Egy jóbb minőségű kenguru nagyon minimális használata (havonta 1-2-szer) is ártalmas a babának? (5-6 hós)
Nincs olyan, hogy jó minőségű kenguru.
Bár attól függ, mit nevezel annak, tegnap egy ismeretlen nő épp a Manduca-mat kenguruzta le...
Miért van mindenki lepontozva?
Rövid időre sem tesz jót, de szerintem ennyi idő alatt nem árthat többet, mint egy csomó más környezeti körülmény.
Ha van választásod, tényleg valami csatos hordozót keress. Ha nincs, szerintem emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod (mondom én, a tökéletes hordozási pozíció megrögzött híve).
Viszont, ha ilyen ritkán hordozol, neked is kényelmetlen lehet, főleg kenguruban, annak nem olyan jó a súlyelosztása. 5-7 kg felett elöl hordozva már nagyon megterheli a gátizmaidat is.
De fogadjunk, hogy amire a kérdező azt mondja kenguru, az igazából csatos hordozó.
El kéne oszlatni a tévképzeteket a fejekben...
Kenguru:
Ez a rossz. Lóg a baba lába, kifelé néz (szigorúan tilos) nincs támasza, csak a lába között.
Csatos hordozó:
A baba befelé néz, a lábtartása megfelelő (így nem alakul ki csípőficam) és neki tud támaszkodni a hordozójának.
hogy jót nem tesz, az biztos.
inkább kendő vagy csatos hordozó.
6-al értek egyet. Ha tényleg nagyon ritkán, és rövid időre van benne a baba, akkor (ha nincs más eszközre lehetőség), akkor vigyed benne. Havi 1-2 alkalomtól nem lesz csípőficama egy ilyen nagy babának, sem gerincferdülése, sem egyéb baja. Ha már beleteszed, akkor a kezeddel tartsd a térdeit nagyjából a köldöke magasságában, hogy legalább a csípő pozíciója valahogy jobb legyen. (egy külön sállal is megkötheted.) A hátát tartsad, hogy ne zuhanjon magába a gyerkőc alváskor, és akkor nem lesz baja ;-)
Csak tudd, hogy ha mégis hosszabb távon szeretnéd cipelni a babát, akkor a láblógatós kenguru se neked, se neki nem egészséges. Akkor használj majd valami mást ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!