Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lehet állókép videót...

Hogy lehet állókép videót csinálni youtubera és tiktokra?

Figyelt kérdés
Pl. 9:16
2023. febr. 8. 15:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
80%

#30 "Minek neveznéd azt, aki két kérdést sem tud értelmezni? Értelmesnek?"

Tudtam értelmezni, ha nem tűnt volna fel. Ha nem tudtam volna értelmezni, akkor nem válaszoltam volna rá. Ja, hogy nem ezt a választ vártad? Segged ne töröljem még ki? Nem, nem fogok segíteni a butításodban, egy keresést sem tudsz elvégezni Google-ben, helyette itt vitatkozol olyanról, amihez nem értesz.

"Vagy minek neveznéd azt, akinek attól függ a videó tartalmának igényessége, hogy fekvő vagy vertikális szögben készült? Értelmesnek?

Hát ha ezen múlik nálad a videó tartalmának igényessége, hogy álló vagy fekvő képaránnyal készült e a videó, akkor nézegess kutyasz*rról vagy sarokbahányásról videókat 16:9-ben, hisz úgyis a képarányon múlik a tartalom igényessége, nem magán a tartalmon. :D Úgyhogy találó a megnevezésem hiába"

Annyira buta vagy, hogy értelmezni sem tudod a szövegemet. Attól, hogy valami normális képarányban van, még lehet ugyan úgy szar.

"De amúgy azzal hogy nem mondod el hogy kell állóképes videót feltölteni, hanem sz*rod ide azokat a videókat, ahol cikizik a vertikális videókat, szerinted mit fogsz elérni? Azt hogy megállítasz? Gyermeki naívitás, csak szólok. :D Nem ez fog megállítani."

Az idődet húzom csak :) És azzal, hogy válaszolsz, csak tovább igazolod állításom, hogy buta és egyzserű vagy, mint a faék.

"Ja és nem vagyok sem iskolás, és bőven nem vagyok már huszonéves sem, szóval ne ebből akarj megélni, hogy írásból következtetsz, mert abból nagyon létminimum alatti életmód lenne. :D"

Persze, én pedig a karmelitában lakok :)

2023. febr. 10. 21:55
 32/62 A kérdező kommentje:
Van valami értelmes válaszadó is, aki tud is válaszolni a kérdésre, vagy csak ilyen középiskolás, érettségit elvégezni képtelen trollok, akik kérdést sem tudnak értelmezni, csak itt levezetni a feszültséget, ami az elcseszett életükből adódik, amit képtelenek megoldani?
2023. febr. 11. 07:02
 33/62 anonim ***** válasza:
80%
Most magadról beszélsz? :D
2023. febr. 11. 07:07
 34/62 anonim ***** válasza:
80%

#34 "Meg nem védem meg magam álnéven mint te."

Álnéven? Mármint milyen álnéven? Azt vágod okoskám, hogy neked sincs itt neved? Egyáltalán nekem mit kéne itt védenem?

"Az életkorodat azzal is elárultad, hogy sipákolsz, hogy itt kérdezek, ahelyett hogy a googleba beírom. Ilyenen csak iskolás kis sz*rok szoktak nyafogni. ;)"

Akkor ezek szerint az "iskolás szarok", ahogy te hívod saját korosztályod, okosabbak lennének nálad? Mármint, te biztos nem, de a többiek igen. Nem hiszem el, hogy valaki tényleg van ennyire buta, mint te :D Ezzel már magadat is sikerült alul múlnod. Felnőtt ember nem ír ilyeneket, még pedig te nagyon állítod, hogy az vagy. :D

Na, de összegezzük. Állított videót akarsz csinálni egy normális videóból, a Google-ben nem bírsz rákeresni, hogy hogyan kell Vegas-ban, itt vitatkozol ezen már vagy 3 napja, megoldást még mindig nem találtál, de kikéred magadnak, hogy butának hívnak. :D Bocs, de ilyet csak a buta emberek csinálnak :D Én meg jót nevetek az egészen már :D

2023. febr. 11. 08:19
 35/62 A kérdező kommentje:

Akkor álregisztráciöval. Akartam már adni neked egy támadófelületet, hogy legalább egyszer lehessen sikered, mert már untam ezt az egyoldalú helyzetet. ;)

Ha megnézed a böngesződet, azt látod, hogy gyakorikérdések, nem azt, hogy index fórum. Tehát az ilyen "a google a barátodozásnak" itt rohadtul nincs helye, ezzel szemben az én kérdesemnek van, hiszen ez egy kérdező oldal, nem internetes fórum.

Tuudod e mi az a kérdező oldal, és tudod e mi az az internetes fórum?

Amellett miből gondolod, hogy azonkívül, hogy itt unlockolom a trollürülékeidet, nem nézek AMELLETT utána a vertical videóknak?

2023. febr. 11. 10:14
 36/62 anonim ***** válasza:

Az álló formátumú videók azért terjedtek el nem csak a TikTokon, hanem YouTube Shorts, FB Story, Instagram Reels és egyre több más platformon is, mert ma már messze túlhaladta a mobiltelefon használat a netezők átlagát. A többség mobilon netezik és általában álló formátumban használják a készüléket. Mivel a többség nem bajlódik vele, hogy elforgassa a készüléket fekvő formátumba, így a fekvő videók nem használnák ki megfelelően a képernyő felületét.

Értem az ellenérzéseket, szerintem is több szempontból hülyeség, de ettől még ez a trend, így használják az emberek az eszközeiket. Magam körül is rendszeresen látom a hétköznapokban. Értelmes felnőtt emberek is inkább néznek 1/3 képernyő méretben fekvő videót az álló telefonon, minthogy elforgassák a készüléket, mert lusták arra az egy plussz mozdulatra (bár aki az automatikus képernyő forgatást kikapcsolja, annak kicsit több). A tömegből élő közösségi oldalak, illetve az ezekre tartalmat gyártók is a közönség használati szokásaihoz alkalmazkodnak. Lehet nem szeretni, lehet ágálni ellene, de ettől még a világ ebbe az irányba halad. Vagy megtanulod megérteni és hasznodra fordítani, vagy a világ elmegy melletted és állhatsz értetlenül, hogy mi történt, mint a nyomtatott újságok.

Hogy választ is kapjon a kérdező:

Álló formátumú videót a legtöbb telefonnal és egyre több kamerával is lehet felvenni. A telefonban és a kamerákban is van egy mozgás érzékelő, ami érzékeli, hogyan tartod a készüléket és annak megfelelően fogja minden más (általában) fekvő vagy álló felvételként érzékelni. (Előfordulhat, hogy a készülék menüjében külön be kell ezt az orientációs érzékelőt kapcsolni, hogy magától működjön.)

Ezt utólag lehet akár módosítani is bizonyos szoftverekkel, hogy elforgasd, pl. ha rosszul érzékelte a telefon, hogyan tartod, vagy előbb kezdtél felvenni, mint elforgattad volna.

TikTokon a fekvő videót kiválasztva ha kétszer ráböksz a videóra, akkor bele fog zoomolni, hogy a videó közepe kitöltse a képernyőt. Aztán jobbra-balra húzva tudod igazítani, hogyha nem a közepét akarod használni (ugyanez működik Instagram Reelek esetében is.)

A Vegast egyáltalán nem ismerem (lehet, hogy nem elég az elején megadni a fordított képarányt, hanem exportnál/mentésnél újra meg kell adni), DaVinciben simán működik, hogy megfordítod a képarányt és álló formátumú videót szerkesztesz a timeline-on, aztán exportnál is álló képarányt adsz meg, akkor úgy is látszik TikTokon, meg mindenhol, amikor feltöltöd.

Adobe Rush-nak úgy tudom, kimondottan van olyan funkciója, hogy egy kattintással tud fekvő videóból kivágni négyzet vagy álló formátumút, de ahogy írtam, DaVinciben is simán meg lehet csinálni gond nélkül (és DaVinci ingyenes, míg a Rush fizetős).

Ha nem telefonon és nem csak a TikTokra készítesz felvételt, akkor egyébként érdemesebb hagyományosan fekvő videókat felvenni, hogy bárhol tudd használni és utólag érdemes kivágni belőle az álló formátumú videót, amikor olyan platformon akarod megosztani.

Amikor kimondottan csak a TikTok a cél, akkor viszont egyszerűbb lehet állóban felvenni. Sok olyat is ismerek, akik két külön telefonnal vagy kamerával veszik fel a dolgokat, egyik fekvőben, másik állóban. De olyan is van, aki fekvőben fesz fel és álló helyett inkább négyzet alakú videót használ, így minden képernyő helyzetnél egyformán használható.

2023. febr. 11. 11:28
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

#35 "Akkor álregisztráciöval."

Mi az az álregisztráció? Nem valódi vagy mi? :D

"Ha megnézed a böngesződet, azt látod, hogy gyakorikérdések, nem azt, hogy index fórum. Tehát az ilyen "a google a barátodozásnak" itt rohadtul nincs helye, ezzel szemben az én kérdesemnek van, hiszen ez egy kérdező oldal, nem internetes fórum."

De van, ez is egy válasz. Ha te nem akarod elfogadni, akkor a te bajod.

"Amellett miből gondolod, hogy azonkívül, hogy itt unlockolom a trollürülékeidet, nem nézek AMELLETT utána a vertical videóknak?"

Gondolom, hogy nézel. Nem is vagy nagyon értelmes ember :)

2023. febr. 11. 16:35
 38/62 A kérdező kommentje:
36! Köszönöm a választ! :) Én is ezért szerettem volna vertikális videót csinálni, ugyanezt írtam a 16.ik hozzászólássommba is, Te legalább érted, nem úgy mint ez a jó középiskolás küldetéstudat szindrómás izé, aki már nem tudom hanyadik trollürülékét tolja (jobban mondva tojja) ide. :D
2023. febr. 11. 17:21
 39/62 A kérdező kommentje:
37! Mi a jelentősséged?
2023. febr. 11. 17:21
 40/62 anonim ***** válasza:
80%
#38 Te meg annyira buta vagy, hogy már 3 napja ezen vitatkozol, én meg jót szórakozok rajtad :D Egy játékszer vagy :D Érvelni nem tudsz csak személyeskedni, az ilyen emberek pedig nagyon szórakoztatóak :)
2023. febr. 11. 17:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!