Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy szüntetem meg, hogy a...

Hogy szüntetem meg, hogy a telefonok kiírják a vállalkozásom nevét, ha hívom őket?

Figyelt kérdés
Többen jelezték, hogy ha hívom őket, vagy ők hívnak, akkor a googleben fellelhető vállalkozásom nevét kiírja a telefonjuk. Én ezt nem akarom, mert ez a magánszámom is. Semmilyen google hirdetést vagy adsot nem futtatok, talán csak régen volt. Mi ez a jelenség és hogy szüntetem meg?

2022. máj. 30. 07:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha cég nevén van az előfizetés, akkor ne csodálkozz. Ha pedig magán szám, ki kell deríteni, hogy melyik szolgáltató adatbázisából veszik az adatot és nekik GDPR kérést benyújtani. Amúgy ez a számok névhez társítása baromság eleve, mert gyorsan tudnak a számok cserélődni, az nem olyan mint egy adószám.
2022. máj. 30. 08:01
 2/23 A kérdező kommentje:
Céges szám, de EV vagyok és a weboldalam nevét írja ki.
2022. máj. 30. 08:07
 3/23 anonim ***** válasza:
nem tudsz vele mit kezdeni. Ezt annak kell letiltania akinél megjelenik a számod helyett a neved. EZt főleg az android telefonok csinálják. Ha jön egy beérkező hívás ha akarod ha nem, a háttérben google-val rákeres az adotszámra és az első találot kiírja a név helyett. Ezt valahol le tudja tiltani de csak az akinek a telefonja ezt csinálja. Nekem 1x sikerült, de most nem emlékszm már, hogy hogyan. Te ezt a "másik oldalról" nem tudod letiltani. Mert ezt az androidos telefon csinálja a háttérben tőled függetlenül. Neked erre nincs ráhatásod. És nem csak a te telefonszámoddal csinálja henem egy csomó mással is. A másik megoldás, hogy akit zavar elmenti a helyi névjegyzékbe a számodat és akkor nem fog a google-val keresni, mert először a heli névjegyzékben keres a telefonja. De ez megint az általad hívott fél telefonjában kell legyen.
2022. máj. 30. 11:00
 4/23 anonim ***** válasza:
Ahogy #3 is írja, ez ügyfél oldalon jelentkezik, te reálisan semmit nem tudsz tenni ellene.
2022. máj. 30. 11:10
 5/23 A kérdező kommentje:
Ez engem zavar, mint vállalkozó. Ha én magánszemélyként teljesen más témában hívok valakit, akkor ne írja már ki, hogy ki vagyok, senkinek semmi köze hozzá, reklámként is teljesen irreleváns.
2022. máj. 30. 11:30
 6/23 anonim ***** válasza:

Nem tudsz vele mit kezdeni. Ezt nem a te oldaladon csinálja a rendszer. Neked erre nincs semmi ráhatásod. Ilyen a mai világ, sőt a céges számodra a GDPR kicsit másként is vonatkozik.

Ezért szokták egyébként azt csinálni, hogy ilyen esetben vesznek még egy mobilt, és az lesz a céges, és megmarad a privát szám (már rengeteg dual sim-es telefont lehet kapni). Bár ezt már buktad, mert a google megjegyezte egy életre a "marhaságot". Azt kellett volna tegyed, hogy amikor elindítottad a vállalkozást veszel egy telefonszámot a vállakozásnak egy külön SIM kártyával (rengeteg ember ezért rohangál két telefonnal). A neten csak a vállakozás száma van megadva a privát telefonod sehol és össze sincs kapcsolva sehol a két fiók. És akkor a magánszámod megmaradt volna. De ezt már "buktad" mert már a google megjegyezte ezt, hogy így van. Amit tudsz tenni, hogy ezt a számot "átszoktadot" a céges ügyekre,és a magán telefonjaidhoz veszel még egy számot (ha dual sim-es a telefonod még egy készülék nem is kell), de egy készülék sem vészes ma már. Sokunknak ezért van két telefonunk. Nálam pl. úgy van, hogy van a "céges" ez csak munkaidőben van bekapcsolva, a többi időben vagy lenémítom, vagy teljesen ki is kapcsolom. A magán telefonszámomat meg ismerik akiknek kell, az mindig be van kapcsolva. És így nem zavar senki sehol. És pl. a google meg se találja a magánszámomat, mert mindenhol ami nyilvános csak a céges telefonszám látszik.

Ilyen a mai világ, a google mindenkinél okosabb akar lenni. Túl kell járni az "eszén".

De úgyanígy két email cím is van, és mindkét telefon csak a sajátjával van pároztatva. És sehol nem szerepel egyszerre a két telefonszámom, meg a két email címem sem. Nincs is ebből problémám.

2022. máj. 30. 11:37
 7/23 Shaddark ***** válasza:

Szerintem nem a google írja ki hanem a hiya.

kapcsold ki.

2022. máj. 30. 11:42
 8/23 A kérdező kommentje:
Persze az egyértelmű, hogy jó lenne mégegy telefon, és meg van oldva a probléma, de én most 6-7 ezer forintból minden igényemet kielégítem telefon téren, és ezért plusz pénzt nem szeretnék fizetni. Lehet az lesz, de azért ez kicsit brutális, hogy adatvédelem így, adatvédelem úgy, gdpr így, gdpr úgy, ha a vásárló lakcímének az első karakterét elmentem akkor tüzes vassal égetik meg a golyóimat miközben kiszúrják a tüdőmet a kerékre kifeszítve, de ha én nem akarom hogy a vállalkozásom megjelenjen random jóskapista szomszéd szomszédjánál aki szar helyre parkolta a 20 éves fiat puntóját, akkor nem tehetek semmit. Hát mi a f*szom ez komolyan.
2022. máj. 30. 12:00
 9/23 anonim ***** válasza:
8: Teljesen egyetértünk! Sajnos nem tudsz semmit tenni.
2022. máj. 30. 12:16
 10/23 Shaddark ***** válasza:

"Hát mi a f*szom ez komolyan."

Szövegértelmezési hiba.

MONDOM KAPCSOLD KI A hívóazonosítás és a spam elleni védelemet.

Ennyi.

[link]

De logikus is, úgy működik hogy ha bekapcsolod, a hívott félnek átadja az adataid hogy nem vagy spammer, csaló vagy egyéb más.Ahogyan te is megkapod a téged hívó adatait.

2022. máj. 30. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!