Szabad VPN-t használnom a Vodafone-nál?
Figyelt kérdés
TUTI 100 tarifacsomagban, 500 GB egyszeri adattal.szept. 25. 17:56
A kérdező szavazást indított:
Tipp: IGEN.
Tipp: NEM.
Nem tudom.
Igen, szabad VPN-t használni a Vodafone TUTI 100 melletti 500 GB egyszeri adat csomagban.
Nem szabad VPN-t használni a Vodafone TUTI 100 melletti 500 GB egyszeri adat csomagban.
13 szavazat
2/9 anonim válasza:
Természetesen lehet, miért ne lehetne? Netsemlegesség van, nem korlátozhatják semmit egyébként se.
3/9 anonim válasza:
Persze szabad, erre jogszabály kötelezi a szolgáltatót, hogy nem korlátozhat semmilyen forgalomtípust, illetve nem tehet különbséget, ez az netsemlegesség.
4/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy a vpn-t sokan valami bűnös dolognak tartják, pedig egyáltalán nem az, attól hogy sokan arra használják.
Én pl. home office-ban csak a céges vpn-en keresztül tudok dolgozni, mert csak így érem el a céges hálózatot. Beb.szna, ha tiltaná a szolgáltató.
5/9 anonim válasza:
Szabad VPN-t használni. Sőt, én anélkül nem is internetezek. Mullvad VPN-t ajánlom, van obfuscation módja is, így hálózati forgalomban csak annyi látszik hogy tcp 80-as porton van egy titkosított adatfolyamod. Olyan helyen is tudsz vele vpn-t használni ahol hálózatilag tiltott. Érdemes mellette olyan böngészőt választani ami nem beszél magáról túl sokat és tilt minden scriptet ami követésre való. Pl. Androidon a Mull. F-droidrol tölthető le.
6/9 anonim válasza:
#5: és megkérdezhetem, hogy ezt miért teszed?
7/9 anonim válasza:
#6:
Olyan helyen dolgozom ahol bele kell egyeznem az életvitelem ellenőrzésébe és vannak olyan tevékenységeim amelyek nem illenek bele ebbe a keretbe
8/9 anonim válasza:
#7: így némileg érthető, bár nem hiszem hogy törvényes az életviteled ellenőrzése. Bár https esetén amúgy sem látják mit netezel.
9/9 anonim válasza:
De az ellenőrzés törvényes, bele kell egyeznem és kb bármikor érvényesíthető. Nem látják a https-en belüli adatforgalmat, de a dns lekérdezés ott lesz. Az a tuti ha nem látnak semmit azon kívül hogy változó külföldi szerverek felé kommunikálok titkosított csatornán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!