Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Csomag frissítés sikertelen a...

Csomag frissítés sikertelen a Calibre miatt OpenSuSe Tumbleweed (Gnome),miért?

Figyelt kérdés
2-3 hete nem sikerül frissíteni a csomag frissítőt a hiba üzenet, hogy a Calibre(ebook reader software) miatt.Pár hónapja tértem át Linuxra, ez az első eset, hogy nem tudok tovább lépni.

#linux #OpenSUSE #Csomag frissítés Linux
szept. 22. 13:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Terminálba sikrült frissíteni,majd nem indult az OP rendster, újra raktam de most is probléma van a csomag frissítővel, de a YAST-ban szépen nűködik.Sudo zypper update behegedült rendeseen :-D de nem idegeskedek rajta ,pár óra alatt vissza ment a rendszer a programokkal együtt,kezdek "bele jönni" :-D
okt. 13. 16:30
 12/18 A kérdező kommentje:
Azóta újra kellett raknom a rendszert mert sikerült elrontanom a Bootolást.És alapjában a terminálból telepítek alkalmazást,ritkábban a Flatpak.És megtanultam hogy Tumbleweeden a sudo zypper dup -ot illik használni.
nov. 3. 19:50
 13/18 urandom0 ***** válasza:

OpenSuse-ban van egy snapper nevű eszköz. Ez arra való, hogy rendszerképeket, biztonsági mentést lehet készíteni vele, ill. készít automatikusan is, így ha valami hatalmas problémát csinálnál, vissza lehet állni korábbi rendszerképre.

Az alapprogram a snapper, ennek kell telepítve lennie, elméletileg ez automatikusan felmegy minden telepítésnél (legalábbis, ha BTRFS a fájlrendszered). A yast2-snapper csomag kell ahhoz, hogy Yastból tudd kezelni, azt hiszem, ez is automatikusan települ.

A snapper-zypp-plugin kell ahhoz, hogy csomag telepítésekor, eltávolításakor, frissítésekor is automatikusan csináljon rendszerképet, és a grub2-snapper-plugin csomag kell ahhoz, hogy be tudj bootolni korábbi rendszerképről.

Én ennyit tudok róla, sose használtam, csak tudom, hogy létezik. Itt van róla leírás: [link]

A menüben "YasT2 Filesystem Snapshots" néven találod meg, de ha elkezded írni, hogy snap, úgyis feldobja.

nov. 3. 22:32
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Köszönöm az infót,tudok róla hogy van és úgy tudom,hogy be is van kapcsolva,csak amikor kiírta,hogy a rendszer nem tud betöltődni akkor nem tudtam, "hogyan tovább?"-így újra telepítettem az egész rendszert.A rendszer BTRFS-en működik, és menti is a rendszerképet,de nem volt lehetőség azon a felületen a rendszer viasszaállításra.
nov. 4. 16:56
 15/18 urandom0 ***** válasza:
Valószínűleg akkor a grub2-snapper-plugin nincs telepítve, szerintem az alapból nem is megy fel.
nov. 4. 18:47
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Na ezen a grub2-snapper-plugin-on most elrágódok egy ideig :-D
nov. 4. 19:44
 17/18 A kérdező kommentje:

#15 Terminál szerint :

Telepítési forrás adatainak beolvasása...

Telepített csomagok beolvasása...

S | Name | Summary | Type

---+----------------------+------------------------+-------

i | grub2-snapper-plugin | Grub2's snapper plugin | csomag

Ezek szerint akkor telepítve van?

nov. 4. 19:45
 18/18 urandom0 ***** válasza:
Igen, ott az "i" betű a sor elején.
nov. 4. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!