Ha sokat fogyaszt a proci (+VGA-val kapcsolatos kérdések is) lehet ellene tenni valamit vagy cseréljem le?
Üdv. Találtam egy processzort(éppen keresek hogy vegyek egyet) és sokan a véleményben azt írták hogy elképesztően sokat fogyaszt, viszont megeszik nem akármilyen játékokat(Pl: Planetside 2). A kérdésem az lenne(egyébként mindjárt linkelem a procit) hogy, hogyan lehet csökkenteni a proci fogyasztását? Úgy értem lehetséges? És ha igen akkor az megoldható úgy hogy pl a battlefield 4 szintén fusson 35-45 FPS-el? Lehet le kéne írjam a pc configomat de egyenlőre ez a cpu még nincs meg mivel most rakok össze egy új vasat és keresek egy olyan procit(ami tényleg nem fogyaszt sokat max kerüljön 32.000ft.-ba) és vga-t stb... Szóval úgy kérdezem hogyha lehetséges lejebb venni a fogyasztást a procin akkor nem befolyásol semmit a bizonyos játékban? Úgyanúgy ki tudom hajtani a procit csak kevesebb fogyasztással?
És még valami: Ha tudtok ennél jobb procit, megbízhatóbbat, esetleg jobb hűtéssel(mert 1-2 véleménybe azt is láttam hogy "Amint megérkezik dobhatod is le róla a hűtőt mert gyorsan felmelegszik és laggolni kezd") amin a mai játékok pl:Battlefield 4, crysis 3 és még a közel jövőbeliek pl: Far cry4 high grafikán tudna futni(max lejjebb szedni az élsimítást, motion blur-t mondjuk motion blur-t mindíg kinyomom szóval az nem fontos mert az mindíg ki is lesz...már ha az is befolyásolja a játék menetét tudod? fps-esés stb...meg amúgy is idegesít az MB(motion blur) meg köszönném, egyébként ha vga-t is írnátok e-mellé a procihoz vagy ha tudtok jobb procit akkor ahhoz jó vga-t, de ne haladja át a 46.000ft.- kérlek :D nem értek a hardware-khez, véleményt is kérek mindenhez! :P
Amúgy épp találtam egy vga-t most a szempercen
Na de először a kiszemelt proci azt hiszem cpu-nak rövidítik :D : [link]
és itt a most talált vga, nem tudom hogyan passzol hozzá szóval ha meg mondanátok, és írnátok róla véleményt akinek van esetleg, vagy volt akkor annak is örülnék :D :
Sapphire Radeon HD7770 1GHz Edition 1GB 128bit DDR5 PCI-e 11201-00-20G
Viszont azt tudom, már ha jól tudom hogy minél nagyobb a GB mérete vga-ba, annál jobb a teljesítménye a játékban. Ha ez igaz mennyire lesz elég az az 1 GB? Vagy mondom ha tudtok jobbat irjátok :d láttam 3 gb-os vga-t 49-51.000ft-ért ha jól emlékszem 3 2hónappal ezelőtt.
" hogy elképesztően sokat fogyaszt "
Ezt döntsd el magad.
(i3-4130al érdemes összevetni,mert az van 25-30 ezres ársávban)
"Szóval úgy kérdezem hogyha lehetséges lejebb venni a fogyasztást a procin akkor nem befolyásol semmit a bizonyos játékban? Úgyanúgy ki tudom hajtani a procit csak kevesebb fogyasztással? "
Ha szerencséd van képes a gyárinál alacsonyabb feszültségen működni,ekkor kevesebbet eszik,így a hűtő is csöndesebben dolgozik
Viszont azért az megjegyezném,hogy az FX6300-hoz 20 ezer alatt ne is nézz alaplapot.
"Sapphire Radeon HD7770 1GHz Edition 1GB 128bit DDR5 PCI-e 11201-00-20G "
Belépőszint,egy FX6300 mellé minimum R9 270X vagy GTX760 való.
"Viszont azt tudom, már ha jól tudom hogy minél nagyobb a GB mérete vga-ba, annál jobb a teljesítménye a játékban."
Nem igaz.
Egyrészt több féle VRAM típus létezik,például egy 4GB-os DDR3-as 15-20 ezres kártya sokkal lassab,mint egy hasonló árú 1GB GDDR5.
Viszont a VRAM mennyiség sokadrangú,HD7850 alatt semmi értelme a 2GB-nak.
Jobban járnál egy 13-15 ezres A88-s FM2+ alaplappal,bele egy Athlon 760K vagy Athlon 860K (ezek kevesebbet esznek,és olcsóbb lap is elég hozzájuk)
VGA-nak pedig egy R7 265-t minimum.
Sokat fogyaszt a cpu?
És egy "gamer" vga tán keveset?
7770 elég "kicsi" 6300 melé...
Mennyi a kereted?
Milyen felbontáson akarsz játszani?
Milyen hardverek kellenek? (lap,cpu,ram,vga,hdd,ház,táp,dvd stb)
Meg szokásból minden játékot 1680x1050-re állítok.
A keretem Maximum 130.000ft.-
És az egész gépemet lecserélném egy újra.Ház,Hdd szerintem teljesen opcionális csak hardware-re akarok egyenlőre beruházni, hdd-re most nem.
Szóval Minden kéne ház és hdd kivételével, amúgy egy középkategóriában erős gépre ruháznék be, szimplán erősre nem hiszem hogy lenne pénzem, bár nem tudom hogy az ilyen erős DE nem atomerőmű gépek mennyibe kerülnek.
AMD FX-6300 processzor 36 hó gar.
1 db 26,058 Ft
Cooler Master G500 500W RS-500-ACAA-B1 tápegység 36 hó gar.
1 db 15,475 Ft
Gigabyte 970A-UD3P alaplap 36 hó gar.
1 db 22,543 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8 memória 36 hó gar.
1 db 21,985 Ft
MSI R9 270 2GB DDR5 R9 270 GAMING 2G videokártya 36 hó gar.
1 db 47,031 Ft
Összesen: 133,091 Ft
Azon a felbontáson nagyjából minden játék menne High beállításokon.
Battlefield akár Ultra-n is,élsimítás nélkül.
Avagy Intel vonalon
ASROCK Z97M ANNIVERSARY + i3-4150
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!