Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Honnan tudom letölteni Magyaru...

Honnan tudom letölteni Magyarul a Windows XP gyári játékait?

Figyelt kérdés

Emlékszem, a Windows XP tartalmazott gyári játékokat. Volt a Flipper, meg egy tonnányi kártyajáték. Fekete özvegy, Fekete macska, meg volt Aknakereső, meg még nem tudom mi. Az internetes játékok nem érdekelnek, mert azok gondolom már gondolatban sem vannak a szervereik miatt, de az offline játékokra nagy szükség lenne.

Kárpátalján él a nagynéném, a két gyermekével. És mostanság nagyon szeretik kikapcsolgatni az áramot arrafelé. És arra gondolt, hogy a gyerekek mese helyett játszanak valamilyen játékokkal. Egy Intel N proci van a gépben, aztán talán az Aknakereső eldöcög rajta.

De honnan tudnám megszerezni ezeket a játékokat Windows 10 alá?

Köszi előre is a segítséget!

Nincsenek nagy igények, ilyen kis játékok kellenek. A gyári XP játékok, valami farmos játékok, tudjátok, amik a kenyérpirítókon is elfutnak, amíg nincs áram.

2022. dec. 11. 10:16
 1/2 CspCsj ***** válasza:
100%

Hát ezeket szerintem elég hamar meg lehet unni.

WinXP játékok: [link] (ZIP fájlt letöltöd - kicsomagolod - EXE fájlokat indítod, vagy indítóikonokat is létrehozhatsz)

Win7 játék csomag: [link] (az összetevők kiválaszthatók)

Vagy például DOS-os játékokból (DOSBox-ban futtatva) is rengeteg van, amik szintén nem terhelnek (és nem sok helyet foglalnak), plusz a grafikájuk is sok esetben még egészen élvezhető. (engem a nosztalgia miatt már nem zavar - de rokonok/ismerősök gyerekeinél azt tapasztaltam, hogy a túl egyszerű grafika sokszor elriasztja őket, illetve a túl bonyolult játékmenet sem vonzó)

[link]

Pár konkrét: [link]

Kb. 3000 darabos gyűjtemény: [link]

Mondjuk azért megjegyzem, hogy a tetszetős játékok függőséget fognak okozni...

2022. dec. 11. 15:57
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a javaslatokat!

Az IT Cafére is írtam, ott is kaptam egy naagyon szép játékgyűjteményt :)

"Mondjuk azért megjegyzem, hogy a tetszetős játékok függőséget fognak okozni..."

Ennek a kontrolálása már a nagynéném dolga :)

Engem csak megkért, hogy segítsek, mert nem akar furcsa exe fájlokat letöltögetni, közben pedig én sem szerettem volna furcsa exe fájlokat letölteni, így inkább megkérdeztem a tapasztaltabb felhasználókat.

2022. dec. 12. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!