Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy csinálják?

Hogy csinálják?

Figyelt kérdés
Hogy csinálják azt, amikor egy több gb-os fájlt néhány mb-ba összetömörítenek? Én pls töltöttem le egy olyan GTA IV-t ami össz visz 3 mb-os volt, majd kicsomagoltam és ott volt benne a 2× 6 gb iso. Az ilyet hogy csinálják?

2014. szept. 13. 18:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Kicsomagolja igen, érdekes, hogy nem száll el CRC hibával, de a kicsomagolt fájl használhatatlan. Ez nem lett normálisan letöltve.
2014. szept. 13. 19:38
 12/35 A kérdező kommentje:
én mondtam és engem kib*szottul érdekel hogy hogy csinálják mert ez nekem nagyon fontos lenne
2014. szept. 13. 19:43
 13/35 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Egyrészt a tömörítésnek matematikai korlátai vannak, az hogy milyen gyorsan végzed el a ki és becsomagolást azt már függ a vastól is.

Az egy másik kérdés hogy mekkora egy file és mekkorának látja vagyis inkább hiszi a gép, anno 10 éve a DC++ korában volt ennek marha nagy divatja.

2014. szept. 13. 20:16
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez fizikai (és matematikai) képtelenség, szóval SEHOGY. Nincs ilyen mértékű tömörítés, amit te leszedtél az is garantálom neked, hogy NEM egy működő dolog.
2014. szept. 13. 20:56
 15/35 tabaki ***** válasza:

"majd kicsomagoltam és ott volt benne a 2× 6 gb iso"

Telepítetted is? Mert az egésznek az a próbája...

2014. szept. 13. 21:06
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is megnéztem, érdekes jelenség. Az történt, hogy amikor elkezdted letölteni, valami hiba miatt a szerver egy idő után nem küldött több adatot. (Ez lehet leterheltség, internetcsatlakozás hibája, akármi miatt.) Néhány másodperc után a géped úgy döntött, hogy nem vár több bájtra és befejezte a fájl letöltését. A fájl viszont nincs lezárva, ezért ír "határozatlan idő"-t a mediafireről való letöltésnél.

Viszont a fájl struktúrája miatt letöltődött a kódolási tábla és a fájlok adatai. Emiatt ki lehet tömöríteni a 2 képfájlt.

A képfájlnak is az elején voltak a fájlok adatai, így ezt is meg tudja nyitni a Daemontools. Viszont ugye tartalom nincsen a fájlok mögött, a fájlok fel vannak töltve NULL (nullás bájt) értékekkel. Így a méretüket kitöltik.

Mint leírták, fizikailag lehetetlen adatot így tömöríteni. Illetve akkor lehet, ha az információtartalma valóban néhány megabájt. (Rengeteg azonos érték, esetleg generálható valamilyen egyszerű algoritmussal.)

2014. szept. 13. 21:07
 17/35 A kérdező kommentje:

igen akkor azt fel is telepítettem és igazábl működött volna ha akkor nem vagyok olyan hülye hogy egy 64 mb-s videókártyával próbálok GTA IV-t futtatni így fatal error lett

azt a rar fájlt akkor még kerestem mert kicsi volt a netem de mostmár jobb a normálisat letölteni mert 4 órán keresztül csomagolta ki (akkor sokszor több mint 1 nap volt mire letöltötte) most rossz esetbe ha a netem lassú kedvében van 3 óra de amúgy multkor is 2 óra alatt lazán lejött

2014. szept. 13. 21:11
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Te elolvastad amit neked írtam? Megértetted?
2014. szept. 13. 21:15
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Én is letöltöttem, gond nélkül kitömörítette. Ugyanakkor mdf állományba hexaeditorral belenézve tele van nullával, azt pedig (egészen pontosan bármilyen nagyszámban ismétlődő mintázatú adatot) nagyon hatékonyan lehet tömöríteni. Működik egyáltalán ez a fájl?
2014. szept. 13. 21:17
 20/35 A kérdező kommentje:

ja én a GTA IV-sről beszéltem

nekem beolvassa csak telepíteni nem birom

(mondjuk van egy olyan érzésem hogy azért tudja beolvasni mert egy másik ugyan ilyen iso amit torrentel szedtem le fent van a gépen)

2014. szept. 13. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!