Csomag frissítés sikertelen a Calibre miatt OpenSuSe Tumbleweed (Gnome),miért?
OpenSuse-ban van egy snapper nevű eszköz. Ez arra való, hogy rendszerképeket, biztonsági mentést lehet készíteni vele, ill. készít automatikusan is, így ha valami hatalmas problémát csinálnál, vissza lehet állni korábbi rendszerképre.
Az alapprogram a snapper, ennek kell telepítve lennie, elméletileg ez automatikusan felmegy minden telepítésnél (legalábbis, ha BTRFS a fájlrendszered). A yast2-snapper csomag kell ahhoz, hogy Yastból tudd kezelni, azt hiszem, ez is automatikusan települ.
A snapper-zypp-plugin kell ahhoz, hogy csomag telepítésekor, eltávolításakor, frissítésekor is automatikusan csináljon rendszerképet, és a grub2-snapper-plugin csomag kell ahhoz, hogy be tudj bootolni korábbi rendszerképről.
Én ennyit tudok róla, sose használtam, csak tudom, hogy létezik. Itt van róla leírás: [link]
A menüben "YasT2 Filesystem Snapshots" néven találod meg, de ha elkezded írni, hogy snap, úgyis feldobja.
#15 Terminál szerint :
Telepítési forrás adatainak beolvasása...
Telepített csomagok beolvasása...
S | Name | Summary | Type
---+----------------------+------------------------+-------
i | grub2-snapper-plugin | Grub2's snapper plugin | csomag
Ezek szerint akkor telepítve van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!