Más emailjeit kapom meg. Mit tudok tenni ellene ? (gmail)
Sziasztok!
Körülbelül fél éve elkezdtem kapni román nyelvű emaileket. Először azt hittem spam, de végül láttam, hogy a gmail rendszerhibája.
Az email címemben szerepel egy pont a vezeték és a keresztnevem között (vezetéknév.keresztnév98@gmail.com). Rendszeresen kapok román emaileket, ahol a címzett vezetéknévkeresztnév98@gmail.com.
Próbáltam letiltani, de nem hozott semmi változást. Ugyan úgy jön a sok email, rendelések, newsletterek, banki emailek, minden.
Volt valakinek hasonló problémája, esetleg tudna valami valós megoldást mondani? Kicsit már kezd elegem lenni, hogy állandóan törögletnem kell a bejövők közül, mostmár a kukából is rendszeresen más emailjeit.
Előre is köszönöm szépen a segítséget :/
Nem kapja meg senki az emailjeid. Csak te kapod meg. Valaki rossz címet adott, akár szándékosan is.
Tavaly Spanyolországból kaptam regisztrációs emailt egy hasonló sztoriban van pont nincs pont eltéréssel a Gmail emailcímben. Akkor próbáltam levelet küldeni a pont nélküli fiókba másik nem Gmail címemről de saját Gmail címemre érkezett. Akkor utána olvasva azt írták lehet címelírás vagy valaki direkt más címét regisztrálta.
Gmail leírás a témában.
Az e-maileket akkor is megkapja, ha a feladó pontokat írt a címbe. Más nem látja az Önnek küldött e-maileket, és a fiókja feletti irányítást sem tudja senki átvenni. Ha például az Ön címe tothlaszlo@gmail.com, akkor az e-mail-cím pontokat tartalmazó verziói is Önhöz tartoznak:
toth.laszlo@gmail.com
to.th.lasz.lo@gmail.com
t.o.t.h.l.a.s.z.l.o@gmail.com
Ha továbbra is úgy gondolja, hogy a kapott üzenet nem Önnek szól, vegye fel a kapcsolatot a feladóval, és hívja fel a figyelmét arra, hogy elgépelte az e-mail-címet.
Hihetetlen, hogy fél év után jövök rá, hogy valaki más megkapja az összes emailem.
Próbáltam írni a pont nélküli emailre, de az üzenetet én kaptam meg. Bízom benne, hogy ő is megkapja. Viszont mégis mit kérhetnék tőle, szüntesse meg az emailjét és nyisson újat? Ilyen alapon ő is kérhetné ugyan ezt. Felfoghatatlan.
Kedves 11. hozzászóló.
Olvastam amit a Gmail írt, teljesen butaság, napi szinten tapasztalom. Nem történik elírás, pont nélküli email cím létezik, egy másik ember pedig ezt az email címet adja meg.
Az illető minden online rendelését, banki emaileket, newslettereket, stb megkapok.
Nekem nagyobb probléma az, hogy másnak a leveleivel telik meg az én emailem.
Nincs erre semmi kézzelfogható megoldás? Másnak nem történik ilyen? Nem okoz gondot?
15
Soha egyetlen nem nekem szánt emailt nem kaptam gmailen az évtizedek alatt.
Az email olyan mint a postai képeslap, útközben bárki olvadgathatja, a szél kifújhatja a postás táskájából vagy a levélszekrényből..
Nem. A Google rendszere nem veszi figyelembe a pontokat. Bármilyen variációban rakod be a betűk közé a pontot, az mind a pont nélküli fiókot hozza létre. Ha már létezik gipsz.jakab (= gipszjakab) néven fiók, és te gipszjakab, gi.pszjakab, gips.z.jakab vagy bármilyen más pontokat tartalmazó néven be akarod regisztrálni, akkor a rendszer látni fogja, hogy a gipszjakab fiók létezik, és nem hozható létre.
A hiba abból az időszakból ered kb. 2010 előttről, amikor a gipsz.jakab és a gipszjakab két különböző fiók is lehetett, és mindkettőt más-más regisztrálta be. 2010 után azt a szabályt állították be, hogy bárhol van pont a felhasználónévben, a levél akkor is megérkezik a pont nélküli fiókba, mert a kettő azonos.
Azt a részét nem oldották meg, hogy ha ugyanaz a fiók véletlenül létezett ponttal és pont nélkül is (személyneveknél előfordulhat), akkor ott mindkét fiókba beérkezik egy levél, a címzéstől függetlenül).
Nekem a fióknevemben pontok vannak. Mégis látom a címzett adatainál amikor másét kapom, hogy azt pont nélküli formátumban adták meg. Akkor elég nagy az esélye, hogy amikor az én pontot tartalmazó nevem a címzett, ő is megkapja a pont nélküli fiókba, mert a Google már nem tesz különbséget a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!