Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 2025 a Linux éve lesz?

2025 a Linux éve lesz?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy poénkodni szoktak ezzel, de a Windows 10-nek 2025-ben véget ér a támogatása. A Windows 11 nem működik mókolás nélkül régebbi gépeken. Elképzelhető, hogy 2025-ben tényleg megnő a Linux részesedése?

2022. nov. 4. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem fog szinte senki csak ezért Linuxra váltani. 2025-ig még sok dolog történhet, pl. régi gépeket lecserélnek, támogatást meghosszabbítanak, rendszerigényeken enyhítenek...
2022. nov. 5. 07:36
 12/74 Tom Benko ***** válasza:
78%
Nekem 2006 óta minden év a Linux desktop éve.
2022. nov. 5. 14:58
 13/74 Thunderfairy ***** válasza:
86%
A linux az a kiválasztottak rendszere. Nálam már minden egyes nap a linuxé.
2022. nov. 6. 14:22
 14/74 anonim ***** válasza:
85%

Az emberek 95%-nál biztos sose lesz az.

Én is rendszeresen feldobok egy pár disztrót próbaként kb. fél évente,de mindig visszakerült a Windows XP/7/8.1/10/11.Mindig volt valami gixer (driver,kidob az alkalmazás,kernel panic,nem tud észhez térni altatás/újraindítás után,stb...)

2008 óta játszom ezt a felesleges játékot...

De hogy minek én se tudom..:)

Valamikor megfogott a Linux romantikája és csak rápróbálok rendszeresen,hogy hátha...És nem....xD

2022. nov. 25. 20:43
 15/74 Tom Benko ***** válasza:
34%
@14: Valami nagyon egzotikus vas lehet akkor nálad. Négy gépen szalad a Linux, gikszer kétszer volt. Egyszer, amikor pillanatnyi elmezavaromban kernelt fordítottam, csak rosszul linkeltem, egyszer pedig amikor architektúrát cseréltem alatta, és nem tájékoztattam róla.
2022. nov. 27. 16:18
 16/74 anonim ***** válasza:
16%

Ezidő alatt volt 5 féle konfigom.

Mind Intel-nVidia páros.Az alaplapok és a videókártyák egy kivétellel Asus.A RAM-ok Samsung és Kingston Fury.

#14 voltam.

2022. nov. 30. 17:42
 17/74 anonim ***** válasza:
80%
2012 óta használok Linux-ot, Az elmúlt 10 év alatt talán 2x volt olyan esett, hogy teljesen befagyott. Windows-om heti alkalommal szereti ugyan ezt csinálni. És a legviccesebb az egészben, hogy linux-os gépeim mind ~10 évvel idősebbek a Windows-os PC-mnél.
2022. dec. 1. 05:52
 18/74 anonim ***** válasza:
87%

Messze van még az, de nem hiszem. Akiknek most nem működik a Windows 11, addigra úgyis új eszközük lesz, amiben van TPM és arra már fel tudják telepíteni. Ha meg nem, tovább használják a 10-est, attól függetlenül, hogy támogatott -e vagy sem. Az sem jelent akkora katasztrófát, mint ahogy egyesek beállítják, feltéve ha odafigyelnek a biztonságra és tudatosan használják a gépet.

Egyébként meg simán elképzelhető, hogy sok felhasználót elriasztanak a Microsoft hülyeségei és inkább egy egyszerűbb, biztonságosabb rendszert használnak, ami tiszteltben tartja a felhasználó adatait.

A Linux már most is pontosan ugyan olyan jól élhető rendszer, mint a Windows kisebb kompromisszumokkal. Ezek a játékok és a specifikus alkalmazások, de a legtöbb programra van Linuxos alternatíva, a játékok működése pedig lassacskán, de javul Linuxon is, köszönhetően a Wine-nak és a Protonnak.

A baj az, hogy sok kezdő, amikor átvált Linuxra, egyből azt várja, hogy úgy működjön, mint egy Windows. Ezt nem szabad elvárni! A Linux egy másik világ, máshogyan működik és azt is meg lehet tanulni épp úgy, ahogy egykor a Windowst is megtanultuk.

2022. dec. 2. 17:55
 19/74 anonim ***** válasza:
0%

"pontosan ugyan olyan jól élhető rendszer, mint a Windows kisebb kompromisszumokkal"

Ez a mondat már üti önmagát, ha pontosan olyan jó valami ott nincs kompromisszum....

2022. dec. 2. 18:23
 20/74 anonim ***** válasza:
49%

Ugyanolyan jól élhető, viszont mint mondtam soecifikus alkalmazások nem vagy nem úgy működnek ahogyan kéne, ez igaz a játékok egy részre is.

Cserébe egy biztonságosabb, gyorsabb, testreszabhatóbb és a felhasználók adatait tiszteletben tartó rendszert kapsz.

És mivel nincs mindenkinek szüksége minden játékra vagy egy bizonyos könyvelő programra, ezért egy átlag felhasználónak pont ugyan olyan jó lehet, mint egy Windows, ha veszi a fáradságot és megtanulja alap szinten. Aki erre nem hajlandó, az ne várja el tőle, hogy úgy működjön, mint a Windows és amikor szembesül vele, nem kell szarral dobálózni, hanem inkább hagyja a fenébe.

2022. dec. 2. 18:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!