Két gép közötti adatátvitel Crosslink kábellel: Win Xp sp2 és Win 7?
A baj az, hogy azt hittem tudom hogyan kell, azonban sehogyan sem akar működni. A helyi hálózatot egyszerűen nem tudja azonosítani a Windows 7. Beállítottam az ip címeket, az átjárót, engedélyeztem a NetBios-t TCP/IP felett. A kezelőben engedélyeztem a számítógép tallózást, átengedtem a helyi hálózatot mindkét gép tűzfalán, azonos a munkacsoport, de semmi. Még csak nem is látja egymást a két gép.
Egy különös észrevétel, amiről nem tudom befolyásolhatja-e, hogy a Windows 7 automatikusan nyilvános hálózatként állítja be a helyi kapcsolatot, és ezt nem lehet megváltoztatni, vagy legalábbis olyan egyéb beállítás függvénye amit nem tudom hogyan kell megváltoztatni.
Ugyanabban a munkacsoportban vannak.
IP-nek teljesen alapot állítottam. 192.168.0.1 az egyik, 192.168.0.2 a másik gép, átjáró a 255.255.255.0
Eddig úgy tudtam, hogy egyszerű cross-os összekötéshez ennyi is elég.
De nem vagyok elég tapasztalt a témában.
Olvastam, de bevallom nem egészen értem őket. Gondolom az érdekel tudom-e pingelni őket, de nem tudom hogyan kell csinálni.
Két Win7-es gépet könnyű volt a homegroup miatt összekötni fájlmegosztáshoz. S reméltem ezt is meglehet valami egyszerű trükkel oldani.
ping <ipcím> :)
Ha jön válasz, akkor jó. Ha nem, az nem jó :)
Tudom őket pingelni. A küldött csomagok megérkeznek, és nem veszik el semmi. Mind2 gépen kipróbáltam a másik IP címével, úgyhogy ez megy. Azonban valamiért mégsem látják egymást.
Próbálkoztam azzal hogy a TCP/IP nél az átjáróhoz beírom az ellenkező gép ip címét, és a DNS kiszolgálóhoz is, ekkor a Win7 es gép már kijelezte a másikat a Hálózatok-ban, azonban tallózni nem lehetett (Tudom, hogy ez amatőr próbálkozás, de igazából azt sem tudom ezekre a helyekre kell-e bármit is megadnom :D, nem találtam erről neten jó infót.)
Esetleg tipp, hogy a pingelés után, hogyan folytassam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!