Facebook profil a nevemben. Mit tehetek?
Saját profilom egyáltalán nincs, töröltem magam még 2018-ban
Most valaki étrehozott egy profilt a nevemben (A bevenevem használva, de azt is elírta) és pár fotómat felrakott, mintha én lennék az.
Ilyenkor mit tudok tenni? Vagy felejtsem el, ezzel sem törődik a face?
Azért durva, hogy bárki csak úgy simán létrehoz bárki nevében egy profilt, mindenféle ellenőrzés nélkül
(Még a badoon is van fénykép ellenőrzés, bizonyos pózban kell felrakni egy képet, a facebook ezt miért nem tudja megcsinálni?)
Most meg aggódhatok, hogy néhány ismerősömmel felveszi a kapcsolatot a nevemben, vagy telefonálhatok körbe, nehogy elhiggyék, hogy én vagyok az,
Utálom a facebookot, meg azt is aki mások nevével visszaél
Szóval mit javasoltok, hogyan tudnám elérni, hogy a profilt törölkék?
(Bár azzal sem érnék sokat, mert csinálna újat)
Nem magán az ellenőrzésen nem megy át, hanem a feltöltés után a következőre lépni is enged.
És a legeslegvégén nem enged tovább.
A személyi igazolványom képét meg nem fogom a facebookra felrakni úgy, hogy minden látszódjon rajta
Bizonyítékom van rá, hogy nem tartják be az alapvető adatvédelmi jogokat!
(Felraksz akár privátban egy képet, néha akár random megjelenik bárhol - láttam már pár érdekes dolgot.
Pl. Haverom lefotózta a személyijét, de nem a facebook miatt, másra kellett.
3 oerc elteltével megjelent a facebookon, mint "szinkronizált fotó" )
Köszi de ebből nem kérek
Az összes létező, facebookkal rendelkező haverom jelentette a profilt.
Legalább a felük rá is írt.
Facebookon külsősként még mindig ugyanaz.
Külön kapcsolatfelvétel sikertelen.
Az eredmény: 5 kamuprofil kizárva, 7 valódi profil (haverok) kizárva, a nevemben lévő kamu még mindig él.
Pár óra alatt mindenki visszakapta, hogy "nem sérti az irányelveket" és hasonló sablon szöveget.
Sőt, néhányukat hamis profilra hivatkozva még törölte is a facebook, csak pont azt nem, amelyik valójában hamis.
Külsősként még mindig ugyanazt a "something went wrong" és hasonló szépségeket kapom.
A haverok valódi profiljai több évesek.
A jelentés érdekében létrehozott kamut még megértem, de hét olyan profil lett törölve, amelyek évek óta jelen vannak.
Volt köztük olyan is, aki egyáltalán nem használta a facebookot, most jelentette a nevemen lévő hamis profilt, cserébe a sajátja lett tiltva.
A facebook szerintem úgy szar ahogy van
Még a saját maguk által megfogalmazott irányelveket sem tartják be...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!