Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebook profil a nevemben....

Facebook profil a nevemben. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Saját profilom egyáltalán nincs, töröltem magam még 2018-ban

Most valaki étrehozott egy profilt a nevemben (A bevenevem használva, de azt is elírta) és pár fotómat felrakott, mintha én lennék az.

Ilyenkor mit tudok tenni? Vagy felejtsem el, ezzel sem törődik a face?

Azért durva, hogy bárki csak úgy simán létrehoz bárki nevében egy profilt, mindenféle ellenőrzés nélkül

(Még a badoon is van fénykép ellenőrzés, bizonyos pózban kell felrakni egy képet, a facebook ezt miért nem tudja megcsinálni?)

Most meg aggódhatok, hogy néhány ismerősömmel felveszi a kapcsolatot a nevemben, vagy telefonálhatok körbe, nehogy elhiggyék, hogy én vagyok az,

Utálom a facebookot, meg azt is aki mások nevével visszaél

Szóval mit javasoltok, hogyan tudnám elérni, hogy a profilt törölkék?

(Bár azzal sem érnék sokat, mert csinálna újat)

2021. jún. 20. 10:56
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Jómagam nem véletlen kerülöm.

Se facem, se instám...

Egyetlenegy IM platformot használok, LINE Free Calls & Messages a neve.

Semmilyen más közösségi platformot, alkalmazást, egyebet nem használok

És érdekes módon, amiket olvasok, hogy ilyen-olyan szexista és egyéb spam üzeneteket kapnak, hamis profilok, kamunevek, egyebek, nekem ezekben EGYÁLTALÁN nincs részem :)

2021. szept. 17. 23:01
 32/47 A kérdező kommentje:

#31 ...leszámítva a hamis profilt a facebookon.

Bár igazából már nem is érdekel, sőt, ma már jeleztem a haverok felé is, hogy hagyják a fenébe.

Aki ismer, az tudja, hogy az illető nem én vagyok

2021. szept. 17. 23:02
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

De érdekes egyébként, ahogy írtad 2018-ban végleg törölted magadat a facebookról, azaz már 3 év eltelt azóta, hogy törölted magad onnan, akkor így az összes képeid is törlődtek onnan.

Így érdekes, hogy mégis hogy szerzett rólad képeket is az a bizonyos külföldi illető.

2021. szept. 17. 23:09
 34/47 A kérdező kommentje:

"hogy törölted magad onnan, akkor így az összes képeid is törlődtek onnan."

Attól, hogy facebookról bármit is "kitörölsz" még a profilon lévő adatok ugyanúgy megvannak

Erre is van bizonyítékom

Vagy akár elég az is, hogyha valakinek elküldesz egy képet, vagy felraksz egyet FB-ra, utána kitörlöd, nem magát a képet törölted, hanem csak a beágyazott linket

De az eredeti linken keresztül bárki hozzáfér, akár az is, akinek nincs profilja.

Egyébként meg, ha valaki átküld egy képet bárhol, Te azt letöltöd a telefonodra, akkor jó eséllyel fent lesz a facebookon, mint "szinkronizált fénykép" (Lásd a #22-es kommentemet)

De az sem kizárt, hogy egy olyan ember hozta létre, akinek valóban én magam küldtem képet magamról, és a hátam mögött csinált egy profilt

2021. szept. 17. 23:15
 35/47 anonim ***** válasza:
38%

"Vagy akár elég az is, hogyha valakinek elküldesz egy képet, vagy felraksz egyet FB-ra, utána kitörlöd, nem magát a képet törölted, hanem csak a beágyazott linket. De az eredeti linken keresztül bárki hozzáfér, akár az is, akinek nincs profilja."

Ez nem igaz. Törölheted végleg a bejegyzést is, akkor azt már senki nem fogja megtalálni soha. Csak akkor lehet meg valakinek, ha azelőtt lementette magát a képet a telefonjára.

2021. szept. 17. 23:20
 36/47 A kérdező kommentje:

#35 Annak idején kipróbáltam

Felraktam egy képet, majd töröltem.

Törlés előtt persze kimásoltam a beágyazott linket a forráskódból.

Törlés után inkognitólapon FB belépés NÉLKÜL a link még működött.

Ugyanez igaz a messengeren elküldött képekre is.

Nem csak mondom, ezeket KIPRÓBÁLTAM!

2021. szept. 17. 23:23
 37/47 A kérdező kommentje:
Bár a legszebb az volt, amikor jónéhány felhasználó profiljának a forráskódjában benne volt az adott felhasználó jelszava :)
2021. szept. 17. 23:25
 38/47 anonim ***** válasza:
91%

"Ugyanez igaz a messengeren elküldött képekre is."

Mármint mi? Azoknak nincs linkjük. Lemented, tovább küldöd, max még továbbíthatod, de annak már semmi köze az eredeti tartalomhoz. Az másolás-beillesztés alapon működik.

De amúgy ki csinál ilyet? Forráskódból linket kimásolni... Én azért megnéztem volna még kb. egy hét múlva is, hogy működik-e.

2021. szept. 17. 23:31
 39/47 A kérdező kommentje:

"Mármint mi? Azoknak nincs linkjük."

Dehogy nincs. Nagyon is van.

Ott sem magát a képet kapod meg, hanem egy beágyazott linket

Attól, hogy magában az appban nem tudod csak úgy kimenteni a linket, még ott van. (Webes felületen egyszerűbb megtalálni)

És ha a messengeren elküldött képet mind a küldő, mind a fogadott fél kitörli, attól a link még ugyanúgy működik.

Ezt is kipróbáltam annak idején, onnan tudom.

2021. szept. 17. 23:36
 40/47 A kérdező kommentje:
...csak arra hívom itt fel a figyelmet, hogy hiába "privátként" küldted el a képet, a hozzá tartozó linken keresztül még azok is meg tudják nézni, akiknek NINCS fészbúkjuk.
2021. szept. 17. 23:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!