Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit kell vennem ilyenkor?...

Mit kell vennem ilyenkor? (Lentebb kifejtem)

Figyelt kérdés

1. A lakás falában van két DSL bemenet, az egyik az én dolgozószobámban, a másik kint, a TV-nél. A kintire rá van kötve egy router-modem combo, ami ad wifit, illetve a TV-nek internetet. A kérdésem az, hogy szeretném a másik DSL bemenetből a újonnan vett gépembe belevezetni kábelesen az internetet. Azt hogyan tudom megoldani, illetve mit kell vennem? (lehetőleg 10ezer forint alatt, drága volt a gép)

Gép alaplapja Gigabyte B450M DS3H, a szolgáltató meg a Telekom, ha ez befolyásol valamit.

2. Olyan ötletet is hallottam, hogy egy DSL-Ethernet kábelt dugjak egyből a falból az alaplapba. Ez mennyire működhet?

2021. febr. 8. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

a modem router kombóból utp kábelen jusson el a net a számítógépedbe

hogy a házad hogy van bekábelezve, azt én nem tudom

a dsl-ethernet kábelen ezt érted?

[link]

fali DSL bemeneten ezt érted?

[link]

2021. febr. 8. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

de 3000 körül már lehet wifivel is, pl:

TP-Link TL-WN722N hálózati csatoló

2021. febr. 8. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Gondolom régen ketté vettétek az analóg telefonvonalat.

Tehát mind két helyiségben lehetett használni, felvenni - beszélni.

Sokat nem tudsz kezdeni vele, mivel másik DSL vonalra lenne szükséged, a jelenlegiről leválasztva, másik internet előfizetéssel, ahhoz hogy párhuzamosan menjenek.

A telefon kábel alkalmatlan LAN össze kötésre, talán ha 10 Mbps elérhető vele ha singel pair beköté sikeres.

Amit tehetsz hogy veszel egy Access Point -ot, ami vezetéknékül csatlakozik, majd vezetéken a géphez kötöd, ez ki jön 10 ezerből.

Vagy kihúzól egy CAT6 -os kábelt a modemtől a gépedig.

2021. febr. 8. 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
vagy ha a falban rj11 telefon csatlakozó van át kell kábelezni rj45 -re
2021. febr. 8. 17:56
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem tud eljutni, mert ott van a bejárati ajtó az útban.

- Igen arra gondoltam.

- Ilyesmi, csak egy, nem kettő.

2021. febr. 8. 18:11
 6/8 A kérdező kommentje:
#2 megnézted az alaplapot? Nincs wifi support, wifi antennát kifejezetten nem szeretnék.
2021. febr. 8. 18:13
 7/8 A kérdező kommentje:
#3 fogalmam sincs mire gondolsz, úgy vettük a lakást anno, hogy csak a bentit használtuk, fogalmam sincs hogy van bekötve
2021. febr. 8. 18:15
 8/8 anonim ***** válasza:
inkább hivjál szakembert, villanyszerelő megoldja
2021. febr. 8. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!