Létezik értelmes ok, amiért valaki nem regisztrál a Facebookra?
"Én nem írtam olyat, hogy add meg a korod (születési időd) és a nemed"
A Facebook kéri regisztrációkor. Mind a kettőt.
"de mivel ezt csak releváns reklámok megjelenítésére használják, ha épp nem tiltom le azokat, nincs jelentősége"
Elvileg. Gyakorlatilag - mint azt többek között például a Cambridge Analytica-botrányból, Frances Haugen szivárogtatásaiból, vagy épp Mark Zuckerberg nyilvános leveléből - tudhatjuk: nem csak arra használják.
"Lehet regisztrálni privát ablakban is, nem tudom, akkor hogy tárolna bármit is a gépen"
Tárol, csak ideiglenesen. A privát ablak csak arra jó, hogy a gépeden ne legyen nyoma a tevékenységednek, az oldalak nyomkövetése ellen nem véd.
Mert nem akar.
Kb. az összes webes szolgáltatásnál fel lehetne ennyi erővel tenni ezt a kérdést.
"De könyörgöm, mire lehetne még használni az "adataimat", azaz a böngészési tevékenységemet?"
Például politikai befolyásolásra, álhírek terjesztésére vagy éppen valós hírek cenzúrájára - lásd a már említett Cambridge Analytica-botrányt vagy Mark Zuckerberg beismerő nyilvános levelét.
a fészbuknál toxikusabb oldal jelenleg nem nagyon létezik az internet pöcegödrében. még egy instagram, vagy youtube is vállalhatóbb annál, mint ami fészbukon megy.
fészbuk=
degenerált álhírek, agyalágyult emberektől, 20 éves, összevágott videók alá firkantott marhaságokkal
degenerált celebekről hírek (xy szarzsák lepetézett megint, még nem tudják mi lesz a "béjbi" neve)
AI szerkesztett, idióta fotók
3 éves kínai retek vigyorog egy 20 méteres bronzszobor mellett, és közli, hogy "ezt tegnap öntöttem :( de kicsit szégyellem :((" (amire beírja ezer ember, hogy "te művész vagy, kung lao!!!!!!!!!!!)
"vicces" képek, mémek, amik annyira szarok, hogy maksa zoltán fénykorában ehhez képest egy hofi volt
"tudtad, hogy?" típusú videók, ahol elmagyarázzák, hogy hogyan kell kibontani egy sörösüveget, és kettévágni egy almát
adok-veszek, vagy rajongói oldalak, olyan toxikus közösségekkel, hogy egy pez-adagolót is, ha felraksz, neked esnek harmincan, hogy miért 120 forintért adod, miért nem 39 forintért
és minden létező virtuális fekália alatt a végtelen mennyiségű ostoba, hitvány, értelmi fogyatékos, vagy szimplán csak botok által firkantott gratulációk, vélemények, kikérem magamnakozások, és idióta emojik, véget nem érő vitatkozások, húgyagyú emberek által.
ezek után tényleg felmerül az emberben a kérdés, hogy vajon miért nem szeretne ennek tagja lenni?
talán mert ennél még az is jobb, ha az ember szart ken a falra, azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!