Miért kell benenni az ügyfélkapu + készítéséhez az okmányirodába ? Miért kell letölteni vmi appot ?
Elkezdtem váltani rá, erre írja hogy adjak meg vmi kódot, egy appra amit elküldtek, ami nekem nincs, regisztrálni e személyivel lehet, stb, az sincs.
Itt vagyok vidéken, van most kormányablak hogy bemenjek egy nyomorult QR kódot leolvastatni ?
Az eddigi leveleim megmaradnak, mert most a 2 kapu között vagyok, egy sincs.
Mivel a + hoz megkellett szüntetni a simár, de ott meg kér vmi rákot
Igen , le lehet nyitni a QR-t. Ott van a generáló kód. Én pc-ről csináltam ugyan, ott is le kellett nyitni. Az a kód fontos, mert ez kapcsolódik személyesen az emberhez, el is kell menteni. A törlő kódot is érdemes.
Csak futni kell az Authenticator appnak.
A QR kód csak egy reprezentáció. Ha nem tudod beszkennelni, akkor válaszd a másik lehetőséget és a hitelesítő appban is válaszd a manuális megadást. Simán ki kell csak másolni és beilleszteni. A QR kód beszkennelése ugyanezt csinálja a háttérben.
Ha ez megvan, akkor az autentikátor folyamatosan generál egy rövid számsort, ami rövid ideig érvényes és bejelentkezés után ezt kell megadni második faktorként.
Semmi nehézség nincs benne, csak az emberek alapvető informatikai dolgokkal nincsenek tisztában és emiatt túlgondolják.
Hol akadtál el? Telepíted a telefonra a Google Authenticatort. Ez nem több, mint rákeresel az alkalmazás áruházban és megnyomod a telepítés gombot.
Majd amikor kéri az oldal a QR-kód beolvasását, akkor megnyitod az alkalmazást, a pluszjelre kattintasz és lefényképezed a képernyőn a kódot.
Egy utolsó lépésben majd kéri az oldal, hogy az alkalmazásban lévő kódot írd be, és ezzel kész a regisztráció.
Ezután - és úgy tűnik ezt nem értik sokan - minden egyes bejelentkezéskor használni kell az alkalmazást és beírni a benne futó kódot. Tehát 3 adatot fog ezentúl kérni egy oldal az eddigi 2 helyett: felhasználónév, jelszó, és az alkalmazásban a kód. Rengetegen itt akadnak el, mert nem a kódot írják be, hanem kétszer a jelszót egymás után. Ezért nem enged tovább.
Így igaz.
Én is dolgozom, család, stb, vannak hobbik, szóval rohadtul nincs időm ilyesmikre, meg E személyi, töltsek le valami kötelező fost, áh..
Egy nyomorult frissítés + ra 25 ben nem megoldható úgy látszik.
Miközben a Vodafone+Digi észrevétlenül lett One, és nem bsztatták az embert.
Nem értem pl miért nem lehet frissíteni, ugyan azokkal az adatokkal +ra.
De igazából a sima ügykapuval is elvoltam, bár ott se találom az elküldött üzeneteket pl, csak értesítést.
Komolyan mondom, mint vmi DOS alapú szr.🤷🤦
25, hol fényképezzem le, mikor nem vagyok PC közelben, na mindegy, köszi mindenkinek.
Csak tanú vagyok egy nyomorult ügyben, és elektronikus kapcsolattartást kértem, így ha nem fogom megkapni ez a fs miatt a levelet, érdekes lesz.
Mindegy, hagyjuk, köszönöm szépen, beviszem a telot, ha lesz időm, és oldják meg.
#27: akkor nem a Google Authenticatort töltötted le, hanem valami hasonló nevűt.
#26: a nyomorult frissítés annyi, hogy egy alkalmazást telepítesz. Ezután 5 perc a regisztráción végigmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!