Linuxosok! Miért fagy a linuxom folyton? Kezdő vagyok.
Pendrive-ról telepítettem egy régi IDE vinyóra ubuntut, összességében elég jónak tűnik, de böngészés közben teljesen lefagy az egész és az esetek többségében újraindul. Opensuse-nél is ugyanezt csinálja. Lehet esetleg a régi vinyó okozza? Sata-s hdd-re win-7 van feltelepítve csak az aktiválást kérne (ezt untam meg), amúgy stabilan fut a gépemen.
Nagy részben filmnézésre, zenehallgatására, böngészésre használom a gépet. Ubuntu alatt létezik valami program amivel hasonlóan lehet skálázni a filmeknél mint a windowsos nvidia programmal?
Ha meg szeretnél előzni egy hosszas "miaf@xomvanmármegint" tipusú ideEgbajt,akkor szerzel egy jó aktivátort.:)
Pl.:
Sajnos az elsővel nem tudok vitatkozni....:)
Két laptopra akartam mostanában Linuxot tenni, minden remekül működött a telepítés alatt, aztán annyi. Az egyik el sem indult újraindításkor, a másikon meg nem volt kép. Hagyom még fejlődni 1-2 évig, talán akkor újra kedvem támad kísérletezgetni.
Első vagyok.
Évekig próbálgattam mindenféle disztrót (ha 200 félét egyet sem).Volt amelyiknél az egyik verzió egész jól elment (terminált,konzolt ott se nagyon tudtam megúszni előbb-utóbb),majd frissítve az újabbra bedőlt az egész.
A hardvereidhez 100%-ban van Windows-os driver,no és persze a szoftver választék (akár az ingyenesek is)...
1-2 év múlva se fogsz olyan GNU/Linux-ot találni,ami univerzálisan ki fog elégíteni minden igényt (nem is beszélve az éjszakákba nyúló buherálásokról).
Eldöntheti az ember mit szeretne tenni a gépével.Feltelepíti és használja,vagy hegeszti egyfolytában,mert mindig bejön valami gixer....
Nem tudom, de nekem a linuxszal sosem volt különösebb gondom, bár nem próbáltam 200 félét, csak ötöt-hatot. A régi gépemen szintén SATA vinyó van, és tökéletesen fut rajta az Ubuntu 12.04.3, tehát ez önmagában aligha lehet a baj oka. Mivel csak használom a linuxot, de mélyebben nem ismerem, sajnos nem tudok érdemben hozzászólni a kérdéshez.
Ami a Windowst illeti, nekem inkább ott adódtak problémáim a driverek felkutatásával, igaz, a legtöbb vasam már csak muzeális értéket képvisel. Ezeket általában linux tartja továbbra is életben.
Windowsban valóban sok a barkácsolni való a belassulás, vírusok, töredezettségmentesítés és effélék miatt, de végülis az is jól használható rendszer, és ezek a problémák egyszerűen karban tarthatók. Ha neked jobban kézre áll, használd azt.
X.org-ról azt se tudom mi. Általában akkor fagy ha egy linkre akarok kattintani, de amikor a reklámablakok maguktól változnak akkor is ugyanezt csinálja. Ja és fagyást úgy értettem hogy még az egeret se tudom mozgatni. A bekapcsolástól számított lefagyási idő elég változó van hogy 10 perc, de van hogy 1,5 óra. Ja közben zenelejátszó is szólt. A nevét meg nem mondom, de az ubuntu gyárilag beépítettje volt, nem raktam fel másikat.
Új kipróbálása csak akkor lesz ha valakinek van tapasztalata megbízható rendszerrel amit nem kell folyton buherálni, de eddig mindenhol csak azt olvastam hogy hegeszteni kell folyton. Használni akarom, nem buherálni folyton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!