Linux rajongók, ti itt direkt züllesztite a linux renoméját?
Folyton mindenki lepontozza a hozzászólásokat. Nem gondoljátok, hogy így csak magatok alatt vágjátok a fát. Hiszen a linux rendszer egyébként is rendkívül sok kívánnivalót hagy maga után, legföbbképp hardver szinten.
Mégis elutasítóak vagytok a kérdezőktől, még válaszban is. Pontozásban meg főleg.
Miért kell ezt az alternatív valamit még lejjebb zülleszteni ezáltal?
Ki veszett össze kivel?
Te olyan fogalmatlan vagy kérdező! Csak nevetni tudok rajtad.
IT szlengben kifejezve Thunderfairyval most sz*pk*dtuk fel egymást.
Amúgy csak Neked mondom, hogy közel 700 db linuxdisztribúció létezik és szokott lenni disztrowar köztük.
Ez olyan mint a vallásos emberek. Vannak a vallásosak, akik veszekednek az ateistákkal és vannak a vallásosak, akik a más vallásuakkal veszekednek. Aztán az ateisták azon röhögnek, hogy a vallásosak veszekednek egymással.
Sehol nincs egység, csak kétség.
Amúgy mi az a linfax? Linux kompatibilis fax? Már nem használunk faxot.
"A megnyilvánulások minősítik a rendszert is,"
E logika szerint akkor a Windows még nagyobb gáz, mert a nagyobb felhasználóbázis több "hülyét" is tartalmaz.
Kedves kérdező.
Nem veszekszek senkivel csak eszmecserét folytatunk. Közben meg tanultam is pár dolgot gentoojedi-től. Tudod a linux-os táborba így megy ez hogy megbeszéljűk egymással a dolgokat. Ő megtudta miért és hogyan lettem linux felhasználó, én megtudtam hogy miért Gentoo Linux rendszert használ. ENNYI.
Itt nincs az hogy veszel egy gépet és kéred rá a Win 10-et mondjuk és azt mondja az eladó hogy sajnálom de erre a Win 11 fog telepitve lenni. Na, ilyen nincs linux alatt. Itt úgy van ahogy a felhasználó szeretné. Ha ő genntoo-t akar használni akkor azt fog használni, legyen boldog vele. Nem biztos hogy ezt egy windows felhasználó meg is érti. Esetleg elképzeli. A linux átélve érthető meg igazán.
"Ez valami pipsifájdalom?"
A kérdező helyett vállalom.
Gyere! Sírd ki magad a vállamon!
(A kérdezó, s nem Tom Benko)
Miért fáj az neked, hogy lezüllesztjük az általunk használt rendszert? Fejleszteni így is fogják és így is annyira lesz népszerű mint eddig. Az a 100 magyar hardcore linuxos nem fog ehhez sokat hozzátenni vagy elvenni.
A magam részéről én elutasító nem szoktam lenni. Általában tisztességesen és kultúráltan megindoklom a kérdéseimet vagy válaszaimat és ha a vitapartner egy hétig nem válaszol akkor elkönyvelem a vitát nyertnek a részemről.
"Na igen, látszik, amikor telefonról írok."
Azért rossz a telefon,
mert zagyvaságot belefon.
Kérdező! Ugyanazért, amiért a példaképük egy antiszociális autista, akinek a legfontosabb problémája, hogy pontosan hogyan hívják a rendszert.
Egy linux fanatikus receptje: elitizmus + IT vállalatok gyűlölete + sértődöttség, hogy a kutyát nem érdekli, hogy milyen asztali OS-t használsz.
Ami külön poén, hogy a Linux kernelt és a többi kritikus szoftvert már rég nem önkéntesek fejlesztik, hanem nagyvállalatok.
De hát ez persze az FSF térítőket nem érdekli, mint ahogy az sem, hogy az Android nem azért sikeres, mert Linux kernel alapú, hanem a remek UI és app támogatás miatt.
Ami egyébként azért kár, mert bizonyos felhasználási területeken remek a Linux és dominálja is a piacot, ilyen pl. a szuperszámítógépek és szerver/cloud környezetek (itt sem a közösségi Linuxok, hanem általában az RHEL/CentOS, SLES vagy Ubuntu).
Én magam is Linuxot használok szervernek és fejleszteni sem rossz, de a Linux közösség egy részétől (khm. gentoojedi és társai), az FSF-től és Stallmantől hányingert kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!