Milyen processzor-utasításokkal kapcsolatos az, hogy Intelt inkább munkára, AMD-t inkább játékra ajánlják? (bővebben lent)
Processzor szempontjából érdekelne, hogy melyek azok az utasítások, amelyek miatt különbözik a kétféle processzor. Nem tudom, ez meghatározható -e, tehát, melyik utasítások miatt áll elő a különbség, amit egyik gyorsabban, másik lassabban hajt végre.
Ha a processzor jellemzőit nézzük, mindenhol fel van sorolva sok utasítás (MMX, SSE, SSE2, stb-stb) az érdekelne hogy ezek közül melyek eltérő sebességű végrehajtása okozza a különbséget.
" Intelt inkább munkára, AMD-t inkább játékra ajánlják?"
Pont fordítva.
Igen, értem. Ez foglalkoztat, hogy az eltérést milyen utasítás végrehajtási sebesség okozza.
Fordítva írtam, ezért elnézést.
Nem par utasitasrol van szo, osszessegeben egy orajel alatt tobb utasitast tudnak vegrehajtani az intel procik mint az amd-k, par eve mar tartosan igy van. Jatekra jelenleg annyibol jobb, hogy igy magonkent erosebbek a intel cpu-k, viszont kevesebb magjuk van ahol hatranyt szereznek.
Pont ezert mondjuk mindig, hogy nem szamit az orajel, mert csak egy adat a sok kozul.
De a jelenlegi arak mellett az a +5% egyszalas teljesitmeny 20-50000Ftal dragabban baromi keves, hogy megerje csak emiatt intelt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!