Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux rajongók, ti itt direkt...

Linux rajongók, ti itt direkt züllesztite a linux renoméját?

Figyelt kérdés

Folyton mindenki lepontozza a hozzászólásokat. Nem gondoljátok, hogy így csak magatok alatt vágjátok a fát. Hiszen a linux rendszer egyébként is rendkívül sok kívánnivalót hagy maga után, legföbbképp hardver szinten.

Mégis elutasítóak vagytok a kérdezőktől, még válaszban is. Pontozásban meg főleg.

Miért kell ezt az alternatív valamit még lejjebb zülleszteni ezáltal?

2023. okt. 17. 12:51
1 2 3 4
 31/37 gentoojedi ***** válasza:
100%

"Ugyanazért, amiért a példaképük egy antiszociális autista"

Nyugtass meg. Te ugye most nem Torvaldsra gondolsz?

"FSF-től és Stallmantől hányingert kapok"

Jó, hát az fsfről meg lehetnek a vélemények, meg úgy általában a legtöbb alapítványról is.

Igazán megtisztelve érzem magam, ha hasonlóan hányingert érzel tőlem, mint Richard Stallmantől és Linux Torvaldstól. Ez nekem tényleg megtisztelő. Köszönöm.

2023. okt. 22. 19:41
 32/37 anonim válasza:
57%

#31 "Nyugtass meg. Te ugye most nem Torvaldsra gondolsz?"

Nem. Torvardsnak néha vannak érdekes megnyilvánulásai, de alapvetően egy normális személy. Az IT-re gyakorolt hatása pedig elvitathatatlan.

Stallman ezzel szemben egy fanatikus, ráadásul egy extrém fanatikus, aki nem képes megérteni, hogy egy ponton túl csak önkéntesekből nem lehet egy olyan OS-t fenntartani, ami nem csak hobbi, hanem enterprise felhasználásra is jó.

A pedofilmentegetést és az egyébként antiszociális személyiséget csak zárójelben jegyezném meg.

A nagyobb probléma szerintem az, hogy Stallman és sok más Linuxos nem képes azt megérteni, hogy ugyan így is lehet használni egy gépet:

[link]

De azért őszintén, kinek van erre ideje? Mert egy normális embernek aknek a munkáját is végeznie kellene, annak nincs (ld. Torvalds interjút ,ahol megkérdezték, melyik distro-t használja).

És veled (és még sok más Linuxossal) ugyanaz a bajom, mint vele: képtelenek vagytok megérteni, hogy az átlagembert (személyes tapasztalat alapján az átlag IT-s) nem érdekli, hogy mi az OS, vagy, hogy mennyire szabad az OS, mindaddig, amíg az nem akadályozza a munkában. Innentől meg az ideológiai részt kivéve érthetetlen a Windows leszólása.

"Én minden erőmmel azon vagyok, hogy a linuxot védjem meg a hozzá méltatlan felhasználóktól.

A linux felhasználóbarát, de megválogatja a barátait. Linuxot csak az használjon, akit a linux a barátjának tart."

Erről beszélek, rohadtul nem értem ezt a magas lovat, a legtöbb Linuxos pont ugyanúgy nem ért a MS platformokhoz (Windows vagy mostanában Azure), mint a fordított esetben.

2023. okt. 23. 07:52
 33/37 gentoojedi ***** válasza:
100%

Ja értem már. Bazz. Nem esett le.

"Én minden erőmmel azon vagyok, hogy a linuxot védjem meg a hozzá méltatlan felhasználóktól.

A linux felhasználóbarát, de megválogatja a barátait. Linuxot csak az használjon, akit a linux a barátjának tart."

Én ezt nem gondoltam komolyan. Tudom lemarad a smiley, de elég elborult humort képviselek, ami írásban nem jön át. Egy teljesen más fórumon versbe, vagy inkább rímbe foglaltam a gondolataimat és csak úgy jött ki a rím a kívánt ütem és a szövegkörnyezethez, hogy az utálat tárgyát megkínáltam egy nyelőcsövön szúrással. Pedig tényleg csak a sötét humorom, a rím és a szövegkörnyezet kombinációja adta. Utána mindennek elkönyveltek, csak normálisnak nem. ÉS hol marad a művészi szabadság.

"Erről beszélek, rohadtul nem értem ezt a magas lovat, a legtöbb Linuxos pont ugyanúgy nem ért a MS platformokhoz (Windows vagy mostanában Azure), mint a fordított esetben."

Vállalati környezetben ez valóban így van. Azonban az olyan hardcore linuxosok, akik nem informatikában dolgoznak, általában sokkal jobban értenek a Windowshoz, mint az önjelölt Windows pistikék, akik a haveroknak meg ismerősöknek "tartják karban" a gépeiket.

A másik dolog, amiért annyira "elitnek" tartják magukat azok a linuxosok, akik desktop osként is linuxot használnak, mert azok általában az élet más területein is szembemennek a tömeggel.

Én például ha fáj valamim nem rohanok egyszerre a gyógyszertárba, hanem megkeresem, vagy kerestetem az okát. Pedig a reklámok nem azt sugallják, hogy vált életmódot, táplálkozz egészségesen és keresd meg a probléma okát.

Vagy ne vegyél műszaki cikket/ne utazz hitelre, inkább tedd előre félre.

Nem. Zabálj az ilyen meg olyan gyorsétteremben össze minden szart, ami egészségtelen de nagyon finom. Ha valami bajod lesz, majd beveszel rá gyógyszert.

Vegyél háromszort olyan drága tv-t, mint amit megengedhetnél magadnak, azért van a hitel. Te meg megérdemled.

Vegyél hajlítható kijelzős telefont. Vegyél ájfont stb.

Engem többen is hülyének néznek, amiért valami régi göncöt nem dobok ki, inkább megpróbálom megjavítani. Nem azt nézem egy műszaki cikk választásakor, hogy trendi, legalábbis nem mehet a vételár rovására.

Én soha nem az egyszerű utat választom, hanem a megítélésem szerint jót.

Nevettek ki emberek, mikor láttak futni (nem vagyok dagadt és dagadt emberek nevettek ki) és még sorolhatnám.

De visszatérve az ájtíre itt vannak linuxfikázó nyafogók, akik mindenáron meg akarják magyarázni, hogy mi linuxosok ne használjunk linuxot, mert az szar. Meg szivatjuk velünk magukat.

Csak azt nem értem neki miért nem mindegy mit használok. Attól, hogy a Windowsonly userek nem tudják elképzelni az életet linuxszal mi a szent sz@rért pattognak itt a linuxosoknak.

Szóval linux ide vagy oda, had érezzem már elitebbnek magam a tömegnél. Megjegyzem, ha nem linuxot használnék is külömbnek érezném magam a tömegnél.

De ettől Neked még nem kéne hánynod. Legalábbis nem miattam. Igazából az nem is tartozik Rád, hogy érzem magam. De köszönöm, hogy Te legalább válaszra méltattál.

2023. okt. 23. 22:57
 34/37 gentoojedi ***** válasza:
100%

"És veled (és még sok más Linuxossal) ugyanaz a bajom, mint vele: képtelenek vagytok megérteni, hogy az átlagembert (személyes tapasztalat alapján az átlag IT-s) nem érdekli, hogy mi az OS, vagy, hogy mennyire szabad az OS, mindaddig, amíg az nem akadályozza a munkában."

Nekem az a bajom,hogy az átlagember azt nem érti meg, hogy ha nem érdekli a linux és nem tanulja meg, akkor állandóan nehézségei támadnak és falnak fog ütközni.

Ha meg erre felhívom a figyelmét, vagy megpróbálom elmagyarázni, akkor ebből az jön, hogy:

1. Szar a linux

2. Tahó paraszt linuxos vagyok.

Figyelmeztetem, hogy téved, az nem a linux hibája, ha nem ért hozzá.

Akkor megint a kettes pont, Te meg még hánysz is tőlem.

Innentől meg az ideológiai részt kivéve érthetetlen a Windows leszólása."

Én alapjába véve nem a Windowst szólom le, hanem a Microsoftot.

Tudom, az is egy IT vállalat, egy a sokból, aminek gyűlölete definiciód szerint részét képezi a linux fanatikusoknak.

Ha emiatt fanatikusnak tartasz, hát legyen.

A Windows amúgy a 7-esig bezárólag nagyon jó rendszer volt.

A tizest is ezzel a rolling szerű mizériával cseszték el.

A 11-es említésre sem méltó.

Stallman botrányairól én is tudok. De lefogadom, hogy az olyan zakóba búj elegáns multimilliomos üzletemberek, mint Bill bácsi Stallmanhoz képest maga a patás ördög. Ő pont az a fajta, aki ha egy gombnyomással tehetzné leredukálná az emberiség számát harmadára lelkiismeretfurdalás nélkül.

2023. okt. 23. 23:21
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Stallman írásait olvasgatni egyébként nem butaság, még ha nagyon szélsőséges is a pali, vannak jó meglátásai.
2023. okt. 24. 14:30
 36/37 anonim ***** válasza:

Nem értem mi bajotok Stallmannel... Ha ő nem lenne, nem létezne az FSF sem és a szabad szoftverek sem tartanának ott ahol.

GNU/Linux rendszerek sem léteznének és több szabad szoftver sem, a GPL licenszről nem is beszélve.

Legalább annyit köszönhetünk neki, mint Torvaldsnak.

És fanatikus vagy nem, ő legalább kiáll a saját véleménye mellett a mai napig.

jan. 29. 12:02
 37/37 gentoojedi ***** válasza:

Sőt nem csak a Linux, hanem a BSD-k is hálásak lehetnek neki.

jan. 29. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!