Melyek a megjelenítők közös, és melyek a különböző tulajdonságai?(lentebb értelmesen kifejtem)
A kérdésem informatikai beállítottságú válaszolóknak szánom, mivel annyira nem értek hozzá, és nincs is érzékem hozzá, viszont tudom, hogy van, akinek ez könnyen megy, a vérében van. A feladatot iskolában kaptam, a megjelenítő eszközök, kijelzők, projektorok, monitorok, LED falak KÖZÖS és KÜLÖNBÖZŐ tulajdonságait kéne összeszednem.
Keresgéltem, utána néztem ezeknek, már amennyire tudtam, viszont olyan információkat mutat a böngészőprogram,amit nem értek. Meg a sok online áruházat, monitort hirdetve.
Úgy érzem, nem találom meg a megoldást Google-ban, magamtól meg nem futna osztályozható teljesítményre.
Hát öm először is mindegyik másképp működik. A LED falakat pl boltoknál, gyógyertáraknál használják. Mindegyik valaminek a megjelenítésére szolgál. Elektromos mindegyik. A projektor például a képet szét szórja és a falra jeleníti meg anélkül, hogy a falon lenne bármi erre szolgáló eszköz. (Legfeljebb vászon, még a montiornál a fényforrásból jön a kép)
Hát de most a fel soroltak közül mindegyik más megoldás a kép megjelenítésre így szinte teljesen eltérőek. A ledfal hasonló az OLED technológiához csak gagyibb, ha lehet így nevezni. Közös tulajdonságuk, hogy mindegyik színes fényt használ a kép alkotásra és nem mondjuk festéket vagy más módon próbál ábrázolni valamit.
Köszönöm szépen, igazad van, mindegyik máskép működik, attól függetlenül meg kell oldanom valahogy...
Máris mondtál olyanokat, amiről magam nem tudtam volna semmit :)
"A kérdésem informatikai beállítottságú válaszolóknak szánom"
akkor miért nem a számtech kategóriába írtad ki?
KÜLÖNBÖZŐ
- panel technológiája (led, oled, crt, ...)
- panel mérete (képátló)
- felbontás
- csatolófelület
- megjeleníthető színek száma
KÖZÖS
- panel technológiája (led, oled, crt, ...)
- panel mérete (képátló)
- felbontás
- csatolófelület
- megjeleníthető színek száma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!