Melyik az a parancssoros program, amivel, egy .exe fájlt, szüneteltetve (Suspend) státusz-al lehet futtatni?
"sfc /scannow, internetet használ"
Másképp honnan tudná, hogy a helyi fájlokba belepiszkált-e valami vírus?
Ha blokkolod a windows rendszerfájlainak internetelérését, akkor kb. használhatatlan lesz a rendszered.
Nos hát, eredetileg, igen, akkor használhatatlan lesz, de éppen ezért, ezt már megoldottam, az svchost.exe-n keresztül nem megy internet, se a többi Windows-os folyamaton keresztül. [link]
Hát, az sfc /scannow-ról, eddig én úgy gondoltam, hogy md5 alapján nézi át a fájlokat, egy meglévő listából. Bár, én nem használom.
Viszont, minden egyes nem használt .exe fájl-t, azért szeretnék letiltani, mert kitudja milyen sebezhetőségek vannak, amiket mondjuk, nem ismerek, a Windows mappát, nem tehetem sandbox-ba. Viszont, ha mondjuk, egy vírus, esetleg, hátsó kaput nyit, egy bármelyik folyamat által, amiben sebezhetőséget használ ki, emellett át jut előtte a vírusirtón, akkor hasznos lehet leblokkolni neki, az internethozzáférést, és azt, amit esetleg álcázásként használhatna, név szerint, pl, calc.exe, paint.exe, ilyesmik, az egész erre megy ki.
Most telefonról írok, így nem tudom ellenőrizni, de nem lehet, hogy ezek a rendszerfájlok automatikusan whitelisten vannak a tűzfalon és csak ki kellene onnan törölnöd őket?
Aztán ha mégis kapcsolódni akar valamelyik, akkor eldöntöd, hogy ez mégis menjen vagy legközelebb automatikusan blokkolja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!