Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért szer. Etik annyira a...

Miért szer. Etik annyira a Linux Mintet és az Ubuntut? Miben jobb a Win8.1-nél?

Figyelt kérdés

Nekem Windows 8.1 van fönt, itt nagyon sokan használnak Linux Mintet, ahogy látom, de szerintem nem olyan jó az az OS.

Véleményem szerint legfeljebb csak a WinXP alternatívája lehet, ha a gép nem bírja a win7/8.1-et, de már lassan ott tartunk, hogy egyszerűen az internetnek (flash, youtube, streetview, stb) erősebb gép kell, mint a Win7-nek.

Valóban volt idő, amikor tényleg jobb helyzetben volt az Ubuntu, amikor kijött a Vista, Win7, a legtöbb embernek csak 1GB ramja volt, az XP elavult volt, ették a vírusok, lassú volt, ezért használtak sokan linuxot.

De ma már nagyon jók az új Windowsok, sokkal stabilabbak, szebbek, gyorsabbak, mint az Ubuntu vagy a Linux Mint, én netezésre használom, de az U. és az LM nagyon nem jön be, fapados, sokkal kiforratlanabb a felület, igaz, hogy kevesebb ramot használ, de mégis lassabb, nagyon sok helyen találkozok angol nyelvvel(ez az LM problémája).

Emellett sokkal többször fagy is, mint a win, nagyon sok bug van ezekben a Linuxokban. Még mindig dualbootban van fent, de eszem ágában nincs azt indítani, pedig több disztrót, guit kipróbáltam.

Sőt vannak rendkívül idegesítő apróságok is, például az, hogy a firefox nem tudja közvetlenül a címsorban kezelni a lapokat, ezzel elfoglal még egy sort, ami 768-as magasság mellett sokat jelent.

Észrevettem azt is, ha figyeltem a rendszermonitort/feladatkezelőt, hogy a win és a wines programok sokkal inkább ki tudják használni a 4 szálat, linux nagyon sokszor csak 1 szálat terhel maxra, mert nem tudja kihasználni az összeset, csak ritkán.

Én idős nagymamámnak, aki csak megnyitja a böngészőt, bezárja, és netezik csak, neki sem jutna eszembe linux mintet felrakni például a gépére, sokkal többet fagyna neki is.

2015. jún. 2. 16:17
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként annyira rossz a Linux, hogy a Vistával megkezdve a sort fokozatosan csorognak át a feature-ök Linuxról Windows alá. Ilyen pl. az UAC (bár ez elég béna koppintás lett), vagy a Windows 10-ben debütáló virtuális asztalok.
2015. jún. 2. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!