Facebook profil a nevemben. Mit tehetek?
Saját profilom egyáltalán nincs, töröltem magam még 2018-ban
Most valaki étrehozott egy profilt a nevemben (A bevenevem használva, de azt is elírta) és pár fotómat felrakott, mintha én lennék az.
Ilyenkor mit tudok tenni? Vagy felejtsem el, ezzel sem törődik a face?
Azért durva, hogy bárki csak úgy simán létrehoz bárki nevében egy profilt, mindenféle ellenőrzés nélkül
(Még a badoon is van fénykép ellenőrzés, bizonyos pózban kell felrakni egy képet, a facebook ezt miért nem tudja megcsinálni?)
Most meg aggódhatok, hogy néhány ismerősömmel felveszi a kapcsolatot a nevemben, vagy telefonálhatok körbe, nehogy elhiggyék, hogy én vagyok az,
Utálom a facebookot, meg azt is aki mások nevével visszaél
Szóval mit javasoltok, hogyan tudnám elérni, hogy a profilt törölkék?
(Bár azzal sem érnék sokat, mert csinálna újat)
Jómagam nem véletlen kerülöm.
Se facem, se instám...
Egyetlenegy IM platformot használok, LINE Free Calls & Messages a neve.
Semmilyen más közösségi platformot, alkalmazást, egyebet nem használok
És érdekes módon, amiket olvasok, hogy ilyen-olyan szexista és egyéb spam üzeneteket kapnak, hamis profilok, kamunevek, egyebek, nekem ezekben EGYÁLTALÁN nincs részem :)
#31 ...leszámítva a hamis profilt a facebookon.
Bár igazából már nem is érdekel, sőt, ma már jeleztem a haverok felé is, hogy hagyják a fenébe.
Aki ismer, az tudja, hogy az illető nem én vagyok
De érdekes egyébként, ahogy írtad 2018-ban végleg törölted magadat a facebookról, azaz már 3 év eltelt azóta, hogy törölted magad onnan, akkor így az összes képeid is törlődtek onnan.
Így érdekes, hogy mégis hogy szerzett rólad képeket is az a bizonyos külföldi illető.
"hogy törölted magad onnan, akkor így az összes képeid is törlődtek onnan."
Attól, hogy facebookról bármit is "kitörölsz" még a profilon lévő adatok ugyanúgy megvannak
Erre is van bizonyítékom
Vagy akár elég az is, hogyha valakinek elküldesz egy képet, vagy felraksz egyet FB-ra, utána kitörlöd, nem magát a képet törölted, hanem csak a beágyazott linket
De az eredeti linken keresztül bárki hozzáfér, akár az is, akinek nincs profilja.
Egyébként meg, ha valaki átküld egy képet bárhol, Te azt letöltöd a telefonodra, akkor jó eséllyel fent lesz a facebookon, mint "szinkronizált fénykép" (Lásd a #22-es kommentemet)
De az sem kizárt, hogy egy olyan ember hozta létre, akinek valóban én magam küldtem képet magamról, és a hátam mögött csinált egy profilt
"Vagy akár elég az is, hogyha valakinek elküldesz egy képet, vagy felraksz egyet FB-ra, utána kitörlöd, nem magát a képet törölted, hanem csak a beágyazott linket. De az eredeti linken keresztül bárki hozzáfér, akár az is, akinek nincs profilja."
Ez nem igaz. Törölheted végleg a bejegyzést is, akkor azt már senki nem fogja megtalálni soha. Csak akkor lehet meg valakinek, ha azelőtt lementette magát a képet a telefonjára.
#35 Annak idején kipróbáltam
Felraktam egy képet, majd töröltem.
Törlés előtt persze kimásoltam a beágyazott linket a forráskódból.
Törlés után inkognitólapon FB belépés NÉLKÜL a link még működött.
Ugyanez igaz a messengeren elküldött képekre is.
Nem csak mondom, ezeket KIPRÓBÁLTAM!
"Ugyanez igaz a messengeren elküldött képekre is."
Mármint mi? Azoknak nincs linkjük. Lemented, tovább küldöd, max még továbbíthatod, de annak már semmi köze az eredeti tartalomhoz. Az másolás-beillesztés alapon működik.
De amúgy ki csinál ilyet? Forráskódból linket kimásolni... Én azért megnéztem volna még kb. egy hét múlva is, hogy működik-e.
"Mármint mi? Azoknak nincs linkjük."
Dehogy nincs. Nagyon is van.
Ott sem magát a képet kapod meg, hanem egy beágyazott linket
Attól, hogy magában az appban nem tudod csak úgy kimenteni a linket, még ott van. (Webes felületen egyszerűbb megtalálni)
És ha a messengeren elküldött képet mind a küldő, mind a fogadott fél kitörli, attól a link még ugyanúgy működik.
Ezt is kipróbáltam annak idején, onnan tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!