Szerintetek jó ötlet lecseréltetnem a tápegységbe a ventilátort?
Vettem olyan 20 napja egy "FSP Hydro 700W Bronze" tápot, és valami elviselhetetlen "porszívó" hangja van. És az a baj hogy ez szerintem gyárilag ilyen.
Pont mint ezen a videón (ez a hang elviselhetetlen, és van hogy még ennél is hangosabb):
https://www.youtube.com/watch?v=wLdZXlQAOk0
Arra gondoltam kicseréltetném egy halkabb ventire, garanciavesztés mellett.
A seasonic például azt az utat választotta, hogy golyóscsapágyas ventilátort szerel a gépbe, amik ideálisak nagy fordulatszámhoz és nagyon sokáig bírják, csak hangosak, ezért szükség van félpasszív megoldásra, hogy ne zavarjon.
BQ viszont folyadékcsapágyast használ, ami gyorsabban tönkremegy (ezért se ad a seasoniccal ellentétben 12 év garanciát, csak ötöt), viszont marha halk. Silentwings 3 van benne, valószínűleg alacsony fordulatszámon pörög maximális terhelésen is, valószínűleg azért, hogy ne legyen hangos 5 év múlva se. Ha elég magas a hatásfok és sűrű a hűtőborda, akkor nem szükséges ám 3 ezer rpmn pörgetni mindent. Ez egyébként megvásárolható házventinek is és sok teszt van róla, tényleg halk.
"7884125"
ÉN 30 éve informatikus/szervizes/desktoposként dolgozok.
Gondolom ő is fel tud mutatni hasonló dolgokat, hogy ennyire tutira mondja a dolgait ...
Értem, tehát a ("szakmai") vita helyett jobbnak látod a topicot presztízskérdéssé változtatni. Tőlem lehetnél 200 évig takarító is, de mint a takarítónak, úgy az "informatikusoknak" sincs semmi köze a tápegységek működéséhez. Szóval nem igazán értem, hogy mi köze van a témához - manapság a közmunkásként foglalkoztatott számtech bolti eladó is informatikusnak vallja magát, tehát ez nem is mondott túl sokat.
Hivatalosan hangtechnikus és matematikus végzettségem van, de beosztásom szerint szoftvermérnökként dolgozom és jól látod, egyik se villamosmérnök (ahogy az informatikus se az), ha erre gondolsz. De fontos megkérdeznem még egyszer: mi köze van a munkámhoz ahhoz, hogy képben vagyok a hardvertrendekkel és van elegendő természettudományos ismeretem ahhoz, hogy tudjam, hogy hogy működik egy tápegység? OKJ-s villanyszerelők is már túlképzettek lennének középiskolai fizikával, ne tekintsd már természetfeletti lénynek azt, aki tudja, hogy miért baj az, hogy a FSP egyes modelljeiben nincs varisztor légyszíves. Meg azért nem kell szakirányú végzettség ahhoz, hogy felfogd, hogy nem túl szerencsés az, ha a teljes éjjeli lakótelep zaja a tápegységedben koncentrálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!