Csak szerintem is Windows xp és Windows 7 voltak legjobb operációs rendszerek? Windows10es 11 is olyan sok probléma van velük!
Infosecesként azoknál rosszabbat még sosem láttam.
Nem kellet sem pendrive sem hasonló trükk és egy jelszóval védett gépbe bárki bejuthatott aztán admin jogokat oszthatott magának szimplán billentyűzet használatával.
Gép előtt ülve és távoli eléréssel is.
Az aktuális támogatott wint mindig divat szidni. Támogatásának megszűnése után meg divat egekbe magasztalni.
Ilyen (vallásosan) mítoszalkotó az emberi elme.
Vicces, hogy mindenki az egekbe magasztalja a Win 7-et, miközben alázzák a Vista-t, pedig a 7 igazából csak egy Vista új "skin"-el. Nem lett jelentősen se jobb se roszabb, csak közben megérkeztek a driverek és erősödtek a hardverek.
Átlagos, otthoni felhasználásnál semmi probléma nincs se a 10-el, se a 11-el.
Meg az az icipici apróság, hogy a Vista még arra volt tervezve, hogy 1 magos CPU iszonyat magas órajellel.... Mikor a Vista tervezése kezdődött az intel a Netburst-ot nyomatta a 10Ghz-es álmokkal.
A 7 pedig már masszívan többszálas feldolgozásra épített.... tényleg apró különbség.
És mi van akkor, ha egy windows se a kedvencem?
Amúgy 7 az biztonságosabb volt, mint az xp, ott már nem futott minden admin jogokkal és beépített tűzfal és defender is alakulóban volt.
Az xp magasztalása az szimpla nosztalgia
Az XP rettenetes volt, akkoriban Windows-t használtam a mindennapokban, de csak néhány játék miatt volt fent másodlagos rendszerként, napi munkára a 2000 Workstation-t használtam (ahogy előtte NT4 WS volt a gépemen).
A 7-es nem volt rossz, de egy könnycseppet nem ejtettem utána, a 10-es szebb, gyorsabb, modernebb rendszer. Nem hibátlan, de én még nem találkoztam olyasmivel, ami miatt használhatatlanná vált volna, vagy nem indult volna el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!