Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor húzással kapcsolato...

LeonScottKennedy kérdése:

Processzor húzással kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Szóval, éppen egy configot állítok össze magamnak:

ROG STRIX Z390-F Gaming alaplap

I9-9900K proci

Dark Rock 4 Pro | be quiet! hűtő

16GB (2x8) DDR4 2666MHz HyperX Fury RAM

Chieftec 1000W Gold 80+ 90% táp

Egy ideig még GTX 1070-es GPU, de idővel majd szeretném lecserélni egy erősebbre.

Alaplapot, RAM-ot, és hűtőt már megvettem, többi hamarosan. A GPU-t átrakom a mostani gépemből majd. Szívesen várok véleményeket, észrevételeket kompatibilitással, bármivel kapolatban, nem vagyok egy hardver szaki, de azért annyira értek hozzá hogy összerakjak egy gépet. Nyilván a cél az lenne, hogy jó pár évig ne kelljen hozzányúljak. Magamat ismerve persze úgyis fogok fejlesztgetni itt-ott, de mindegy.

A lényegi kérdésem az lenne, mivel ehhez nem nagyon értek, hogy ezzel a configgal mennyire érdemes felhúzni a proci órajelét, ami még biztonságos és stabil? Nem maxra akarom kihúzni, hanem mondjuk 3.8GHz köré, vagy akár 4, nem tudom. Az a 3.6 nekem annyira nem tetszik, de aztán lehet megmondja valaki hogy jó az. De ha azt akarom hogy nagyon sokáig jó legyen még akkor egy kicsit csak-csak kell rajta húzni nem?

2019. júl. 10. 13:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=rjPXWEgxoxo

https://www.youtube.com/watch?v=yjj6czDPW3k

Mind a 8 magot 5.1-ig is lehet húzni, szóval a magonként 3,8-cal nem igazán lesz túlterhelve.

Mi a célja a húzásnak? Ha az igényednek megfelel a 3,6 Ghz, akkor az tényleg jó. Mondjuk pl. játéknál megvan vele a kívánt FPS, akkor pl. felesleges húzni, de ha már K-s procit vettél Z-s lappal ...

A VGA a gyenge pontja a konfigodnak, az limitálni fogja az FPS-t

Szerintem ezzel a konfiggal elleszel egy ideig, ha nincs túl nagy FPS igényed, bár vétek lenne nem kihasználni ezt a CPU-t

2019. júl. 10. 14:07
 2/22 A kérdező kommentje:

Alapvetően gaming a cél, meg egyébként filmek / sorozatok fussanak szépen 4K-ban, játékok max grafikán 1440p-ben hozzanak egy stabil 60+ fps számot, persze törekednék a minél nagyobbra. Meg a multitasking is fontos, mert van hogy egyszerre nagyon sok ablak van megnyitva, amikor haverokkal játszunk, játék megnyitva, discordon gyakran megy valamilyen bot amivel nyomatunk zenét, egyebeket, közben egyéb hülyeségek megnyitva, chrome-ban sok ablak, meg még közben videó nézés, alt+tabbal váltogatás, szóval előfordul hogy amikor nagyon elborulunk akkor ezer dolog össze-vissza megnyitva.

Jelenleg egy i7-3770-esem van, ami már nagyon régi és sajnos már nehézkesen bírja a gyűrődést. Előfordul hogy 1-2mp-re egyszerűen csak lefagy minden, játékokban néha hirtelen fps drop, amikor vlc-ben nézek egy látványos filmet nagy felbontásban akkor van hogy lefagy 1mp-re a kép. Nehézkesen bírja a multitaskingot. Meg hát nyilván az újabb játékoknál már nem tudja tartani a stabil 60-at sem, és nem is kell ezért ultrára kihúznom mindent.

Szóval megvolt az okom most egy nagy váltásra, egy tényleg nagy vérfrissítéshez.

Igen, azért vettem K-s procit és Z-s alaplapot mert egyfelől tudtam hogy ez a kettő amit veszek nagyon jól illik egymáshoz, másfelől szerettem volna húzni valamennyire. Persze először kipróbálom hogy alap órajelen hogy bírja a gyűrődést, aztán majd meglátom.

Milyen videokártyát javasolnál ehhez a confighoz?

2019. júl. 10. 14:45
 3/22 anonim ***** válasza:
76%

"baszó config"

A Magyar tanárod, és anyukád biztos büszke lenne rád.

Most állítod őssze ha jól értem, és még meg sem melegedett, de te már húzni akarod.De hát az egy baszó konfig !!!

Istenem, de hülye emberek vannak.

2019. júl. 10. 14:53
 4/22 anonim ***** válasza:
48%

"baszó config"

TheVr :) Én nevettem ezen

2019. júl. 10. 15:20
 5/22 MGéza ***** válasza:
67%
Szóval eleve hülyeséget kívánsz csinálni. Teszel bele egy "baszó erős" cpu-t, 4k-ra meg erősen alulméretezed a vga-t ami kb FHD ultra beállításokhoz tökéletes jelen állás szerint, az helyett, hogy vennél kevesebb magos cpu-t de jobb gpu-t eleve. Beteszel egy 1000W gold tápegységet csak mert "Chieftec a tápok királya". Inkább írj keretet, lehet többet kihozunk belőle.
2019. júl. 10. 15:30
 6/22 anonim ***** válasza:

"Milyen videokártyát javasolnál ehhez a confighoz?"

1+4-es vagyok. Ehhez már RTX dukálna. 2080 talán?

Érdemes megnézni a bootlenecket esetleg:

[link]

Bár nem tudom, mennyire pontos. Az én konfigomnál nagyon nem az. RTX 2080 Ti-vel 0,04% a bootleneck, ami tökéletes!

Az igényeidet bírnia kell, ez főleg memória méret függő, de majd úgyis látod a feladatkezelőben, ha elfogy.

Ha beújítod a VGA-t is, akkor bőven 60+ FPS-ed lesz, mehente mellé nagyobb képfrissítésű monitor is.

Szóval, ha maximumra mész, akkor rtx 2080, és akkor vígan elvagy egy bivalyerős baszó konfiggal!

2019. júl. 10. 15:32
 7/22 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzáfűznék, hogy a 6-osnak igaza van. Felesleges az 1000 w-os táp
2019. júl. 10. 15:33
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van értelme 9900k t venni ha felhúzod 5ghz re, alatta ugyanazt tudja amit egy fele annyiba kerülő amd, 3.8ghz en még annyit se(pláne a harmadik generációhoz viszonyítva, egy 3800x 4.5ghz en alig pár százalékkal lassabb mint egy 5.1re húzott 9900k - már ahol lassabb egyáltalán). A tuning nem így működik, processzortól, alaplaptól, hűtéstől, táptól, és a csillagok állásától is függ hogy mennyit bír stabilan, erre senki nem fog tudni neked válaszolni, ki kell kísérletezni minden hardverkombinációnál külön-külön.
2019. júl. 10. 15:34
 9/22 anonim ***** válasza:

Nem trollkodtam, csak átvillant az agyamon, hogy vajon mit dolgozhatsz, amihez kevés egy fél millás gép, és húzni kell ?

Biztos 30-40 layer-en after effect-ben szerkesztesz, vagy 3D animációkat készítesz 4K-ban.

A valóság nyilván teljesen más.

2019. júl. 10. 15:40
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit fűznék hozzá hogy szerintem semmi értelme az emberek kb 95% ának I9 9900k t vennie miután most jelent meg a Ryzen 3000 sorozat.

A másik meg hogy húzás nélkül is simán tudna az I9 is 60+ fpst de még 100 at is bár erre még egy Ryzen 2600 is képes legtöbbször ha elég erős a VGA. De az új Ryzenek is legtöbb esetben 5 10 fps el vannak lemaradva de az ilyen 140 150 es tartományban ahol ez már semmit nem jelent. De őszintén egy 1070 max 1080 ban tudna 100 fps felé menni szóval szerintem nem kell neked az a túlárazott 9900K.

2019. júl. 10. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!