Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor húzással kapcsolato...

LeonScottKennedy kérdése:

Processzor húzással kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Szóval, éppen egy configot állítok össze magamnak:

ROG STRIX Z390-F Gaming alaplap

I9-9900K proci

Dark Rock 4 Pro | be quiet! hűtő

16GB (2x8) DDR4 2666MHz HyperX Fury RAM

Chieftec 1000W Gold 80+ 90% táp

Egy ideig még GTX 1070-es GPU, de idővel majd szeretném lecserélni egy erősebbre.

Alaplapot, RAM-ot, és hűtőt már megvettem, többi hamarosan. A GPU-t átrakom a mostani gépemből majd. Szívesen várok véleményeket, észrevételeket kompatibilitással, bármivel kapolatban, nem vagyok egy hardver szaki, de azért annyira értek hozzá hogy összerakjak egy gépet. Nyilván a cél az lenne, hogy jó pár évig ne kelljen hozzányúljak. Magamat ismerve persze úgyis fogok fejlesztgetni itt-ott, de mindegy.

A lényegi kérdésem az lenne, mivel ehhez nem nagyon értek, hogy ezzel a configgal mennyire érdemes felhúzni a proci órajelét, ami még biztonságos és stabil? Nem maxra akarom kihúzni, hanem mondjuk 3.8GHz köré, vagy akár 4, nem tudom. Az a 3.6 nekem annyira nem tetszik, de aztán lehet megmondja valaki hogy jó az. De ha azt akarom hogy nagyon sokáig jó legyen még akkor egy kicsit csak-csak kell rajta húzni nem?

2019. júl. 10. 13:42
1 2 3
 11/22 Gábor_79 ***** válasza:

Első körbe nem nagyon kell húzni, mert 4,7 GHz a turbó órajele az összes magra vonatkozólag. [link] Szerintem egy 9700k is jó lenne. A kettő közt a különbség a hyper threading, amiben egy szál a legideálisabb körülmények közt is 30%-os magnak felel meg. De manapság már nem olyan ideálisan működik a sebezhetőségek javításai miatt.

Tápegységnek végy inkább Seasonic-ot.

2019. júl. 10. 17:48
 12/22 A kérdező kommentje:

#6:

Igen én is RTX-re gondoltam. Viszont ez még arrébb van. Addig még szerintem kijön 1-2 új széria, nem hiszem hogy 2080 Ti-t fogok venni. Mármint erősségben olyat, csak nem pont ezt.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy elég lenne egy kisebb teljesítményű táp is, de ahogy már többször is leírtam, én nem a "pont jó" határra akarom belőni a hardvereket, hanem a "kicsit jobb, mint amennyire szükséges" oldalra. Ezért hajlandó is vagyok kiadni több pénzt, cserébe pedig sokáig nem fog fájni a fejem hogy valamit cserélni kéne. A videokártyán még fog fájni a fejem így is, de mindegy. Egyelőre még az 1070 is jó. Csak a Cyberpunk 2077 nehogy ne menjen ultrán ;)

2019. júl. 10. 18:45
 13/22 MGéza ***** válasza:
"Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy elég lenne egy kisebb teljesítményű táp is, de ahogy már többször is leírtam, én nem a "pont jó" határra akarom belőni a hardvereket, hanem a "kicsit jobb, mint amennyire szükséges" oldalra." Magyarán abszolút nem vagy tisztában semmivel. Jelen pillanatban nem nagyon van és nem is várható olyan kártya piacra kerülése ami a 250W-t fogyasztásban meghaladná, ha szanaszét húzod a cpu/gpu párost még akkor is megáll a fogyasztás 500W környékén és egy jól bejáratott, maximum 650W teljesítményű darabbal mint pl Seasonic focus plus gold sokkal jobban jársz mint az utóbbi időben erősen kétséges minőséget felmutató Chieftec tápegységgel. Cpu nagyon túlárazott, az új Ryzenekkel szemben egyszerűen pénzkidobás. Helyedben átgondolnám ezt újra. Ram lehetne magasabb órajelű.
2019. júl. 11. 07:25
 14/22 anonim ***** válasza:
# 13 Tévedsz. Egy 600W-os táppal hogy a viharba lehetne menőzni a játszótéren a haveroknak ? Elment az eszed ? 😊Ahhoz bizony 1000W kell, mert attól nagyfiú egy kisgyökér. :)
2019. júl. 11. 11:43
 15/22 anonim ***** válasza:

"Igen én is RTX-re gondoltam. Viszont ez még arrébb van. Addig még szerintem kijön 1-2 új széria, nem hiszem hogy 2080 Ti-t fogok venni. Mármint erősségben olyat, csak nem pont ezt."

Vágom. Csak most ez a legerősebb és ilyen procihoz most ez dukál. Mondom, a helyedben a monitort is átgondolnám. Csúszhatsz bőven a 144 Hz felé:)

2019. júl. 11. 12:06
 16/22 A kérdező kommentje:

#15:

Jövőre tervezek venni egy 3840x2160 144Hz 1ms IPS monitort. Most még nincs túl nagy választék, de majd lassacskán csöpögnek ezek a csodák. Igazából ha év végére a PS5 megjelenésre már kapni lehet nem túl horribilis áron (most is találtam 1-2-őt ami nem olyan drága, legalábbis kinek mi), akkor nekem már jó. A kijelző méretben egy kicsit fejlődhetnének még mert 27 inchnél nagyobbat nem találtam, de annál azért nagyobb dukál a 4K-hoz.

2019. júl. 12. 14:41
 17/22 A kérdező kommentje:

#13:

Tudom, hogy 650W elég lenne, csak pont nem érdekel ;)

Had döntsem már el hogy mire költöm a pénzemet. Ez az 1000W-os csoda elég jó árban van számomra, ha nem így lenne, akkor lehet keresnék valami kissebbet. És igen, a szép nagy kerek szám is vonzott. A márka érdekelt a legkevésbé, a popularitást is néztem, és éppen ez volt a toppon, szóval valószínűleg annyira nem "kétes minőségű" mint azt beállítani próbálják itt egyesek. Tudom, hogy AMD setuppal olcsóbban kijöttem volna, ezt már nagyon sokan mondták, de mindig kitartottam az Intel és Nvidia kombó mellett, ezután is kifogok.

Viszont ettől függetlenül is köszönöm a tanácsokat, a beszólásokat, mindent. Nyugodtan jöhetnek még ha bárkinek van még hozzászólni valója.

2019. júl. 12. 14:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Akkor már csak egy kérdés maradt számomra.: Mi a f @ szért kérdezgetsz itt : Mit akarsz te egyáltalán ? Mert a válaszokat láthatóan leszarod. :D
2019. júl. 12. 14:54
 19/22 A kérdező kommentje:

#18: Ó, a kedvenc válaszolóm :D

Hát figyelj, ha megnézed, a kérdésem már megválaszolásra került a legelső hozzászólással. Onnantól pedig a beszélgetés csak generálta magát.

2019. júl. 12. 14:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Megdöbbennél, ha tudnád ki is vagyok valójában. :)
2019. júl. 12. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!