Két gép közötti adatátvitel Crosslink kábellel: Win Xp sp2 és Win 7?
A baj az, hogy azt hittem tudom hogyan kell, azonban sehogyan sem akar működni. A helyi hálózatot egyszerűen nem tudja azonosítani a Windows 7. Beállítottam az ip címeket, az átjárót, engedélyeztem a NetBios-t TCP/IP felett. A kezelőben engedélyeztem a számítógép tallózást, átengedtem a helyi hálózatot mindkét gép tűzfalán, azonos a munkacsoport, de semmi. Még csak nem is látja egymást a két gép.
Egy különös észrevétel, amiről nem tudom befolyásolhatja-e, hogy a Windows 7 automatikusan nyilvános hálózatként állítja be a helyi kapcsolatot, és ezt nem lehet megváltoztatni, vagy legalábbis olyan egyéb beállítás függvénye amit nem tudom hogyan kell megváltoztatni.
Hm, ez már előrelépés, így megjeleníti azokat a mappákat amiket megosztottam, és mindkét gépen működik.
De ha tallózni akarom a mappát azt írja "\\ip.cím\\Könyvtárnév nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához. Lépjen kapcsolatba a kiszolgáló rendszergazdájával, hogy megtudja van-e hozzáférési joga.
A hozzáférés megtagadva."
Na, akkor a hálózat OK.
A Windowshoz nem értek, de már csak azt kell piszkálni.
Legyen ugyan az a felhasználó és jelszó mindkét gépen és legyen joga is, vagy a fene tudja. Majd valami Windowsos segít innen. :)
További észrevétel, hogy van egy SharedDocs mappa amit a WinXP-s gép hozott létre, abban kedvem re tallózhatok, sőt fájlokat is tehetek bele fájlokat, azonban ha szeretném a másik gépre lementeni azt azt az üzenetet kapom, hogy
"Ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges."
További észrevétel, hogy van egy SharedDocs mappa amit a WinXP-s gép hozott létre, abban kedvemre tallózhatok, sőt fájlokat is tehetek bele, azonban ha szeretném a másik gépre lementeni azt, akkor kiírja hogy
"Ezen művelet végrehajtásához engedély szükséges."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!