Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Csomag frissítés sikertelen a...

Csomag frissítés sikertelen a Calibre miatt OpenSuSe Tumbleweed (Gnome),miért?

Figyelt kérdés
2-3 hete nem sikerül frissíteni a csomag frissítőt a hiba üzenet, hogy a Calibre(ebook reader software) miatt.Pár hónapja tértem át Linuxra, ez az első eset, hogy nem tudok tovább lépni.

#linux #OpenSUSE #Csomag frissítés Linux
szept. 22. 13:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mi a pontos hibaüzenet?
szept. 22. 13:36
 2/18 A kérdező kommentje:
A kép: [link]
szept. 22. 14:03
 3/18 A kérdező kommentje:

A kérés feldolgozása meghiúsult

További részletek:

"Problem with instaled Calibre 7.17.0.xxxx x86-x94"

Egy idő múlva a képfeltöltés eltűnik,akkor ez a hiba üzenetet adja.

szept. 22. 14:08
 4/18 anonim ***** válasza:

Becsülöm az elhatározásodat, de mondjuk a Tumbleweedet pont nem tudnám jó szívvel kezdőknek ajánlani.

Egyébként én szívesebben frissítek Yastból, tapasztalat, hogy a SuSE grafikus frissítője finoman szólva is hibákkal van tele.

szept. 22. 16:07
 5/18 A kérdező kommentje:
Megelégedtem a Microsoft cirkuszát, és a cél az volt hogy még véletlenül se hasonlítson a Windowsra, így lett a Tumbleweed. Elégedett vagyok vele, már tíz évvel ezelőtt le kellett volna cserélnem a Windowst.Ha a grafikus frissítő lehet bugos akkor próbálkozhatok a Yastal is, köszönöm ez is segített már valamit.
szept. 22. 16:28
 6/18 anonim ***** válasza:
#1-es vagyok, Próbáld meg parancssorból frissíteni (én mindig úgy frissítek). Vagy max távolítsd el a csomagot, és telepítsd újra.
szept. 22. 16:44
 7/18 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem kritizálni akartalak, és véletlenül sem "visszatéríteni" a Windowsra. Én is szeretem a Tumbleweedet, a másodlagos rendszerem az, csak... kicsit vannak problémás részei.

Egyébként kevésbé divatos disztrók esetén érdemes az adott disztró fórumait is átnézni. Bár nagyrészt angolul van, de ha ez nem akadály: [link]

Illetve más disztrók fórumában sem szoktak azért kiutálni, pl. a linuxmint.hu fórumában rendszeresen meg szoktak fordulni más disztróról is kérdések.

Megpróbálkozhatsz még a HUP-pal is, bááár... arra számíts, hogy ott először az összes felmenődet elmondják a legősibb mesterséget művelőnek, mielőtt hajlandóak lennének segíteni...

Esetleg ha használsz Usenetet (News) (érdemes szerintem megismerni ennek a világát is), ott a Linux témájú listákon is érdemes érdeklődni: alt.comp.linux, alt.comp.os.linux, comp.os.linux, de van a SuSE-nak is hírcsoportja: alt.linux.suse, alt.os.linux.suse, stb.Itt is írnak róla: [link]

(Annyi jótanács, hogy a freenews.netfront.net szervert érdemes használni, talán ez a legstabilabb ingyenes news szerver.)

És ahogy #6 is mondja, érdemes SuSE alatt parancssorból (vagy Yastból) frissíteni, és bár kicsit kockázatos, de ilyen esetekben azt is meg lehet tenni, hogy eltávolítod a problémát okozó csomagot, frissítesz, és utána felteszed újra. Bár ugye ott a kérdés, hogy mi van, ha nem sikerül?... Szóval ez azért némi kockázatot rejt magában.

szept. 22. 17:06
 8/18 A kérdező kommentje:
Megpróbálom a terminált először, a Yast-al még ismerkednem kell jobban, köszönöm ez is egy támpont a parancssor.
szept. 22. 17:08
 9/18 A kérdező kommentje:
Fejlemények: már oda jutott a dolog, hogy a softwareket sem sikerült frissíteni a Calibre miatt, következett a Calibre eltávolítása, ami igen nehézkesen ment vagy 5-6 alkalom de nem akart lemenni a software, majd addig addig próbálkoztam a csomagfrissítővel hogy beindult másodszorra egy nagy rendszer frissítés és minden helyre jött.Azért írtam le ha esetlen valakinek hasonló problémája van akkor valahogy szedje le a Calibre-t,akár többször is el kell indítani az eltávolítást mire sikerül!-lehet valami vírus, vagy valamiért ütközik a rendszerrel, nem kicsit nagyon!
szept. 25. 18:27
 10/18 A kérdező kommentje:
7/9-nek Nem, véletlenül sem akarok visszatérni a Windowsra!Most egy leckét tanultam, és csak megoldódott.Nagyon elégedett vagyok amúgy a Tumbleweed-el, van élet Windowson túl is ,és még milyen!
szept. 25. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!