Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Létezik értelmes ok, amiért...

Létezik értelmes ok, amiért valaki nem regisztrál a Facebookra?

Figyelt kérdés
Persze eltekintve attól, ha nem ért hozzá, esetleg a modern eszközökhöz egyáltalán, ilyesmi. Fél? Nem kell semmit megosztania a nevén kívül (bár egyesek ezt sem tartják be), és esetleg egy képet kitehet magáról, de ez sem kötelező. Nem is kell folyamatosan belépve lennie, tehát a "követés" tudtommal így kizárható, ha ez zavarná. Régi ismerősöket így nehéz vagy szinte lehetetlen megtalálni, ha pl. gyakori neve van, vagy egyszerűen nincs róla semmi. Egyszerűen nem értem.

okt. 1. 08:51
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

#10 az 1. pont kizárva, mivel azt írtam, hogy "Persze eltekintve attól, ha nem ért hozzá, esetleg a modern eszközökhöz egyáltalán, ilyesmi". A többi érthető.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

okt. 1. 12:40
 12/35 anonim ***** válasza:

"az 1. pont kizárva, mivel azt írtam, hogy "Persze eltekintve attól, ha nem ért hozzá, esetleg a modern eszközökhöz egyáltalán, ilyesmi"."

Itt nem feltétlen a "modern eszközökhöz" való hozzá nem értésről van szó, inkább egyfajta megszokásbeli "szűrésről": ha van egy feladatra - jelen esetben a kommunikáció - egy évek alatt bevált, jó eszköztárad - lásd: postai levél, email - nem fogsz váltani másra (vacakolni vele, hogy kiismerd), csak azért, mert az most "trendy".

okt. 1. 13:01
 13/35 A kérdező kommentje:
Ennek semmi köze a trendiséghez, a Facebook/Messenger úgyis lassan boomereknek valónak számít egyeseknél... Keresel valakit, akinek csak a nevét tudod, hogy találod meg? Jobb esetben szerepel online telefonkönyvben, de egyrészt nem jellemző, másrészt ha gyakori neve van, derítsd ki, köztük van-e.
okt. 1. 14:28
 14/35 anonim ***** válasza:

"Ennek semmi köze a trendiséghez, a Facebook/Messenger úgyis lassan boomereknek valónak számít egyeseknél... "

Itt nem csak a Facebookról/Messengerről van szó, hanem bármelyik közösséginek hazudott portálról. A fiatalok esetén ez változik, az idősek meg megszokásból nem fognak váltani a jól megszokott dolgokról.

"Keresel valakit, akinek csak a nevét tudod, hogy találod meg? "

Csak és kizárólag a név alapján sehogy, valamihez - helyhez (címhez, telefonszámhoz, email-címhez, stb...), intézményhez, ismerősökhöz - kötni kell.

okt. 1. 14:41
 15/35 anonim ***** válasza:

"Keresel valakit, akinek csak a nevét tudod, hogy találod meg? "

Én pl nem akarnám, hogy bárki is megtalálhasson, aki esetleg tudja a nevemet, de mást nem.

okt. 1. 14:51
 16/35 A kérdező kommentje:
Erre lenne jó a Facebook, főleg ha ott lenne a fényképe is. De ha valakit nem érdekel, hogy megtalálják-e, akkor ne regisztráljon, az ő baja.
okt. 1. 14:52
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

"Erre lenne jó a Facebook, főleg ha ott lenne a fényképe is. "

Legalábbis látszólag - ezt akarja elhitetni az egyszeri felhasználóval.

Gyakorlatilag meg a felhasználók önként megosztott adataival kereskedik.

"De ha valakit nem érdekel, hogy megtalálják-e, akkor ne regisztráljon, az ő baja."

Ez nem az ő, hanem a te bajod.

Ha valakinek fontos, hogy megtalálható legyen, vannak alternatív lehetőségei a Facebookon kívül is.

okt. 1. 15:03
 18/35 A kérdező kommentje:
Épp az előbb írtad, hogy "Csak és kizárólag a név alapján sehogy, valamihez - helyhez (címhez, telefonszámhoz, email-címhez, stb...), intézményhez, ismerősökhöz - kötni kell.". És ha "kereskedik" is az adataiddal, csak azokkal, amiket megadtál, és amilyen aktivitást végzel a Facebookon, tehát ha csak az email-címed tudják, nincs mivel "kereskedni".
okt. 1. 15:20
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"És ha "kereskedik" is az adataiddal"

Igen kereskedik. Ebből él ugyanis, az adataidból felépített - elvileg anonimizált - profilokból.

"tehát ha csak az email-címed tudják, nincs mivel "kereskedni".

...

csak azokkal, amiket megadtál, és amilyen aktivitást végzel a Facebookon"

De tud. Kor, nem, hely, meglátogatott weboldalak, stb. Ha kijelentkezel, akkor is és nemcsak a Facebookon tud követni (mert a weboldalak többségébe be van építve a Facebook beépülő modulja).

okt. 1. 15:30
 20/35 A kérdező kommentje:
Én nem írtam olyat, hogy add meg a korod (születési időd) és a nemed (bár erre egyes országokban a névből lehet következtetni többnyire, de mivel ezt csak releváns reklámok megjelenítésére használják, ha épp nem tiltom le azokat, nincs jelentősége), kizárólag email-címet írtam. Lehet regisztrálni privát ablakban is, nem tudom, akkor hogy tárolna bármit is a gépen. De igazából semmi kedvem erről vitázni.
okt. 1. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!