Processzor húzással kapcsolatos kérdés?
Szóval, éppen egy configot állítok össze magamnak:
ROG STRIX Z390-F Gaming alaplap
I9-9900K proci
Dark Rock 4 Pro | be quiet! hűtő
16GB (2x8) DDR4 2666MHz HyperX Fury RAM
Chieftec 1000W Gold 80+ 90% táp
Egy ideig még GTX 1070-es GPU, de idővel majd szeretném lecserélni egy erősebbre.
Alaplapot, RAM-ot, és hűtőt már megvettem, többi hamarosan. A GPU-t átrakom a mostani gépemből majd. Szívesen várok véleményeket, észrevételeket kompatibilitással, bármivel kapolatban, nem vagyok egy hardver szaki, de azért annyira értek hozzá hogy összerakjak egy gépet. Nyilván a cél az lenne, hogy jó pár évig ne kelljen hozzányúljak. Magamat ismerve persze úgyis fogok fejlesztgetni itt-ott, de mindegy.
A lényegi kérdésem az lenne, mivel ehhez nem nagyon értek, hogy ezzel a configgal mennyire érdemes felhúzni a proci órajelét, ami még biztonságos és stabil? Nem maxra akarom kihúzni, hanem mondjuk 3.8GHz köré, vagy akár 4, nem tudom. Az a 3.6 nekem annyira nem tetszik, de aztán lehet megmondja valaki hogy jó az. De ha azt akarom hogy nagyon sokáig jó legyen még akkor egy kicsit csak-csak kell rajta húzni nem?
Első körbe nem nagyon kell húzni, mert 4,7 GHz a turbó órajele az összes magra vonatkozólag. [link] Szerintem egy 9700k is jó lenne. A kettő közt a különbség a hyper threading, amiben egy szál a legideálisabb körülmények közt is 30%-os magnak felel meg. De manapság már nem olyan ideálisan működik a sebezhetőségek javításai miatt.
Tápegységnek végy inkább Seasonic-ot.
#6:
Igen én is RTX-re gondoltam. Viszont ez még arrébb van. Addig még szerintem kijön 1-2 új széria, nem hiszem hogy 2080 Ti-t fogok venni. Mármint erősségben olyat, csak nem pont ezt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy elég lenne egy kisebb teljesítményű táp is, de ahogy már többször is leírtam, én nem a "pont jó" határra akarom belőni a hardvereket, hanem a "kicsit jobb, mint amennyire szükséges" oldalra. Ezért hajlandó is vagyok kiadni több pénzt, cserébe pedig sokáig nem fog fájni a fejem hogy valamit cserélni kéne. A videokártyán még fog fájni a fejem így is, de mindegy. Egyelőre még az 1070 is jó. Csak a Cyberpunk 2077 nehogy ne menjen ultrán ;)
"Igen én is RTX-re gondoltam. Viszont ez még arrébb van. Addig még szerintem kijön 1-2 új széria, nem hiszem hogy 2080 Ti-t fogok venni. Mármint erősségben olyat, csak nem pont ezt."
Vágom. Csak most ez a legerősebb és ilyen procihoz most ez dukál. Mondom, a helyedben a monitort is átgondolnám. Csúszhatsz bőven a 144 Hz felé:)
#15:
Jövőre tervezek venni egy 3840x2160 144Hz 1ms IPS monitort. Most még nincs túl nagy választék, de majd lassacskán csöpögnek ezek a csodák. Igazából ha év végére a PS5 megjelenésre már kapni lehet nem túl horribilis áron (most is találtam 1-2-őt ami nem olyan drága, legalábbis kinek mi), akkor nekem már jó. A kijelző méretben egy kicsit fejlődhetnének még mert 27 inchnél nagyobbat nem találtam, de annál azért nagyobb dukál a 4K-hoz.
#13:
Tudom, hogy 650W elég lenne, csak pont nem érdekel ;)
Had döntsem már el hogy mire költöm a pénzemet. Ez az 1000W-os csoda elég jó árban van számomra, ha nem így lenne, akkor lehet keresnék valami kissebbet. És igen, a szép nagy kerek szám is vonzott. A márka érdekelt a legkevésbé, a popularitást is néztem, és éppen ez volt a toppon, szóval valószínűleg annyira nem "kétes minőségű" mint azt beállítani próbálják itt egyesek. Tudom, hogy AMD setuppal olcsóbban kijöttem volna, ezt már nagyon sokan mondták, de mindig kitartottam az Intel és Nvidia kombó mellett, ezután is kifogok.
Viszont ettől függetlenül is köszönöm a tanácsokat, a beszólásokat, mindent. Nyugodtan jöhetnek még ha bárkinek van még hozzászólni valója.
#18: Ó, a kedvenc válaszolóm :D
Hát figyelj, ha megnézed, a kérdésem már megválaszolásra került a legelső hozzászólással. Onnantól pedig a beszélgetés csak generálta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!