Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért szer. Etik annyira a...

Miért szer. Etik annyira a Linux Mintet és az Ubuntut? Miben jobb a Win8.1-nél?

Figyelt kérdés

Nekem Windows 8.1 van fönt, itt nagyon sokan használnak Linux Mintet, ahogy látom, de szerintem nem olyan jó az az OS.

Véleményem szerint legfeljebb csak a WinXP alternatívája lehet, ha a gép nem bírja a win7/8.1-et, de már lassan ott tartunk, hogy egyszerűen az internetnek (flash, youtube, streetview, stb) erősebb gép kell, mint a Win7-nek.

Valóban volt idő, amikor tényleg jobb helyzetben volt az Ubuntu, amikor kijött a Vista, Win7, a legtöbb embernek csak 1GB ramja volt, az XP elavult volt, ették a vírusok, lassú volt, ezért használtak sokan linuxot.

De ma már nagyon jók az új Windowsok, sokkal stabilabbak, szebbek, gyorsabbak, mint az Ubuntu vagy a Linux Mint, én netezésre használom, de az U. és az LM nagyon nem jön be, fapados, sokkal kiforratlanabb a felület, igaz, hogy kevesebb ramot használ, de mégis lassabb, nagyon sok helyen találkozok angol nyelvvel(ez az LM problémája).

Emellett sokkal többször fagy is, mint a win, nagyon sok bug van ezekben a Linuxokban. Még mindig dualbootban van fent, de eszem ágában nincs azt indítani, pedig több disztrót, guit kipróbáltam.

Sőt vannak rendkívül idegesítő apróságok is, például az, hogy a firefox nem tudja közvetlenül a címsorban kezelni a lapokat, ezzel elfoglal még egy sort, ami 768-as magasság mellett sokat jelent.

Észrevettem azt is, ha figyeltem a rendszermonitort/feladatkezelőt, hogy a win és a wines programok sokkal inkább ki tudják használni a 4 szálat, linux nagyon sokszor csak 1 szálat terhel maxra, mert nem tudja kihasználni az összeset, csak ritkán.

Én idős nagymamámnak, aki csak megnyitja a böngészőt, bezárja, és netezik csak, neki sem jutna eszembe linux mintet felrakni például a gépére, sokkal többet fagyna neki is.

2015. jún. 2. 16:17
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Utolsó, ha a Windows alatt nem partícionálsz, akkor ott is csak egy meghajtó lesz.

Windows alatt is lehet NTFS mappába csatolni partíciót, nem muszáj külön betűjel.

Az újabb Win7-től, (talán Vistától is) lehet választani nyelvet, Ultimate-en, Professionl-on, Enterprise-n, stb

A többi az csak megszokás.

Igen, ez valóban igaz, hogy a Win nem őrül meg egy idő után, (ez is csak az XP-re jellemző), de ez azért, mert teletelepítik mindenféle szar adware-el, malware-el.

Viszont, ha rendben van tartva, akkor a Win az stabilabb, sokkal kevesebbet fagy. A linuxban nagyon sok a bug, nem rontok el semmit, netezek, közben lefagy percekre akár.

Lehet, hogy a mysql-t könnyebb konfigurálni, de ha a világon mindenki, aki számítógéppel dolgozik(egyszerű titkárnő, fotós, grafikus, építész, különféle tervező mérnökök, stb.) kipróbálná alaposan mindkét os-t, utána választania kellene, hogy melyikkel kényelmesebb, vagy egyáltalán lehetséges számára, akkor te sem tagadod, hogy 90% a Windowst választaná.

2015. jún. 2. 17:01
 12/31 A kérdező kommentje:
*nem utolsónak ment, hanem a 7-esnek
2015. jún. 2. 17:04
 13/31 anonim ***** válasza:

Létezik több száz disztró nem csak ezek:

Debian:a legstabilabb Linux egyike.Na az veri az összes windows-t összevéve.

Arch:kis gépigényű, gyors és stabil disztró.

Puppy Linux:Kis gépigényű,Atom stabil.

Mint:a legfelhasználóbarátabb Linux.

Ubuntu:hasonló mint a Mint.

....

Ha 1-2 disztró láttál az nem azt jellenti hogy rossz a Linux.A Linux rengeteged feljödött,többet mint a windows.Elöbb,utobb a Linux lesz az uralkodó rendszer.

A nyelv probléma:beállítások/nyelbeállítások/nyelv telepítés vagy eltávólítása/Magyar nyelv összes csomagának telepítése és teljesen magyar lesz.

[link]

2015. jún. 2. 17:09
 14/31 A kérdező kommentje:

Nagymamám gépén is van Win7, 5 év alatt egyszer lett újrarakva, de azt is azért, mert valaki más tette neki tönkre. Ha csak böngészget vele, akkor semmi baja nem lesz.

A linuxot is lehet össze-vissza használni.

Én meg a Win alatt érzem, hogy ura lennék a gépnek.

Nem gondolom, hogy 2015-ben a felhasználóknak a 0.01%-án kívül milyen gondolatmenettel lehet azt elvárni, hogy valamiféle terminálos/parancssoros parancsokat tudjon, ez a 80-as években volt divat.

Win alatt nem frissítettem még semmit, minden frissül magától ott is, és ha kiveszem a pipákat, és tudom, hogy mit telepítek, semmi felesleges nem kerül a gépemre.

Szoftverkezelő win alatt is van újabban.

Ezt a lehallgatósdit valami linux fórumon olvastad?

Miféle pénzbírságról beszélsz, ez saját felhasználásra nem ütközik törvénybe, milyen jogon büntetne már meg?

A lehallgatás viszont törvénytelen, azt nem teheti meg.

2015. jún. 2. 17:23
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
A terminált meg a package managert nem azért használja az ember, mert divat, vagy szükség van rá, hanem azért mert így gyorsabb és egyszerűbb megoldani dolgokat. Ezek Linux és OS X alatt is jól meg vannak oldva, a Windows ilyen téren le van maradva, a hiányosságok egy részét most a Windows 10-ben megpróbálják pótolni, meglátjuk mekkora sikerrel.
2015. jún. 2. 17:30
 16/31 anonim ***** válasza:
47%

Tört windows-t nem szabad frissiteni.Az MS azt akarja kideríteni hogy ki használ törtet.Ellenörzéseken fog át menni a 10 frissitésekor.Nem ajánlot tört win 10-re frissiteni.A másik én talán egyszer nyultam a terminálhoz akkor is azért mert ablakezelőt akartam váltani.A másik ha windows elhagyja magát nincs ami felkelti.A harmadik a windows felett nics is nagyon uralmunk.Eldönti hogy mit telepít,frissit.Nekem telepítet már olyan frissitést ami gajra vágta az egész rendszert.(hülyének nézzi az usert)

Linuxban eldöntheted hogy frissitesz vagy nem.Pl ha neked a 13-as verzió tetszik akkor nem kényszeritík rád a 17-eset.És miből gondolnád hogy a mamád gépeden fagyogatna?Milyen hardware?Tudok én rá megfelelő disztró mondani.

2015. jún. 2. 17:31
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gondolom, hogy 2015-ben a felhasználóknak a 0.01%-án kívül milyen gondolatmenettel lehet azt elvárni, hogy valamiféle terminálos/parancssoros parancsokat tudjon, ez a 80-as években volt divat. "

Ezt olyanok mondják, akik még csak képen láttak olyan embert, aki egyszer hallotta, hogy beszélnek a terminálról.

1) A modern disztribúciókban ha nem akarsz, nem látsz terminált.

2) Sokkal gyorsabban végzem a feladataim 60%-át terminálban, mint ide kattintani, oda kattintani, a menüben kiválasztani ezt, átváltani a fülre, átállítani, minden ablakot bezárni az Ok gombbal, stb... Ennyi idő alatt 3x legépelem, hogy mit akarok csinálni és a gép meg is csinálja azonnal.

2015. jún. 2. 17:51
 18/31 anonim ***** válasza:

Hehe, most látom, hogy elírtam:

"- \ az elválasztó karakter és nem / az elérési útban "

Pont fordítva. :) Meglátszik, hogy Windows alatt írtam, átállt az agyam.

2015. jún. 2. 18:08
 19/31 anonim ***** válasza:
49%
Miért pontoztál le?Ha egy kicsi esze is van ellenörzini fogja hogy eredeti vagy sem.Attól még nem szereted a Linuxot tisztelned kell hogy a másiknak jó.Én sem mondtam hogy a Windows sz@r csak azt mondtam hogy bizonyos esetekban a Linux jobb és ez vitathatalan.
2015. jún. 2. 18:33
 20/31 anonim ***** válasza:
73%

Én pontoztalak le Dominik, mivel jelenleg Magyarországon non-sense azt leírni, hogy a tört-Windows jogi problémákat szül magánszemélyek eseték. Az szintén hülyeség, hogy a Win tudja, hogy eredeti-e. Nem tudja. Az is, hogy jobban lehallgatható, mint az eredeti. Nem az.

G.

2015. jún. 2. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!