Egy 64 bites Windows XP legfeljebb hány processzormagot és hány gb memóriát tud kihasználni? Érdemes telepíteni erős retro pc-re?
"Supports up to 128 GB of RAM.[10] All other versions of Windows XP for x86 only supported up to 4 GB of RAM.
Supports up to two physical CPUs (in separate physical sockets) and up to 64 logical processors[11] (i.e. cores or threads on a single CPU). Windows XP Professional for x86 supported up to two physical CPUs but is limited to a maximum of 32 logical processors."
A kora beli processzorokat támogatja, egy mai géphez driver sincs Xp-re. A jelenlegi gépemre Win10/11 64 bit driver csomag van.
Olyan lapot tegyél alá amihez van Xp 64bit driver csomag az a foglalathoz tartozó összes procival menni fog LGA775 CoreDuo/CoreQuadok simán mennek vele.
Én azt hallottam, az Xp 64 bites rendszerrel csak problémák voltak. Anno szerettem volna én is, de mindenhol azt írták nem jól működik.
4GB-ig simán jó a 32 bites is.
Retrora Vista64?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!