Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek jó ötlet lecserélt...

Szerintetek jó ötlet lecseréltetnem a tápegységbe a ventilátort?

Figyelt kérdés

Vettem olyan 20 napja egy "FSP Hydro 700W Bronze" tápot, és valami elviselhetetlen "porszívó" hangja van. És az a baj hogy ez szerintem gyárilag ilyen.

Pont mint ezen a videón (ez a hang elviselhetetlen, és van hogy még ennél is hangosabb):

https://www.youtube.com/watch?v=wLdZXlQAOk0

Arra gondoltam kicseréltetném egy halkabb ventire, garanciavesztés mellett.

2018. ápr. 3. 02:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Jó, az elkövetkező napokban elgondolkodok rajta, hogy eladjam.....fájó szívvel.

Te melyik tápot javaslod, 20-25 ezer környékén ami csendes, megbízható?

2018. ápr. 3. 21:38
 12/24 anonim ***** válasza:
Milyen géphez lesz? 20 ezerért kapható BQ Straight Power tápegység, 10 dB(A)-t ad ki max terhelésen, például.
2018. ápr. 3. 21:41
 13/24 A kérdező kommentje:

A gépem a következő:

AMD A10 6700 3,7 Ghz

Hyperx DDR3 2*8 GB

Sapphire R7 260X OC 2GB

Viszont később gondolkodom rajta, ha végre a b**i bágyászláz lecsendesedig, akkor a videókártyát egy R9 270X vagy R9 280X vagy Rx 470 /Rx 570 szintű videókártyára cserélem 4GB verzióban.

2018. ápr. 3. 21:46
 14/24 A kérdező kommentje:

Lehet gyüjtök hozzá egy kis pénzt még, és ezt veszem:

[link]

[link]

2018. ápr. 3. 21:59
 15/24 anonim ***** válasza:

Felejtsd el, RX570 fogyasztásának fizikai maximuma 150W (hiszen a PCIe csatlakozóból 75W-t, a 6-pines kábelből is 75W-t tud felvenni maximum), de a hivatalos maximum 120W, efölé soha nem fog felmenni, emiatt 400W tápegység számodra több, mint elegendő. A BeQuiet 400W modellje meg 20 ezerbe kerül és az pont jó is neked.

A jelenlegi konfigod max fogyasztása se éri el soha a 200W-t összesen, ne méretezd túl feleslegesen a tápegységet, mert azon kívül, hogy semmi értelme és csak kidobod a pénz az ablakon (GTX1080 is rakható 400W tápegység alá, annak a fogyasztása is 170W max), a tápegységek feszültségszabályzása úgy van belőve, hogy 80% körül az ideális. Ha 20%-on járatod a gépet, akkor rossz lesz a hatásfoka és a feszültségértékek se lesznek ideálisak.

2018. ápr. 3. 22:48
 16/24 A kérdező kommentje:

Amúgy eredetileg amíg nem volt benne videókártya addig egy 180Wattos HP tápegység volt benne. Ezt később kicseréltem egy FSP Hexa+ 500W tápra (2015-ben mindenki ezt istenítette, hogy milyen jó). Sajnos 2,5 év elteltével állandóan kékhalált kapott a gépen Battlefield 1 közben, néha böngészés közben is.

Volt egy "LC-Power Silent Series LC5550 V2.2 550W " tápom azt beraktam a gépbe, és megszűnt a kékhalálozás. De azt mások is mondták hogy ez a táp nem egy életbiztosítás, így sürgősen cseréljem le, mert ez tönkre is teheti a gépet.

2015-ös FSP istenítésből gondoltam hogy ez a Hydro jó választás lenne......sajnos tévedtem, úgy látszik megint.

2018. ápr. 3. 23:12
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol olvasol ilyeneket és kik adják ezeket a tanácsokat, célszerűbb lenne olyan oldalakon tanácsokat kérni, akik célzottan a tápegységekkel foglalkoznak

Jonnyguru.com, hardOCP.com stb,

[link]

Itt van egy lista a tápegységek kategorizálásáról megbízhatóság szerint professzionális tesztek alapján. Tier1-3 között kéne nézelődni. Azért az látható, hogy a hexa nincs a legjobb helyen és elég rossz híre van nemzetközi területeken (persze a prohardveren megy a kötelező nyalizás, de azt nem kell komolyan venni). De a redditen is állítottak össze ilyen tier listát, azon is hátul szerepel, illetve hardwareluxx is foglalkozott ezzel, az mondjuk német.

[link]

Itt meg megtalálod a tápegységekről készített professzionális teszteket és azok értékeléseit táblázatba szedve. Ez már elég jó képet ad arról, hogy egy adott tápegység mennyire megbízható és valójában mire képes, random embereket és közmunkásként foglalkoztatott bolti eladók véleményét meg nem biztos, hogy ki kell kérni. Konkrétan erre a területre egy villamosmérnöknek jobb rálátása van, mint egy rendszergazdának.

2018. ápr. 3. 23:55
 18/24 A kérdező kommentje:

Vajon el tudom adni ezt a sz*r Hydro tápot 17000 Ft-ért?

Amúgy 20500 Ft-ért vettem.

2018. ápr. 4. 01:09
 19/24 anonim ***** válasza:

[link]

Újonnan 15 ezerért árulják (bár garancia nélkül), valószínűleg el tudod adni 17 ezerért.

2018. ápr. 4. 01:35
 20/24 anonim ***** válasza:

Zárójelben jegyezném még meg, hogy 25-27 ezer közt (bolttól és kisker gari mértékétől függően) Seasonic Focus Focus Plus Gold 550W-ot is vehetnél, az egy nagyon ajánlott táp, és bármilyen nagy fogyasztású VGA-val megbirkózik, legyen az akár Titan V, vagy a korábbi szériás "szörnyek". Illetve van félpasszív üzemmódja, amikor alacsony terhelésen nem megy a venti.

Straight Power 10: valóban jó táp, de arra a 10 dB(A)-ra ne vegyél mérget azért, terhelve azért az is jóval hangosabb.

2018. ápr. 4. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!