Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebook profil a nevemben....

Facebook profil a nevemben. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Saját profilom egyáltalán nincs, töröltem magam még 2018-ban

Most valaki étrehozott egy profilt a nevemben (A bevenevem használva, de azt is elírta) és pár fotómat felrakott, mintha én lennék az.

Ilyenkor mit tudok tenni? Vagy felejtsem el, ezzel sem törődik a face?

Azért durva, hogy bárki csak úgy simán létrehoz bárki nevében egy profilt, mindenféle ellenőrzés nélkül

(Még a badoon is van fénykép ellenőrzés, bizonyos pózban kell felrakni egy képet, a facebook ezt miért nem tudja megcsinálni?)

Most meg aggódhatok, hogy néhány ismerősömmel felveszi a kapcsolatot a nevemben, vagy telefonálhatok körbe, nehogy elhiggyék, hogy én vagyok az,

Utálom a facebookot, meg azt is aki mások nevével visszaél

Szóval mit javasoltok, hogyan tudnám elérni, hogy a profilt törölkék?

(Bár azzal sem érnék sokat, mert csinálna újat)

2021. jún. 20. 10:56
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Igen ám, egy haverom megcsinálta, amit mondtál.

A FB meg kivizsgálta, hogy a jelentő profil újabb, mint a jelentett és kamuként tiltotta a jelentő profilt

A jelentett azóta is fent van.

Úgy el a cseszve az egész facebook rendszer, ahogy csak lehet

Semmi ellenőrzés nélkül csak úgy bárki létrehozhat bárki nevében kamu profilt.

Nem véletlenül nem használom azt a szart.

Mindegy, majd lesz vele valami, jelentik ahogy lehet (általános jelentés talán elég lesz) de aki ismer az úgyis tudja, hogy nem igazi.

2021. jún. 20. 13:06
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

"végigmentem, aztán a végén személyi igazolványt kér, na szép..."

És ezzel mi a gond? Ezzel tudod igazolni magad, nem? Te tudod, ő nem tudja és törlik a kamuprofilt. Mit gondolsz mire kell nekik az igazolványod? Majd Kaliforniában ezzel veszik fel a csokot? :D

2021. jún. 20. 14:20
 13/47 A kérdező kommentje:

Olvasd tovább. Lefényképeztem, a számából a 3 középső karaktert letakartam. Ugyanezt megcsináltam az útlevéllel is, majd mindkettőt feltöltöttem nekik.

De így sem jó

2021. jún. 20. 14:24
 14/47 A kérdező kommentje:

4 haverom jelentette, mind a négy esetben visszajött a válasz, hogy "úgy véljük, nem sérti a közösségi alapelveinket"

Én külsősként próbálkozva még mindig a "Valami hiba történt" üzenetet kapom eredményül

2021. jún. 20. 22:24
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor írj annak a profil tulajdonosának, hogy legyen szíves k*rva gyors iramban törölni az állprofilt, amit a te nevedben és képeiddel együtt hozott létre, különben feljelentést teszel, mert ez lopás.
2021. jún. 20. 22:31
 16/47 A kérdező kommentje:

Hiába teszek feljelentést, ugyanis a profilt KÜLFÖLDÖN hozták létre, magyar ismerőse egy darab sincs.

+nekem ugye nincs sajátom, így maximum 1-2 haverom tudna írni neki (Van aki írt is, angolul is)

Mellesleg csináltam egy kamuprofilt csak úgy gyorsban (Virtuális gépen elszeparálva, mert egyébként gyűlölet az egész face), és magam is lecsekkoltam az illetőt. Írtam rá, majd 5 perccel később a kamuprofilomat törölték, az illető még mindig fent van.

Szóval ezzel gyakorlatilag semmit nem tudok már csinálni. Azóta 6-an próbálták jelenteni, de "nem sérti az irányelveket" , nekem meg még mindig a korábbi hibaüzenet....

Nem tudom, de eddig is gyűlöltem a facebookot, de ezután még jobban fogom.

Ennyire egy elcseszett fostalicska legyen valami, komolyan....

2021. jún. 20. 22:56
 17/47 anonim ***** válasza:
85%

#15: "különben feljelentést teszel, mert ez lopás."

Nem az.

A lopás idegen (azaz más tulajdonát képező), értékkel bíró, ingó vagyontárgy (pénz, ékszer, értékpapír, óra, ruha, stb.) mástól történő jogtalan eltulajdonítása.

Itt inkább a személyiségi jogait (lásd 2013. évi V. törvény, harmadik rész) - nevét, képmását - sérti a kérdezőnek, illetve személyes adataival él vissza (2012. évi C. törvény 219. §) az elkövető.

Ha a Facebook füle botját sem mozdítja, fogadni kell egy angolul (nem hiperpasszívan) tudó ügyvédet és vele felszólíttatni a Facebookot (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország), hogy legyenek szívesek törölni az inkriminált profilt; illetve hogy a nyomozóhatóság indítson nyomozást, kérje ki az elkövető adatait a Facebooktól és járjon el vele szemben.

2021. jún. 20. 23:06
 18/47 A kérdező kommentje:

"Ha a Facebook füle botját sem mozdítja, fogadni kell egy angolul (nem hiperpasszívan) tudó ügyvédet és vele felszólíttatni a Facebookot (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Írország), hogy legyenek szívesek törölni az inkriminált profilt; illetve hogy a nyomozóhatóság indítson nyomozást, kérje ki az elkövető adatait a Facebooktól és járjon el vele szemben."

Ezzel csak az a baj, hogy nincs pénzem ügyvédre

2021. jún. 20. 23:21
 19/47 anonim ***** válasza:
85%

Az a baj, hogy más profilját azért nem lehet jelenteni és azért nem reagál a facebook a jelentésre, mert sajnos más fiókjáról senki nem dönthet csakúgy önállóan.

Ez jó is, de ugyanakkor rossz is.

Mindenképp írni kell valahogyan a profil tulajdonosának.

2021. jún. 21. 06:31
 20/47 A kérdező kommentje:

A profil már legalább százszor jelentve lett azóta.

Több valós és kamuprofilból egyaránt

Külsősként igazolva magam még ma is ugyanazt a hibaüzenetet kapom mint eddig.

Már három hónapja, de még mindig ugyanott vagyunk.

Sőt, az egyik haveromat a jelentés után kitiltotta a facebook.

A javasoltakon már többször is végigmentünk, kivéve az ügyvédet, arra nincs pénz...

Mit lehetne még tenni?

2021. szept. 2. 03:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!