használja még a mai napig.
Mondjuk tényleg jól megy neki a gép, jobban mint nekem a fél éves Windows 10-es gépem.
Pár másodperc alatt bekapcsol neki, vírusirtó az Eset Internet Security 11 van rajta, meg pár játék, Office, Google Chrome. Simán játszik/netezik rajta, semmi nem akadozik, sosem fagy le neki.
Van neki egy új gépe, 2 éves, azon Win 10 van neki, de nem használja, mert szerinte lassú és minden lefagy rajta. A gép ott van a szekrény tetején a szobájában, és most egy 4K-s monitorra van rákötve a 2005-ös gépe.
Nem értem hogyan bírhat egy olyan öreg gép egy ekkora képernyőt? És hogyan használhat még XP-t, amikor az 2014-ben megszűnt? (legutóbb tavaly nyáron telepítette újra)
Nem maga az Op rendszer szunt meg, hanem a tamogatasa, vagyis nem kap tobb hivatalos frissitest.
A gep meg ad kepet barmilyen kepernyonek, amit ra lehet csatlakoztatni, attol hogy a monitor 4k meg tud jeleniteni kisebb felbontast is.
Nem lenne szerintem semmi baj azzal az új gépével sem, ő is egyszer már mondta hogy Windows 7-et akar rá telepíteni és azzal használni. Csak lusta, mert le kéne akkor minden fájlját, mindet menteni ami a régi gépen van, az újat komplett újra kéne telepíteni, minden programot feltenni, mindent visszamásolni.
Pedig ért a gépekhez, szokott másoknak összerakni gépet, az én és még pár osztálytársam gépét is ő szokja újratelepíteni, rendbe rakni ha valami probléma van.
Érdekes amúgy nagyon sokaknál egy a nagy XP imádat. Emlékszem annó mikor megjelent 2001 végén, mindenki csak köpködte, lassította az akkori gépeket, minden szaggatott rajta, egy rahedli kompatibilitási gondja volt meg hogy "túl cicomás" ilyeneket hallottam sokaktól. Szinte az SP2 megjelenéséig kevesen foglalkoztak vele. Több volt a gépeken a Windows 98 SE, mint az XP vagy egyéb Windows.
Utána szépen lassan megbarátkoztak vele, most meg sokan képtelenek elengedni.
Ebben az időben még az NT volt a verhetetlen.
Ma már azért nem érdemes azt használni, mert nem ismeri az USB-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!