Monitor segítség téren valaki segíteni? Lentebb kifejtem a problémát.
Szóval én már nagyon nem tudom mi lehet a baj.
Van egy Pc-m, és a monitor bekapcsolás után vga no signal felirattal köszönt, és lekapcsolja magát.
Már kicseréltem a monitorba vezető kábelt is ma, de ugyanaz az eredmény.
Valaki segítene mit tegyek?
Biost stb opciókat nem tudom behívni, mert kb 2-3 mp után a monitor elsötétül.
Minden segítséget szivesen fogadnék.
Mikor működött rendesen utoljára?
Mostanában volt alkatrészcsere?
Vagy szétszedted, kitakarítottad és összeraktad?
Esetleg egyik éjjel vihar volt, és másnap reggel óta nem ad képet?
Vagy ilyeneket is kipróbálhatsz:
Ha több memóriamodulod van, akkor próbáld egyesével, hátha az egyik meghibásodott.
Ha van integrált és dedikált videokártyád, akkor vedd ki és az alaplapi videocsatlakozóra kösd a monitort.
Semmi nem volt.
Megkaptam, működött.
Feltelepitettem a windows 7-et, este kikapcsoltam, azóta ezt írja ki. ;(
Nincs telepítve a videókártya illesztóprogija.
Dugd be a legfelső vga bemenetbe ha ott sem jó nézesd meg.
Számítógép ventilátor felpörög bekapcsoláskor?
Esetleg próbálj egy teljes áramtalanítást: konnektorból húzd ki, bekapcsológombot nyomd ~30 másodpercig, kábelt dugd vissza és próbáld bekapcsolni.
Vagy ha mozgattad még a kikapcsolás után, (pl. betoltad a helyére) akkor talán csak valami kilazulhatott: levenném a gépház oldalát és a kábelek csatlakozásait, a videokártyát és a memória modulokat is kicsit benyomogatnám a foglalatukba.
Monitort is megpróbálnám másik géphez (laptophoz) csatlakoztatni, vagy a gépet másik monitorhoz (TV-hez) kötni.
Ha ilyesmire nincs lehetőség, akkor vidd el szervizbe. (vagy hívj ismerőst, akinek vannak alkatrészei csereberéléshez)
Persze, a gép kipörög, minden a helyén.
Csak ez a monitor felirat állított le.
Minden tanácsot szivesen fogadok. :)
Volt aki találkozott ezzel a problémával?
Persze lehet szoftveres gond is. (ahogy #3 írta)
Ezt úgy zárnám ki, hogy kihúzott SSD/HDD kábellel kapcsolnám be a gépet - ha hibaüzenet sem látszik a monitoron és ugyanúgy kikapcsol, akkor szerintem valamelyik alkatrésszel (vagy csatlakozóval) lesz gond.
Kimaradt:
Ugye a "VGA NO SIGNAL" annyit jelent, hogy nincs videojel.
Erre a legtöbb monitor úgy reagál, hogy kikapcsolja (készenléti állapotba teszi) magát.
Bedöglött a videókártya.
Húzd ki és a beépített vga/dvi vagy amilyen csatlakozód van abba dugd.
Röviden a legeslegfelső videóbemenetbe.
Ha ez sem jó nagy gáz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!