Szerintetek jó ötlet lecseréltetnem a tápegységbe a ventilátort?
Vettem olyan 20 napja egy "FSP Hydro 700W Bronze" tápot, és valami elviselhetetlen "porszívó" hangja van. És az a baj hogy ez szerintem gyárilag ilyen.
Pont mint ezen a videón (ez a hang elviselhetetlen, és van hogy még ennél is hangosabb):
https://www.youtube.com/watch?v=wLdZXlQAOk0
Arra gondoltam kicseréltetném egy halkabb ventire, garanciavesztés mellett.
Hát nem tudom, különbözőek vagyunk, az én gépem még ennél pl. hangosabb, de különösebben nem szokott érdekelni.
Ha nagyon zavar, talán tényleg jobban jársz a cserével, mert így egy garis tápot adhatsz el aránylag kis bukóval. Léteznek a piacon félpasszív, sőt ventilátormentes tápok is, azok közül válassz.
"Az FSP tápegységekben köztudottan fos ventilátor van, "
Ezért felsőkategóriásak és ezért bírják nemegyszer akár 10-12 évig is.
Kicsivel 40 dB felett kéne lennie a zajának max terhelésen (50%-on 20 dB körül = suttogás). Én inkább reklamálnék gariban.
4# a tápegységek felépítése miatt az utolsó kodegen fos is megy 10 évig, csak szétcsapja a gépet. Ez meg csak a füledet, nem sokkal jobb. Az rendben van, hogy az FSP gyáraiban a minőség ellenőrzésnél figyelnek és nem barmolják szét a hegesztést, de képtelenek értelmes alkatrészeket összeválogatni, a ventilátoron és a kondenzátorok minőségén is szoktak spórolni.
40dB(A) egyébként rohadt hangos, 30dB(A) is zavaró, hosszútávon már az is vegetatív panaszokat okoz (= káros). Az rendben van, hogy szerverekhez meg az irodába, a főút mellé nem kell halk tápegység, a hálószobába azért nem raknék olyat, ami 20dB(A)-nál hangosabban zúg. Amúgy idehívtam a gyereket, hogy suttogjon mellettem egy méterre, pár perc elég is volt belőle, úgy felidegesített.
Hát pedig 2015-ben még agyonistenítették az FSP tápokat....igaz most 2018-at írunk.
Ha a ventilátort cseréltetnék benne akkor milyen ventit ajánlotok hozzá?
Na kiderítettem milyen ventilátor van a Hydro X tápokban....igaz ez sima Hydro, de tutira ebben is ugyanaz van.
PowerLogic 12V 0,3A (12 cm) ventillátor van valószínűleg a tápban.
NEM, a Hydro Bronze felépítése teljesen más!
Csúszócsapágyas ventilátort használ (a legrosszabb megoldás tápegységekben), csoportos feszültségszabályzása miatt elég alacsony minőségű és magas terhelés mellett ki tud ugrani az ATX specifikációkból, ami miatt veszélyes lesz.
A prohardverről meg ne linkelj FSP teszteket, hiszen az oldal FSP szponzorált (lehet feltűnt már, de az oldal tele van FSP hirdetésekkel), így sokat nem ér.
Mint mondtam, 2018-ban is és 2015-ben is ugyanannyira meg volt becsülve az FSP, mint most: jól össze tudják rakni a tápegységet, de képtelenek értelmes alkatrészeket válogatni a modelljeikbe. Ugyan emiatt volt borzalmas és nem ajánlott a Hexa és a Raider is. A Hydro G jelenleg az egyetlen korrekt tápegységük, de erősen túlárazott (Tekintve, hogy EVGA G2/Corsair RMx/Seasonic Focus is ott van az ársávban, amik messze jobbak). Ha FSP tápegységre vágysz, akkor is mindenképpen olyan designpartnerektől kéne választani, akik figyelnek az ilyen részletekre (pl BeQuiet).
Értem. Hát csak az az igazság hogy nem nagyon szeretném eladni, ha már egyszer megvettem.
A teljesítményével nagyon megvagyok elégedve (persze lehet más alkatrészekkel is gond van benne, vagy gagyik de erről egyenlőre nem tudok)......csak hát ez a ventilátor borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!