Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxosok! Miért fagy a...

Linuxosok! Miért fagy a linuxom folyton? Kezdő vagyok.

Figyelt kérdés

Pendrive-ról telepítettem egy régi IDE vinyóra ubuntut, összességében elég jónak tűnik, de böngészés közben teljesen lefagy az egész és az esetek többségében újraindul. Opensuse-nél is ugyanezt csinálja. Lehet esetleg a régi vinyó okozza? Sata-s hdd-re win-7 van feltelepítve csak az aktiválást kérne (ezt untam meg), amúgy stabilan fut a gépemen.

Nagy részben filmnézésre, zenehallgatására, böngészésre használom a gépet. Ubuntu alatt létezik valami program amivel hasonlóan lehet skálázni a filmeknél mint a windowsos nvidia programmal?

2013. dec. 3. 08:11
1 2 3
 11/24 tabaki ***** válasza:

Mindenhol nem olvashattad, mert én speciel azt írtam, hogy nálam problémátlan. Ha nálad nem az, akkor valami nem stimmel, vagy a hardverrel, vagy a telepítéssel. A linuxot nem kell állandóan buherálni. Én sem teszem, nem is értek hozzá, viszont vagy 10 éve használom, és teljesen jól elvagyok vele, pedig több területen dolgoztatom, mint amit te felsoroltál. Ezt is olvasgathatod, ha más véleményre is kíváncsi vagy:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..

2013. dec. 4. 17:11
 12/24 A kérdező kommentje:
A vinyó esélyes hogy szar, legalább 7 évig volt használva utána félreraktam, régen is próbálkoztam linux-szal, de a helyzet ugyanez volt (másik gép volt). Ezek után inkűbb szopok az elején a winnel, de utána mindig egy nekem jól használható rendszer volt jó darabig. Ez a linux dolog nekem kicsit olyan mintha direkt vennék egy gagyi mosógépet amit minden mosás előtt csapágyazni kéne. Egy darabig olvasgattam amit linkeltél, de ahogy látom, te írogattál a legtöbbet, nem hittérítésre van szükségem, hanem működő rendszerre.
2013. dec. 4. 18:54
 13/24 anonim ***** válasza:
Neked elsősorban működő hardware-re van szükséged. Egy 7 éves vinyó az már elég öregnek számít. Próbálj ki pendrive-ról egy livelinuxot, és ha az nem akad, akkor 100%, hogy a vinyóddal van a gond.
2013. dec. 4. 19:01
 14/24 tabaki ***** válasza:
Nem hittérítésről van szó, csak jelezni akartam, hogy mások is vannak, akiknek a tapasztalatai megegyeznek az enyéimmel. Tehát nem alapigazság, hogy a linuxot állandóan berhelni kell, sőt a nálad jelentkező fagyogatás sokkal inkább a Windowsra volt jellemző -- egyébként mondjuk XP óta arra sem nagyon. Akármi is az oka, rendellenesség, nem pedig a linux szokásos ügymenete. Ugyanezzel az erővel hasonlíthatnád a Windowst is gagyi mosógéphez, arra mégiscsak jellemzőbb az állandó tisztogatás, belassulás, újrarakás, folyamatos ápolgatás. Nem tudom, minek gondolsz: Mazochistának, aki egy használhatatlan rendszer gyötrelmeiben kéjeleg? Embergyűlölő inkvizítornak, aki meg akar büntetni az eretnek windowsos gondolataidért? Merthogy nem. Egyszerűen csak azt állítom több gépen és több disztróban szerzett tapasztalataim alapján, hogy a linux igenis használható és megbízható rendszer, s az általad említett hétköznapi feladatokban legalább olyan jól teljesít, mint a Windows.
2013. dec. 4. 19:50
 15/24 A kérdező kommentje:
Van rendes vinyóm azon a win fut, mivel nem akartam végleg hazavágni ami rajta van ezért került fel rá erre. A vicc az hogy live verzióval is voltak bajok, ezért tettem fel a kérdést és a kommenteket olvasva, elásta magát nálam ez a linux dolog.
2013. dec. 4. 19:53
 16/24 anonim ***** válasza:
Szeretem a Linux élet felfogást,de buherációmentes rendszerével még nem találkoztam.Inkább a vírus írtók.....:)
2013. dec. 4. 19:59
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves hittérítő!

Csak a te istened fagyott nálam, nem pedig a sátán terméke. Elhiszem hogy neked a te gépeden bevált, de ahogy olvastam (nem erre az oldalra gondolok) a legtöbb hozzám hasonló is így járt. Innentől nincs miről beszélni.

2013. dec. 4. 20:06
 18/24 tabaki ***** válasza:
Legyen nektek a Windows a buherációmentes... Kérdező, talán olvasgass még tovább, de ha továbbra is hittérítésnek látod azt, hogy valaki egy számára jobban bevált rendszert ajánlgat, akkor lehet, hogy tényleg nem érdemes. Esetleg pár év múlva világosabb lesz, hogy miről diskuráltunk. Az ősidőktől használok Windowst is, és amióta nem fagy le folyton, nem találom azt se rosszabbnak, csak egy kicsit sok vele a macera. Visszatérve az első hozzászólásomhoz: Ha neked jobban tetszik, használd azt.
2013. dec. 4. 20:34
 19/24 anonim ***** válasza:
Akinek nem ér meg egy kis hegesztést az, hogy legyen egy gyors és biztonságos operációs rendszer, az használjon Wint! Én 4-5 éve hittérítő nélkül váltottam Linuxra és nem bántam meg. Persze nem árt megismerni, kitapasztalni, de utána gond nélkül használhatod sok-sok évig. Nekem most Lubuntu 12.04 van a gépemen és annyi "hegesztése" volt, hogy terminálból telepítettem a Bumblebee-t az nvidia optimus miatt és az alapértelmezett médialejátszót és az emailklienst kicseréltem a kedvenceimre. Nyugodtan elmondhatom, hogy hónapok óta egyetlen egy hiba nem jött elő. 25 másodper alatt bebootol a rendszer nettel és mindennel együtt(nem SSD-vel) , 1% cpu / 109MB ram használattal. Persze a sok Windows-os azt használja, amit beléjük mantráztak az évtizedek alatt. De megnézném, hogy hány win fan lenne itt, ha nem lenne loader, hanem meg kellene venni. Akkor már jó lenne soknak a Linux is...
2013. dec. 4. 20:50
 20/24 anonim ***** válasza:
Aki szerint szar a linux, az androidos telefont se vegyen! 😉 De az asztali dvd player-ekkel is vigyázni kell, mert jórészt linux alapúak!
2013. dec. 4. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!