Az AMD Ryzen integrált videókártyáiról ilyen célokra mi a véleményetek? (kifejtem lentebb)
Megéri külön processzort venni és még egy kártyát vagy inkább egy Ryzent?
Sajnos ma olyan horribilis áron vannak a normális kártyák, hogy én, aki elsősorban egy erősebb procit és alsó-középkategóriás videókártyát keres igencsak elkezdtem szimpatizálni az AMD Ryzen integrált kártyáival is, főleg az áruknak köszönhetően, de kíváncsi lenék, hogy akik nálam jobban ismerik a VGA-k CPU-k, APU-k világát mit gondolnak.
A gépet elsősorban videók, szövegfájlok konvertálására illetve kisebb grafikai igényű játékokra pl. RTS-ek illetve Manager játékok (ezek jellemzően nagy processzor teljesítményt, átlag RAM-ot és alacsony VRAM-ot igényelnek) futtatására szeretném használni, nem a legújabb AAA-s 4K élményt akarom átélni.
tehát most úgy tervezem, hogy egy Ryzen 2400G, 8GB RAM, 1TB HDD, egy olcsóbb alaplap A320 úgy tudom jó a Ryzenhez konfigban gondolkodom (meg valami táp és ház, abban nem vagyok válogatós), és lehetőleg szeretném megúszni 120 körül.
Erre a célra tökéletes a ryzen 2400g.
A ram minnél gyorsabb legyen, 3200-ig nem drágul nagyon azt megéri mindenképpen.
Ha teheted b350-es lapot vegyél minimális az árkülönbség, de jobban jársz vele, egy kicsit lehet húzni a gyári hűtővel is. De ha ezt nem szeretnéd akkor elég az a320-as is.
Esetleg még ha nem ragaszkodsz az 1 terás tárhoz, inkább vegyél bele SSD-t HDD helyett. Az is gyorsít rajta.
amúgy meglepő kérdés, szinte mindenki übergamer PC-t akar 150 ezerből üdítő kivétel, ha valaki "agyas" játékokhoz akar konfigot, de én elfogult vagyok hasonló műfajokat RTS, Grand Strategy nagy kedvelőjeként.
Ahogy nézem még dobj rá egy 20-25 ezret
45-50 ezera processzor,
B350 alaplap 30 ezer
8GB RAM 3000Mhz-s, 32 ezer
256 GB SSD 30 ezer
egy olcsóbb táp 10-15 között.
Házat vehetsz pár ezerért is használtan.
ez durván 150-155, ha spórolni akarsz, akkor maradsz ez eredeti konfignál, a nagyon szűkösen de kijön 120-125-ből. De akkor HDD, A320 és 1600Mhz-s RAM lesz benne, lehet érdemes lenne rádobni még azt a harmincat.
Ha meg később rád jön,hogy mégis kell valami fullos VGA még vehetsz hozzá.
Magával a processzorral nincs gond, viszont én a helyedben kerülném az A320-at, mivel egy ilyen rendszer esetén különösen jól jön, ha Te magad is szabályozhatod az órajeleket, késleltetéseket. Némi pluszért cserébe már kapsz B350-es lapot, ami ezeket tudja.
A másik a RAM. 8GB kicsit necces így, de élhető. Viszont arra ügyelj, hogy legalább 2800MHz-es modulokat válassz, alacsony időzítésekkel, és inkább 2*4GB-os KIT-ben vedd őket.
iPon-on összeraktam egy gépet, amit én vennék, ha ilyen igényeim lennének.
AMD Ryzen 5 2400G:
GIGABYTE GA-AB350M-D3V:
G.SKILL 8GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT:
SEAGATE BarraCuda 1TB 7200RPM:
CORSAIR VS Series VS350:
AEROCOOL CS-100:
Ez így jelenleg 135e Ft, cserébe viszont B350-es lap, kulturált táp, és jónak nevezhető memória van benne. Ami hátrány, hogy SSD ebben sem lenne, de ezt később könnyen pótolhatod, ha igényed van rá. Illetve az alaplap miatt ha később bővítenéd a memóriát, el kell adnod majd a gépben lévőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!