64 vagy 32 bites operációs rendszer?
erről a laptopról lenne szó: [link]
Azt szeretném megkérdezni hogy 32 vagy 64 bites operációs rendszert kell rá telepíteni?
A 32 bites ha jól tudom nem fogja látni mind a 4GB ram-ot?
De viszont kissebb a rendszerigénye.
Köszönöm!
64 bites kell rá.
"A 32 bites ha jól tudom nem fogja látni mind a 4GB ram-ot?"
Jól tudod nem fogja látni.
"De viszont kissebb a rendszerigénye."
Mivel kevesebb rendszermemóriát fog tudni kezelni, így hiába kisebb a rendszerigénye, nem tudja kihasználni, ami van. Tehát pont ellenkezőleg sülne el a dolog.
Köszönöm a sok választ!
Most kicsit összezavarodtam,de akkor először felrakok egy 32 bitest és megnézem mennyi memóriát lát,ha keveset akkor uninstall és megy fel a 64 bit :)
Amúgy dualboot-ot akarok,lenne még rajta egy linux-is,ott is úgy működik ez a ramkezelés dolog mint a win-nél?
viperM!!
Akkor elmagyarázom mi az amit nem tudsz!!
A 32 bites oprendszer összesen 4 GB RAM-ot kezel, amibe mindenféle RAM beletartozik.
Eddig tiszta???
A VGA RAM-ja elsőbbséget élvez a sima RAM-hoz képest ami annyit jelent, hogy ha van a gépbe - mint itt is - 4 GB RAM és 2 GB VRAM, akkor a 32 bites oprendszer a 4 GB kezelését úgy oldja meg, hogy kezeli a VRAM-ot, ami 2 GB aztán némi RAM kell az egyéb eszközöknek (BIOS, I/O eszközök, PCI hubok, buszhidak), ez 100-200 MB és a fent maradó kábé 1.8 GB kapacitást kapja meg a 4 GB RAM és ezért fog csak ennyit látni.
Pont hogy az volna előnyös, ha beépített VGA lenne, mert akkor annak nem lenne külön RAM-ja hanem a rendszermemóriából gazdálkodna, így az oprendszer kezelné a 4 GB-ból a 3.8-at.
Nem kell ezt goglizni barátom csak érteni hozzá és nem zöldségeket beszélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!