Linuxosok! Melyik disztribúciót ajánljátok? (további lent)
Én a Linux Mint-et. Jelenleg népszerűségben világszinten az Ubuntu mellett van. Ubuntu alapú, azonban ők nem erőltetik az Unity-t és az Ubuntuhoz képest 2 hónappal el vannak csúszva a kiadások így van 2 hónapjuk javítani az Ubuntu hibákat aminek köszönhetően stabilabbnak érzem az egész rendszert.
Fedora nálam az RPM miatt szóba se jöhet, kis hazánkban a debian alapú rendszerek elterjedtebbek, tehát segítséget nehezebb szerezni hozzá.
Nincs baj az új Ubuntuval. Csak meg kell szabadulni a Unity-től. De ha már Ubuntu, akkor nem kell leragadni a Gnome + Unity felületnél.
Személyes kedvencem az XFCE, amit anno egy elég gyengécske hardveren teszteltem, én remekül ment, és szerintem nagyon áttekinthető, kényelmesen kezelhető, jól testre szabható.
Az Xubuntu ezzel a felülettel van ellátva, de egy sima Ubuntu is könnyen átszabható erre. Még az LXDE sem rossz. Persze, ott van a KDE (Kubuntu alap asztal környezete), ami kicsit hardver igényes, viszont gyönyörű (Aero szerintem elbújhat mellette), de nekem voltak rossz tapasztalataim, mint például grafikai hibák, kicsit erőforrás zabáló.
Mondjuk apám Nvidia 6200-ével is ment egy régi Hyper Threadinges Intel Pentium processzorral, 1GB RAM mellett. Nekem ATI HD 2600XT-m van, azzal tapasztaltam grafikai hibákat. Lehet, az Nvidia driverek / kártyák jobbak hozzá.
Ubuntukkal amúgy (Unity-t leszámítva) nem voltak rossz tapasztalataim egyelőre, pedig már rég óta használom. XFCE asztal környezet a nyerő nálam.
Szerintem próbálj ki minél több disztrót,mert az elmúlt 3 évben sokat változtak és a kezelő felületek is.
Az én kedvencem a Debian mert rendkívül gyors,stabil,megbízható és rengeteg csomag elérhető rá.Gyakorlatilag nincs olyan program,függőség,eszköz vezérlő aminek ne lenne Debian-ra csomagja.
A másik kedvencem a PCLinuxOS mert minden eszközt felismer és erre is sok csomag elérhető
Az Ubuntut is kedvelem a Unity ablakkezelő miatt,nekem tetszik és ez is sok eszközt felismer,sok csomag elérhető rá.
A mandriva nekem személy szerint nem jött be ezzel az új KDE ablak kezelőjével.A KDE kezelő felületet szeretem,de a Mandriva beépített valami olyasmit mint a Windows8-ban a Metro vagy Ubuntu-ban a Unity de nekem Windows8-ban sem Mandriva-ban ez nem jön be.
De ha neked annyira tetszik a Windows8 ezzel a Metro-val hogy képes vagy a dp változtatot használni és 3 éve tetszett a Mandriva akkor lehet most is a Mandriva lesz a befutó nálad KDE kezelő felülettel..A KDE ne tartson vissza csak mert 3 éve nem tetszett.Ajánlom hogy próbáld ki,sokat javult,fejlődött.
3 éve??uristen,nem fogsz ráismerni!
ubuntut ajanlok ,mert a csomag tárolojában több ezer ingyenes progi van már.egy klikk és a tied.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!