Acer notebook: Linux Wi-Fi driver kernel-frissítés nélkül feltehető? (bővebben lent)
Acer Swift 3 SF314-43 a notebook.
Elvileg "MediaTek MT7921" Wi-Fi kártya van benne.
Valahonnan letölthető hozzá driver és kernel-frissítés nélkül megoldható a dolog? Kernelfrissítés esetén attól tartok, hogy több inkompatibilitás is felmerülhetne, valamint - elvileg - csak az 5.15. verziószámú kernel kezeli jól, állítólag a pár verzióval azelőttiek - amelyekben megjelent egyáltalán ehhez a támogatás - olyan 5.13. kernel-verzió környékén - nagyon rosszul kezelik.
Debian Stable rendszert gondoltam hogy felteszek.
Más Linux-ot nem nagyon ismerek, Ubuntu 22 LTS esetén nem tudom mi a helyzet, de több ismerősöm is panaszkodott lefagyásról-összeomlásokról stb...
Több mint 15 éve fordítottam kernelt, volt amikor a "kernel-package" segítségével készítettem, de már akkor se volt egyszerű, az alapértelmezett kernel-konfigot "félreértelmezte" az új kernel-konfig gyártásakor stb...
Ismeretlen helyről pedig nem szívesen telepítenék kernelt.
Testing-ben sincsen sajnos ilyen változatú kernel.
Jó eséllyel nem fog kelleni hozzá külön driver. Kis kutatás alapján a kernelben van mt7921e driver (vagy a -firmware készletben), az hajtja meg.
Nagyon köszönöm a választ.
Az első link nem jön be, sok perc után is a "just a moment"... kiírás van, a második linkből pedig nem jövök rá mi a megoldás.
Tudsz segíteni hogy belinkeled azt ami segített, ami alapján megoldották? A második linkben az utolsó hozzászólásban is a moderátor arra hivatkozik hogy "meg van oldva" de a post-ot nem linkelte be csak a főoldalt.
Huh, mennyire lesz nehéz ezt egy "debian stable" kernelbe beleügyeskednem"?
Valamint, "ha frissül a rendszer" akkor mindig búcsút vehetek a Wi-Fi kártyától - egészen addig amíg ismét nem gondoskodom a patch-elt kernelről?
Az amatőr kérdésért meg a hozzá nem értésért elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!