Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan jojjon meg a kedvem a...

Hogyan jojjon meg a kedvem a takaritashoz?

Figyelt kérdés

Kezdo haziasszony vagyok, parommal par honapja koltoztunk egybe.

Annyi dolgom lenne, es szt sem tudom hogy hol kezdjem el...

2020. jún. 19. 11:57
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%

Osszeurjatok a napi és heti munkákat és felváltva takaritatok.

A párod szüleit pedig megkéritek, vegyék le a cipojuket vagy vegyetek neilon papucsot. Ha ez szép jó, a párod felmos a szülei utan

Nehogy elkovesd azt a hibat, hogy mindent a nyakába vallalsz.

2020. jún. 19. 12:44
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

“ Nekem pedig erre nincs kedvem . Hallgatni oket”

Ez esetben 3 valasztasi lehetoseged van:

1. Folytatod a cseledmunkat, hozza mosolyogsz is szepen, nehogy meg te legyel a szemetlada.

2. Elkoltozol/visszakoltozol oda ahonnan jottel.

3. Megtanulsz koszban es mocsokban elni.

2020. jún. 19. 12:58
 13/27 Thispain ***** válasza:
100%
4. lehetőség: vállalod a komfrontációt, és leszarod, mit gondolnak rólad olyan emberek, akik a munkádat, és talán még téged is semmibe vesznek, emellett úgy leckézteted meg őket, ahogy tudod(pl. felmosót adsz a kezükbe, ahogy néhány válaszoló írta).
2020. jún. 19. 13:06
 14/27 anonim válasza:
100%

Van cipore felveheto kalucsni vagy masneven làbzsàk, korhazak intenziv osztalyan vagy mas osztalyokon is azt kell a cipore rahuzni es ugy be lehet menni. Egy gumis nejlonzacskoszeruseg. Keress ra a neten es valahonnan rendelj vagy vegyél. Es azt valahogy vetesd fol veluk.

Egyeb: szamold fol a szonyegeket azokon a helyeken ahova cipovel bementek. Saros szonyeg....a hajam egnek allt tole nekem is. Haloszobaba agyatok ele legyen kis szonyeg, reggel megse a hideg kore/parkettara lepjetek amugy papucs.

Szonyeg nelkuli lakasokban konnyu felseperni vagy beszereztek egy kis robot porszivogepet amit neha szabadon eressztesz. Felsepres utan felmosol. Este mikor mar nagyjabol mindenki eltakarodott aludni.

Amugy heti egy napot valassz ki takaritosnak. Pl. Szombat delelott? Es utana egy heteig engedd el.

A koszosr ruhaknak legyen egy nagy kosar. Paroda es te is csak annyit tegy oda teszed bele amit eveszel es mosni kell. Valahol legyen eleg fogas vagy egy szek amire az egyeb ruhaitokat lehanyjatok. Igy a lakasban nagyjabol rend marad csak egy kupac ruha lesz mindig.

Konyhaban osszatok be egyik nap te egyik nap a parod mosogat el este es torli le a pultot/asztalt es rakja el a dolgokat. Amugy alap, hogy eves es ivas utan gondolom elpakol mindenki maga utan? Ha nem. Csokkentsd le a tanyerok/poharak/evoeszkozok szamat...ha csak ket pohar van kettotokre muszaj elmosogatni magatok utan meg nem lesz 5-6 koszor mert valaki minden ivasnal ujat vesz elo:-).

Keszits egy hazimunka beosztast kozosen a paroddal:

Nagyjabol van a mosas (es ennek reszei a teregetes/hajtogatas/elpakolas), takaritas (porszivozas es felmosas), mosogatas (rendrakas a konyhaban). Egyeb: a bevasarlas lehet fontos...

Heti vagy ketnapos valtasbab csinaljatok. Egyezz ki paroddal, kulonben szivni fogsz tapasztalatbol tudom.

Ja takaritas furdo es vece- ez utobbit ha veszel egy jo spricnit akar ketnaponta lespricceled vecepapirral attorlod es kesz. Furdore eleg ramenned 2 hetente valami suroloszerrel(zuhanytalca/mosdo).

Ha meg anyosektol megjegyzest kapsz a koszra, mondd nyugodtan te dolgozol eleget a munkahelyen de estenkent megis le tudod venni a saros cipodet a bejaratnal. Es kozben mosolyogj. Ha nem ertik mondd semmi csak vicceltem ugy faj a fejem es hany ingerem is van es kivanom az uborkat...:-)

2020. jún. 19. 13:09
 15/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha cselédként viselkedsz cselédként fognak bánni veled, ennyi. A csávód is vegye ki a részét a házimunkából, nem fog leszáradni a fütykös, ha szivacsot vesz a kezébe. Anyósékkal meg nem az a fő baj, hogy sáros cipővel mászkálnak be, hanem hogy egyáltalán bemászkálnak napi rendszerességgel. Hagyod, hogy zaklassanak, elnyomjanak a saját otthonodban, meg is érdemled.
2020. jún. 19. 13:33
 16/27 anonim válasza:
100%

Ja, hogy anyósék összebsszák a munkádat? Akkor megmondanám a kedves fiuknak, hogy ezentúl ő takarít fel a szülei után.

Én biztosan nem lennék senki csicskája. Minden mást beosztanék a párommal. Amennyiben neki ez derogál, úgy megkérném, fizessen takarítót, mert én nem vagyok az.

2020. jún. 19. 13:42
 17/27 anonim ***** válasza:
81%

“Van cipore felveheto kalucsni vagy masneven làbzsàk, korhazak intenziv osztalyan vagy mas osztalyokon is azt kell a cipore rahuzni es ugy be lehet menni. Egy gumis nejlonzacskoszeruseg. Keress ra a neten es valahonnan rendelj vagy vegyél. Es azt valahogy vetesd fol veluk.

Mibol gondolod, hogy az, aki a mocskos saros cipot lusta levenni, az majd egy ilyen labzsakot felvesz? A kerdezo munkajat semmibe veszik, ez nyilvanvalo.

2020. jún. 19. 13:53
 18/27 anonim válasza:
100%
Akkor most milyen választ vársz? Ha nem vagy képes magadért kiállni sosem fog megszünni a problémád. Leszarják a fejed és ha szólsz nekik még beléd is kötnek. Na tudod nàlam itt lenne az a pont,hogy közölném velük,hogy akkor lehet szépen hazamenni. A saját lakásukban úgy trappolják össze a sáros cipőjükkel a padlót ahogy akarják,de nálam más a rendszer.
2020. jún. 19. 13:54
 19/27 A kérdező kommentje:

Nagyon igazatok van ..

Pedig tenyleg, a parom is allandoan ordibal veluk hogy ne jojjenek igy be, de megis es meg nekik all feljebb, holott vagy 1000x el lett nekik magyarazva.

2020. jún. 19. 14:18
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezen én is átestem, bár én férfiként egyedül élek.

A legjobb tanár az élet. Amikor azon kapod magad, hogy nincs tiszta ruhád akkor kénytelen vagy kimosni. Ha azt látod, hogy tele a mosogató akkor már kénytelen vagy elmosogatni. Ha rendetlenség és kosz van akkor az ember már nem érzi jól magát otthon. Egy-két alkalom amikor az ember kicsit jobban elhanyagolja a környezet elég jól beleveri a fejedbe, hogy jobban jársz, ha apránként megcsinálod a házimunkát mint ha rád szakad egy párhetes káosz és napokig tart a kármentés. :)

2020. jún. 19. 14:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!