Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Más emailjeit kapom meg. Mit...

Más emailjeit kapom meg. Mit tudok tenni ellene ? (gmail)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Körülbelül fél éve elkezdtem kapni román nyelvű emaileket. Először azt hittem spam, de végül láttam, hogy a gmail rendszerhibája.

Az email címemben szerepel egy pont a vezeték és a keresztnevem között (vezetéknév.keresztnév98@gmail.com). Rendszeresen kapok román emaileket, ahol a címzett vezetéknévkeresztnév98@gmail.com.

Próbáltam letiltani, de nem hozott semmi változást. Ugyan úgy jön a sok email, rendelések, newsletterek, banki emailek, minden.

Volt valakinek hasonló problémája, esetleg tudna valami valós megoldást mondani? Kicsit már kezd elegem lenni, hogy állandóan törögletnem kell a bejövők közül, mostmár a kukából is rendszeresen más emailjeit.

Előre is köszönöm szépen a segítséget :/

ma 18:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudsz mit csinálni, ez a Google rendszerének működéséből adódik (nem tesz különbséget a pontokkal elválasztott vagy nélküli felhasználónévben). Az működne, ha fel tudnád venni a kapcsolatot a másik féllel, hogy használjon más e-mail címet, vagy tanulja meg mi a saját címe és ne a tiédet adja meg.
ma 18:56
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Írj vissza a feladónak hogy keveri a .com ot a .hu val..

(rosszul írta fel a cetlire, vagy az automatikus javítás átírta)

ma 19:11
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem keveri a .com-ot a .hu-val.

Mind a kettő .com, csak az egyik mail címben van pont (.) a másikban nincs.

ma 19:17
 4/14 anonim ***** válasza:
#2 Nem az, hanem a pont a különbség...
ma 19:17
 5/14 anonim ***** válasza:
3 leragadtál egy lényegtelen dolgon.
ma 19:44
 6/14 anonim ***** válasza:

gipsz.jakab@gmail.com és gipszjakab@gmail.com vagy g.i.p.sz.j.a.k.a.b@gmail.com ugyanaz az emailcím egy Gmail-nál.

Küldj levelet a pont nélküli fiókra és rájössz magadnak küldted.

ma 20:15
 7/14 anonim ***** válasza:
#6: ez igaz, csakhogy ezt a rendszert később vezették be. Amikor még a pontozott felhasználónév engedve volt, akkor gipsz.jakab és gipszjakab két különböző fiók volt. Az összevonás óta viszont a rendszer egyként értelmezi őket és mindkettőre kiküldi a levelet, miközben mindkét ember hozzáfér a saját fiókjához.
ma 20:37
 8/14 A kérdező kommentje:

Szóval az én emailjeim is megkapja egy teljesen idegen ember?

Nem értem, hogy fordulhat ez elő 2024-ben. Valamint ha elő is fordul valami hiba esetén miért nincs rá semmi megoldás...

ma 20:43
 9/14 anonim ***** válasza:

7 Gondolod 20 év alatt ez nem tűnt fel a levelezőpartnereknek..? 😂😂😂

és máig idegeneknek küldik a leveleiket a címzett helyett?

ma 20:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Megkapja. Egyszer megkaptam a pont nélküli felhasználó privát üzenetét, és olyan jellegű tartalma volt, hogy inkább válaszoltam rá (amúgy nem szoktam, csak törlöm). Ekkor derült ki a viszontválaszból, hogy ők is ugyanezt tapasztalják, és megkapják az én leveleimet is.

Körbe szokták magyarázni a jelenséget, hogy mi és miért történik, de megoldás nincs.

[link]

[link]

A leggyakoribb magyarázat az szokott lenni, hogy "hát az biztos nem úgy van, mert a Google-nél nem számít a pont megléte, és te tévedsz", illetve a "valaki tévesen a te címedet adja meg mindenhol, amire semmilyen ráhatásod nem lehet, de hátha észreveszi és javítja a hibát amikor nem kapja meg a leveleket".

ma 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!