Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 64 vagy 32 bites operációs...

64 vagy 32 bites operációs rendszer?

Figyelt kérdés

erről a laptopról lenne szó: [link]

Azt szeretném megkérdezni hogy 32 vagy 64 bites operációs rendszert kell rá telepíteni?

A 32 bites ha jól tudom nem fogja látni mind a 4GB ram-ot?

De viszont kissebb a rendszerigénye.

Köszönöm!

2013. aug. 25. 16:41
1 2
 11/17 Egerecske ***** válasza:

kb igy tudtam én is bár ennyire nem részletesen,,

de hidd el kérdező Fehersrac válasziból én már sokat tanultam, hülyeséget biztosan nem mond, már nekem is segített itt az oldalon

2013. aug. 25. 20:10
 12/17 anonim ***** válasza:

Fehérsrác: ennél sokkal bonyolultabb a dolog és pont ezért javasoltam a googlét, ami jó lett volna arra, hogy ne írj egy ilyen unalmas 'visszatérőt'. Nem szívesen használom helyetted, de itt egy releváns link:

[link] -első válasz ami most helytáll, második válasz pedig a fontosabb.

2013. aug. 25. 20:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem arról folyik a vita, hogy az egyik ember az egyik helyen ezt olvasta, a másik meg a másik helyen azt olvasta. Ha abból indulok ki, amit információ elméletből tanultam, hogy az interneten található adatok 2%-a nevezhető megbízhatónak, akkor érthető is a zavar.

Kérdező, szerintem ezt a vitát most Te el tudod dönteni - én is kíváncsi vagyok a végeredményre. Felraksz egy 32 bites oprendszert és megírod nekünk mennyi ramot lát, aztán kiderül ki olvasta a tutit és hol.

2013. aug. 26. 06:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Olvastam!

Csak kiemelnék egy-két kifejezést:

"Server Editions to use the fully possible RAM with 32Bit systems." - csak a Server Edition verziókon fut használható módon

" used this patch in Vista and Win7 successfully with my Radeon HD. But don't use it with Intel HD chipsets (part of the Intel iCore CPUs)."

Radeon kártyákkal működik de Intel chipsettel már nem. Jó egy patch lehet ami hol működik, hol nem...

És végül:

"This patch hacks to kernel "

Nem igazán bízom abban amikor egy patch hekkeli az oprendszert, már pedig itt azt írja. Bíztasd csak hogy tegyen fel egy hack-et egy egyébként sem teljesen stabil oprendszerre, aztán majd ha jön vissza a kék meg fekete képernyőkkel, akkor majd lásd el hasznos tanácsokkal, miért nem megy a hack-elt oprendszere...

Ez a PAE egy összetákolt "valami", amit gyorsan összeütöttek, hogy a 32 bites oprendszer is több RAM-ot lásson, de ez közel sem olyan biztonságos, stabil és főleg nem olyan gyors, mint a 64 bites oprendszer használata...

Mivel a 64 bites oprendszer jelen esetben sokkal jobb eredményt ad, semmi értelmét nem látom a barkácsolt - hackelt - oprendszer felrakását a gépre, azért mert szerinted az a megoldás...

Egyébként a belinkelt releváns szöveg magyarul is elolvasható itt ( [link] , amiben leírják, amit feljebb én is...

2013. aug. 26. 17:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Na, megnéztem a dolgot. Az egyik céges gépben van 4Gb ram, egy 256megás videokártya, 2db 64megás(cache) winchester, Core2 Duo E7500-as processzor és win7 32bites rendszer. Azt írja, hogy 4Gb ram van telepítve és ebből 3Gb (3071MB) használható. Ebből kiindulva nekem úgy tűnik, hogy Fehersracnak van igaza.
2013. aug. 28. 08:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Ebből kiindulva nem olvastad el amit linkeltem, abból az első választ.
2013. aug. 28. 10:09
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

64-bites rendszer volt a nyerő,mivel 32-bitesnél azt írta ki a memória kezelésnél hogy 2GB használható,összes memória 4GB.

Miután felment a 64-es rendszer látta mind a 4gb memóriát :)

Linux egyelőre szivat mert nem látja a wifit,de felrakom az újabb verziót,úgy látom ott már rendben lesz :)

Még egyszer köszi mindenkinek!

Üdv!

2013. szept. 1. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!