Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik az a parancssoros...

Melyik az a parancssoros program, amivel, egy .exe fájlt, szüneteltetve (Suspend) státusz-al lehet futtatni?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy az sfc /scannow, internetet használ, ráadásul, feltöltött, 15-16 mb körüli méretű adatot, és letöltött, 40 mb méretű adatot (Seriousbit netbalancer) érzékelte, ez nemigazán tetszik. Szóval, most az a cél, hogy egy dos-os parancs-al, a Windows mappába rekurzívan, lefuttatom az összes .exe fájl-t, majd blokkolom az internet elérésüket, a netbalancer-el.
2021. szept. 26. 11:31
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
54%
Az a baj hogy olyat akarsz csinálni és úgy ami tök fölösleges és nem értelmes.
2021. szept. 27. 07:54
 22/45 A kérdező kommentje:
És neked, ez, miért rossz?
2021. szept. 27. 08:15
 23/45 A kérdező kommentje:
Áh, jó hír, 21-es. Ennyi volt, az oldallal való kapcsolatom. Viszlát. Nem miattatok, csak történt egy, nagyon igazságtalan dolog.
2021. szept. 27. 08:17
 24/45 anonim ***** válasza:
54%

Mi tudott ezen az oldalon olyan igazságtalan dolog történni, hogy "feladod"?

2021. szept. 27. 12:52
 25/45 A kérdező kommentje:
Arról, nem nagyon érdemes beszélni, hiába jelentem, azokat akik kötekednek, ugyanúgy írnak minden kérdésemhez, hogy mennyire nem értek az informatikához. :D Mennyire hülye módszerekkel akarok megoldani mindent, de ám, a kérdésre a választ se tudják. Ha mégis, azt nem írják le. Inkább, leszólják a másikat. Falon keresztül látják, hogy mire képes a másik és mire nem. És 1 hibát ejt valaki, az már hülye szerintük. Másrészt, megy a kapkodás is, a pontokért, meg ezekért. Nem mondom, van itt normális környezet is, csak idegesít, amikor jelentek egy olyat, aki kötekszik, és nem történik semmi.
2021. szept. 27. 13:57
 26/45 anonim ***** válasza:

Én írtam a 17. választ (2021.09.26. 21:37-kor). Erre azt látom, hogy

Kérdező 19 (2021.09.27. 07:28)-ben: Ezt írod: "Viszont, ne térjünk el a kérdéstől, nekem ez, fotnos."

Te írtd a kérdéshez kiegészítésként a 11-ben (2021.09.26. 12:23):

"Nekem alternatív védelem van, ugye amikor egy folyamat, csatlakozni akar, az internet-hez, először is, registry kulcsokat nyit meg, nos hát, azoknak a megnyitását, lekorlátoztam, így megerősítés nélkül, nem csatlakozik semmi se, az internet-re."

Erre írtam, de ezek szerint nem voltál képes megérteni, és igen is a kérdéhez kapcsolódik, mert ezáltal eleve értelmetlenné teszi az egészet. Hogy egyáltalán nem szükséges semmilyen registry entryhez hozzáférnie egyetlen egy folyamatnak sem ahhoz, hogy csatlakozzon a nethez. Sem drivernek, sem semminek. Azon túl, hogy értelmetlen, és a rendszer összeomlásához vezethet ha valaki teljesen ész nélkül hozzányúl a registryhez, meg korlátozza, hogy melyik program hogyan férhet hozzá a registryhez.

Szintén fontos, pont azért amit leírtam, hogy azért is teljesen felesleges korlátozni a registry hozzáférést mert ezzel a rendszer biztonságossága nem fog változni, de a rendelkezésre állása sokat romolhat (több összeomlás lehet). És pl. láttunk olyat (és nem csak windows esetén) ha borul az oprendszer akkor az adatvesztést okozhat. És az is adatvesztét okozhat ha valaki minden ész és gondolkodás nélkül cska azért mert erre áll fel neki, teljesen értelmetlen módon módosít mindenféle jogosultságokat, hozzáféréseket, ráadásul láthatóan 0 azaz azonosan nulla ismerettel.

Ezek a megoldás nem javítják semmiben a rendszer biztonságát. Azt valahol máshol kell elkezdeni. Eleve a windows nem híres arról, hogy túlzottan törekedne a biztonságról. Ezzel együtt kell élni. Amikor eldöntötted, hgoy windowst fogsz használni és nem pl. z/OS-t akkor ez mellett tetted le a voksodat, hogy együtt élsz azzal, hogy van egy "olcsó", könnyen kezelhető, általános célú oprendszered, és elfogadtad, hogy bizony vannak rajta remote sebezhetőségek. Egyébként a tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb esetben nem a rendszer szoftver komponenseinek a hálózati forgalma "hozza be a bajt", hanem a felhasználók tudatlansága, nem odafigyelése. A bekerülő kártékony kódok az esetek jelentős részében emailok, weblapok, közösségi oldalak megosztásaival terjednek. Persze léteznek pl. kernel vagy alapvető foylamat szintű remote sebezhetőségek, de ezeknek az alapvető kivédésére egyszerűbb és "olcsóbb" megoldás jól bekonfigurálni az uplink routert, már a legolcsóbb/leggagyibb home routerben is van annyi tűzfal funkció (gépen kívül) amely megfelelő beállításával többet érsz mint a géped szétbarmolásával. Ez a mód amit itt kitaláltál értelmetlen, káros stb. Konfiguráld be a routeredet (szerintem még az uPNP is nyitva van rajta, bár van már oylan szolgáltató amelyik defaultból tiltja, de a kapható routerek nagy részében nyitva van). Na az önmagábán több sebezhetőséget okoz mint az összes windows rendszer komponens együttvéve.

2021. szept. 27. 15:32
 27/45 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megsérteni, de tényleg hülyeségeket csinálsz. Felesleges, túlbonyolított, értelmetlen megoldásokat agyalsz ki, ahelyett, hogy használnád a jól működő, bevált módszereket.

Én értem, hogy szeretsz szórakozni ilyenekkel, ami nem is baj, de azt érzed ugye, hogy ez nem valódi problémamegoldás, amit te csinálsz?

2021. szept. 28. 09:17
 28/45 A kérdező kommentje:

Neked még, 27-es, leírom az okát, hogy miért csinálom ezt, és pont így. Azért, mert ez, egyedi megoldás, és működő képes, még ha nem is biztosítja a 100%-os védelmet, csak jól esik, ha én mondom meg, hogy a rendszerembe mi történjen. A bevált módszerek használata, kb ugyanaz, mint elmondani azt a faviccet, amit valaki előtted mondott, unalmas.

Nem ti vagytok a problémáim, csak törölték az egyik kérdésemet, mindössze azért mert, miért is? Nem ütközött a szabályzatba. Ennyi volt, azt, hogy a válaszolók kicsit kötekednek eltudtam nézni, de, hogy a kérdésemet töröljék, valami ok miatt, amire még az email-es üzenetbe választ se adtak, hát.

Utána párszor, elolvastam a szabályzatot, és nem, nem ütköztem szabály ellenes dologba.

2021. szept. 29. 16:00
 29/45 A kérdező kommentje:
26-os, köszönet a választ. Viszont, maradok a sajátos módszernél, amit végül megoldottam, egy dos-os parancs kellett, meg a visual studio debugger programja, azáltal, letudtam futtatni mindent, úgy, hogy pár kb memóriát használjon, indulás előtt, ezzel blokkoltam őket, ahogy kellett.
2021. szept. 29. 16:04
 30/45 anonim ***** válasza:

"csak jól esik, ha én mondom meg, hogy a rendszerembe mi történjen." Na itt fordultam le a székről a röhögéstől. Már bocs de érzed ebben a brutális ellentmondást? Láthatóan fogalmad sincs arról, hogy hogyan működik egy op.rendszer. Láthatóan a legkevésbé sem érted ezt. Arra teljesen alkalmatlan eszközökkel szerencsétlenkedsz. Ha valaki erre felhívja a figyelmet akkor bedurcázol mint egy hisztis kiscsaj.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi történik a rendszereben akkor ott kezdődik, hogy legalább nagyvonalakban tudod, hogy mi és hogyan történik a gépen belül. A második lépés, hogy nem igazán használsz akkor olyan rendszert amiről semmit nem lehet tudni, csak azt, hogy állandóan toldozgatják, foltozgatják, mert itt-ott hibás.

Ha valóban szeretnéd tudni, hogy mi történik a rendszerben arra vannak erre kitaált operációs rendszerek, meg vannak olyanok amelyeknél erre nagyon kevés szükség van mert az ember tudja, hogy az adott rendszer működőképes, és ráadásul jelentős mértékben testre szabbható (ld. pl. z/Os egy RACF-el kiegészítve, ott fogod tudni, hogy mi történik a rendszeren, más kérdés, hogy a közelébe se fognak engedni...)

2021. szept. 29. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!